Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, proszę o interpretację wyników nasienia:
objętość ejakulatu 1,6ml,
pH 7,7,
liczba plemników w 1ml 24 mln/ml,
liczba plemników o prawidłowej budowie 3%,
plemniki patologiczne 97%,
ruch postępowy 41%,
szybki postępowy 37%,
ruch oscylujący 6,
aglutynacja 0%,
agregacja 5%,
komórki okrągłe 6,0 mln/ml,
- w tym leukocyty 0,3 mln/ml,
- w tym komórki spermatogenezy 4,8 mln/ml.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Jak oceniacie te wyniki?mala -
lawendowa wrote:Dziewczyny, głowa do góry. Nam też na pewno się uda Po prostu jeszcze nie jest nasz czas
Możecie podpowiedzieć, gdzie najlepiej w Łodzi zrobić badanie nasienia?
Hej!
My robiliśmy w katedrze andrologii i endokrynologii - androlog mówił nam, że są wiarygodne w porównaniu do tych z klinik niepłodności. Robione są wedle norm WHO i kosztują bodajże 60 zł.
Pozdrawiamlawendowa lubi tę wiadomość
Hope -
Landryneczka wrote:Ania_84 mam pytanie tam przy szpitalu na Kościuszki jest laboratorium i chciałam z A. podjechać tam dziś żeby zrobił te hormony tylko nie będzie miało znaczenia że testosteron , LH i prolaktynę robił u nas a reszte tam ? Progesteron powtórzymy też zobaczyć czy też bd za wysoki .
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny. Mój mąż miał kiedyś za dzieciaka skręt powrózka jądrowego i chciałby zrobić sobie badania nasienia, jako, że od roku niezabezpieczania się nic nie zafasolkowało... podpowiedzcie proszę, jakie badania zrobić? Jestem w tym kompletnie zielona?? Dzwoniłam do labolatorium pani powiedziała, że jakiś posiew 40 zł a coś tam 60 czyli w komplecie 100zł ...? Wystarczy ten posiew czy cos jeszcze? Bardzo proszę o pomoc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:nie nie, tutaj http://www.laboratorium-medyczne.com.pl/gliwice/nieplodnosc-u-mezczyzn
a diagnostyka lepsza Aniu wg Ciebie? Czyli badanie nasienia + posiew tak?sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny... ?
w środę mój P zgodnie z radą Ani 1986 (dziękuję:*) ma mieć badanie nasienia+ posiew, bardzo się boję, tym bardziej, że jako dzieciak miał skręt powrózka jądrowego i czytałam że może ono powodować bezpłodność....
mam pytanie, czy jak w środę dostanę wyniki jego badań, pomożecie w interpretacji? Bardzo was proszę...!
i czy z takimi wynikami mogę udać się do ginekologa, wizyte mam tydzien później, czy konieczny androlog?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Sylwia pewnie ze daj wyniki jak bedziesz miala
Spokojnie - wszystko zalezy od tego jakie beda wyniki .. gin mozesz zawsze pokazac szczegolnie z eona wtedy bedzie wiedziala co i jak..
jednak samo ewentualnie leczenie urolog badz androlog -oni sa od meskich spraw wiec niech to oni sie zajmia tymsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie Aniu, nigdy nie był, od roku się nie zabezpieczamy, 4 cykle starałam się z OF i też nic. Wiem, że jest tu wiele dzielnych kobiet, które walczą od lat i udaje się, jestem czasem taka dumna z nich, gdy widzę, że w końcu udało się....
Ja również się nie badałam, ot podstawowe wizyty u gin+ USG raz w roku+ cytologia.
W tym miesiącu postanowiłam choć dwa razy iść prywatnie do ginekologa, przed owulką i po, by zobaczyć czy w ogóle się odbyła.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:ojejku, super!! Tak się cieszę! ))) To teraz tylko czekam do środy jak na szpilkach, dobrze dziewczyny, że tutaj jesteście... tak DOBRZE!
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Bedzie dobrze a jak cos nie bedzie za rewelacyjnie to na penwo bedzie tu sporo dziewczyn ktore poradza co i jak
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny