Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
hej odebrałam wyniki mojego narzeczonego i nie wiem czy jest wszystko ok czy nie:( proszę o odczytanie wyników:uplynnienie 55 <60 min. , objetosc 2,2 >=1,5 ml, pH 8,4 >=7,2 , barwa mlecznoszara, lepkosc prawidłowa, aglutynacja brak, koncentracja plemników 91 >15 mln ,calkowita liczba plemnikow w ejakulacie 202,4 >39 mln, ruch postępny 39 > 32%,ruch całkowity 54 >40 %, brak ruchu 46, żywotność 73 >58 %, plemniki o prawidlowej budowie 3 >4, koncentracja komórek okraglych 5 >5 mln, koncentracja leukocytow peroksydazo dodatnich 3 <1 mln...
-
Strawberry dr Wolski wam tak powiedział?
Landryneczka ja uważam ze wyniki nie są zle jesli chodzi o liczbę ruch żywotność morfologia jest troche poniżej normy ale tez nie jest źle. Pojawily sie komórki okrągłe wiec mysle ze posiew trzeba zrobić. -
posiew mur beton .. i to na beztlenowe i tlenowe bakterie
strawberry nas na wstepie dr sie pytał czy bierzemy pod uwage IF i czy jest zgodne z naszymi przekonaniami ..
-
Ciekawa trzymam kciuki mocno mocno a może uda się do tego czasu za to też trzymam kciuki!
Drica a co za szpital? Jakiś zabieg?
I który u Ciebie dzień po owu? U mnie dziś 7. Teraz wyczekuje
Strawberry walczcie do końca. mocno wam kibicuje!
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Landryneczka wrote:Uplynnienie znacznie długie , ph za wysokie i morfologia obniżona. Robi liście usg jąder i posiew? Możliwe ze narzeczony może mieć żylaki powrozka naziemnego bądź jakąś infekcje /bakterie
-
Xdaariax zróbcie koniecznie, tak jak dziewczynki radzą, może się okazać, że dostaniecie leki i wszystko będzie dobrze
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
xdaariax wrote:Nie robiliśmy usg ani posiewu teraz ja robilam badania hormonalne i czekam za wynikami
Moj mąż też ma dużo leukocytów. Posiew konieczny żeby znaleźć bakterie. No I wiadomo leczenie obojga partnerów -
Landryneczka wrote:Nie są złe Ale uplynnienie jest za długie i ph wysokie więc trzeba zrobić posiew . Morfologia nie najgorsza jednak obniżona.
Trzymam kciuki za nas wszystkie -
Zgadzam sie z ciekawa. To sa wlasnie podstawowe błędy w interpretacji badania - traktowanie parametrów osobno a tak nie mozna. Morfologia obniżona ale przy tej ilości plemnikow to nie jest problem. Wiec nie należy sobie zawracać tym głowy, bo tu akurat w morfologii jest najmniejszy problem.
ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
Myślicie że jeśli jest mała liczba plemników to W grę wchodzi aby inseminacja lub in vitro? Jeszcze jedno czy po roku od ponownych badań liczba plemników może być identyczna? bo mi to jakoś podejrzane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:30
-
Ana liczba plemników może wzrosnąć po lekach i witaminach. Jeśli sie nie uda to zalezy czy iui lub inv zalezy nie tylko od ilości tylko również od innych parametrów nasienia i zdrowia kobiety. Każdy przypadek jest inny.
To ze liczba po takim czasie jest taka sama to z jednej strony powód do radości bo u wielu facetów nasienie jest jeszcze gorsze s z drugiej strony mogloby byc lepiej. A u was jakie macie parametry? -
Mąż bieże aby saflazin i to Jeszcze jak mu się przypoMni...jeżeli chodzi O liczbę to 5800000, w calosci 29 mln. Poza tym parametry są W normie.tj. odsetek żywych 70% norma 58, odsetek plemników ruchliwych 70% w tym ruch szybki 15, wolny 75, brak ruch postępowego 30,
Z morfologi prawidlowe 24% norma 4% tylko leukocytow 1000000 norma ponizej tego wyniku, Ph7.7, czas homogen. 20 Min, lepkość +, aglutynacja i aglomeracja -.