Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My zapisaliśmy się w kolejkę na nfz na kariotyp w zełym miesiącu i za jakieś 3-4 miesiące mamy przyjechać na pobranie krwi, o pozostałych badaniach już nie wspomnę... Za 2 tygodnie mamy jechać na kolejną wizytę i wtedy pani doktor zleci mukowiscydozę, na którą będziemy czekać kolejne kilka miesięcy, a przy wizycie nr x może dostaniemy coś jeszcze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem za zrobieniem genetyki z pristej przyczyny moze ona ulatwic a raczej ograniczyc ryzyko nieudamych prob oraz poronien po rozm z genetykiem nie pracujacym w klinice przekonałam się ze jesli juz i tak godzimy się na taka ingerencję to warto wiedzieć wiecej
A skoro da sie yo zrobic na nfz to czemu nie jakbym miala wybuloc pryw ti bym się zastanawiała -
Pozatym mysle ze to zależne jest od przypadku u nas waznym jest czynnik genetyczny dkatego przed podjeciem decyzji eolelismy wiedzieć czy warto brnac dalej czy skorzystac z dawcy
Szczerze moeiac nawet sie nie zaglebialam co jest w eymogaachy -
Nadira wrote:My zapisaliśmy się w kolejkę na nfz na kariotyp w zełym miesiącu i za jakieś 3-4 miesiące mamy przyjechać na pobranie krwi, o pozostałych badaniach już nie wspomnę... Za 2 tygodnie mamy jechać na kolejną wizytę i wtedy pani doktor zleci mukowiscydozę, na którą będziemy czekać kolejne kilka miesięcy, a przy wizycie nr x może dostaniemy coś jeszcze.
-
Witajcie Drogie Panie!!
Czy pomozecie rozszyfrowac nasze wyniki
Objętość 5.83 ml >1,5 ml (wg WHO- 2010r)
pH 7.6 >7.2
Upłynnienie > 60 min <60min
Lepkość ZWIĘKSZONA
Ocena mikroskopowa
Aglutynacja D 2 brak
Koncentracja plemnik 18.97 mln/ml >15mln/ml
Całkowita liczba 110.6 mln >39mln (wgWHO-2010r.)
__
Ruch postępowy 30 % >32% (wgWHO-2010r.)
Ruch całkowity 46 % >40% (wgWHO-2010r.)
Brak ruchu 54 %
__
Żywotność 62 % >58% (wgWHO-2010r.)
__ _
Plemniki prawidłowe 12 % >4% (wgWHO-2010r.)Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Tak w Invikcie w Gdańsku, jakaś porażka na nfz. Prywatnie to od razu. My się zapisaliśmy i czekamy na te badania, ale nie wiem czy sie doczekamy przed ewentualnym ivf. Narazie staram sie nie myśleć.
-
pozytywna ptysia wrote:Witajcie Drogie Panie!!
Czy pomozecie rozszyfrowac nasze wyniki
Objętość 5.83 ml >1,5 ml (wg WHO- 2010r)
pH 7.6 >7.2
Upłynnienie > 60 min <60min
Lepkość ZWIĘKSZONA
Ocena mikroskopowa
Aglutynacja D 2 brak
Koncentracja plemnik 18.97 mln/ml >15mln/ml
Całkowita liczba 110.6 mln >39mln (wgWHO-2010r.)
__
Ruch postępowy 30 % >32% (wgWHO-2010r.)
Ruch całkowity 46 % >40% (wgWHO-2010r.)
Brak ruchu 54 %
__
Żywotność 62 % >58% (wgWHO-2010r.)
__ _
Plemniki prawidłowe 12 % >4% (wgWHO-2010r.)
jedyne co jes nie za dobrym sygnalem to wzmozona lepkosc i dlyuu gi czas uplynnienie.. troche zanizona ruchliwosc ale minimalnie
generalnie wszytsko inne jest super
jedno co bym polecila to zrobic posiew nasienia i usg jader - ta lepkosc i uplynnienie moze bardzo urtrudniac uwolnienie sie plemnikow z nasienia
przy uplynnienie powyzej 60 min zalecana jest inseminacja.. -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:udało mi się zapisać P na dziś, badanie o 9:30, umrę ze strachu, mam nadzieję, że dziś będą wyniki
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość