Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe to jeszcze nie sfiksowalas ja mimo iz nie mamay plemnikow to odswiezam swoj wykres co 5 min
sylwiaśta159, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu, na czym polega Wasza kuracja? leczycie się prywatnie/ nfz?
Ja chodziłam na fundusz ale jak gin przepisala mi lutkę i kazala brac od 12 dc przy cyklach 26-30 dniowych zakładajac ze fl ma zawsze 14 dni... i w ogóle, lekarka OK, rzeczowa, miła, ale wiadomości ma chyba jeszcze sprzed wojny, to postanowiłam zmienić lekarza
mnie się marzy taka Marcelinka jak w avatarze... tzn nie wiem jak ma na imię, ale jak tylko ją zobaczyłam w internecie... dla mnie przeurocza i najukochańsza ) moja Marcelina, mój Marcyś, ja już ich kocham!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:29
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Mój maz nie ma plemników w nasieniu .. po dlugich [erypetiach znalezlismy winowajce.. dodatkowy gen i kariotyp 47 XXY
generalnie ten kariotyp wyklucza z mozliwosci posiadania dzieci .. natomias ostatnie badania dowodza ze u 57% procent mezczyzn po kuracji ghormonalnej udalo sie wytwrzyc plemniki :)w jadrach
kuracja jest prosta maz ma uzupelniany testtseron ktorego ma bardzo malo ze wzgl na wade genetyczna .. a jednoczesnie hamowanie lekami estrogenow kobiecych
po tej kuracji meza czeka zabieg mTESE czyli szukanie pod mikroskopem plemnikow w jadrach i najadrzach ..
jesli cos znajda zamrozenie i pozniej in vitro .. IMSI
leczylismy sie na NFZ - niestety zawiodlam sie .. bo przez 9 miesiecy ukrywali przed nami fakt z emaz nie ma plemnikow .co opoznilo dalsza diagnostyke ..namawiali nas na IUI .. no ale to juz za nami
teraz leczymy sie prywatnie w Novum.. z racji tego ze tam jest jedna z lepszych klinika jelsichodzi o problem meski
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:kurcze, to długa droga za Tobą, za WAMI... mam nadzieję, że dłuższa już za Wami niż przed... ale nawet jeśli, to warto walczyć z całego serca życzę Ci, by armia się rozrastała!!
niby mojmaz juz od poczatku nalegal na dawce ..ale ciesze sie ze wtedy sie nie zgodzilam
moze jednak bedzie mogl podziwiac swoje oczka w dzieckusylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiesz, to jest jednak niesamowite... niesamowite jest to, że mimo, że macie dość duży problem, jesteś taka pomocna... nawet dla dziewczyn będących w dużo lepszej sytuacji od Ciebie... Ty i wiele innych tu kobiet, np Ania z postów wyżej, vanessa... ja wiem, wiem, że niepomaganie innym nic nie zmieni w waszej sytuacji, ale mało jest takich charakterów i za to
WIELKI UKŁON W WASZĄ STRONĘAnia_84 lubi tę wiadomość
-
moj pierwszy odruch to chec skasowania konta rok temu kiedy sie dowiedzielismy .. o klamstwach lekarzy i potwierdzeniu 0 plemnikow.. ale cos mnei tu zatrzymalo.. dziewczyny .. ktore sa mega i pomysl..z emoze ktos kiedys .. trafi z podobnym problemem .. i jesli uda na sie .. to bedzie to dla tej osoby pewien punkt odniesienia..
kazda z nas starajacych jest super kobieta i silna.. zreszta tak samo nasi faceci.. bo musza tez sporo zniesc.. nawet nasze flustracje odbijajace sie na nichsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czeka i wypatruje plemnika heheh
a dwa jestem straszna kociara mamy kotke taka jak na zdj
takie wegieleksylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania 84 jakie badania robiliście przed kuracjami hormonalnymi i jak udalo wam sie zrobić badania genetyczne na NFZ!??Pozdrawiam
Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Przed kuracja tsh. Fsh,lh,testosteron markery afp i psa,beta hcg,
Co do genetyki terax pisze z tel ake wejdz na watek mtese tese tam opisalam krok po kroku oraz podalam co musi nyc ns skieroeaniu orax adresy gdzie mozna zrobic
Ewentulanie jest syronka kolekki nfz i tam mozesz wyszukać na nfz poradnie gen jakie sa terminu
Najkrócej czeka sie chyva w łodzi
My robilismy w lodzi w geneos u dr kepczynskiegp na 1 wizycie wywiad i pobranie krwi odemnie na kariotyp i meza kariotyp azf i cftr -
A chciałabym się jeszcze Ciebie zapytać,jak myślisz, czy jest sens robienie kariotypu, jeśli mój M ma zdrowe dziecko z poprzedniego małżeństwa?Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
generalnie raczej nie.. choc jesli byscie pozniej podchodzili do in vitro to i tak beda chcieli wiec jesli juz robic to miec komplet szczegolnie jesli robisz na NFZ