Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawa a wy gdzie robicie zabieg i jaka metodą? I jak długo trwa leczenie po i jak to wygląda w ogóle?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
strawberry wrote:Nic nie szkodzi. Po ponad 1,5 roku starań mąż zbadał nasienie i najpierw wyszły pojedyncze plemniki po odwirowaniu w osadzie. W drugim badaniu po 3 miesiącach wyszedł brak plemników. Hormony są w porządku, na jądrach żylaki 4mm. Podobno dopuszczalne są do 1mm. Ten urolog, u którego byliśmy powiedział, że są ogromne, ale nie kontynuował tematu - na pytanie męża czy to nie ma wpływu i co z tym zrobić odpowiedział tylko krótko: operacja). Podobno żylaki podnoszą temperaturę w jądrach. Może to ma wpływ? Nie wiem, szukamy sensownego lekarza
No to operujcie... takie żylaki na pewno Wam nie pomagają... to nie jest trudny zabieg, szukajcie terminu w szpitalu i tyle... Poza tym jak takie duze to za chwile moze pojawic sie ból...
Mojego M. operował własnie ulubiony doktor Ani 84 (chociaz to ze własnie on, to przypadek w zasadzie... - trafilismy do niego bo akurat miał z dnia na dzien wolny termin) Wszystko poszło bez kłopotu... ogólnie nie jest to specjalnie traumatyczne przeżycie...
M. był jeszcze u jednego uruloga, który we wszystkim miał inne zdanie niz dr W. (łącznie z tym jak leczyc bakterie w nasieniu M.) - posłuchalismy lekarza z Novum i wyszło że miał we wszystkim racje...
Także chyba bede jak Ania 84, go wszystkim polecać...2020
2023 -
Tak dla porównania...
Sierpień / Październik tuż przed zabiegiem / TERAZ
plemniki o prawidłowej budowie: 2% / 4% / 6%
Czas abstynencji płciowej: 3 dni
Upłynnienie:prawidłowe po 30 min
Objętość:2,3 ml / 3 ml / 2,1 ml
ph:8,2 / 7,6 / 8,2
barwa: prawidłowa
lepkość:prawidłowa
aglutynacja: (+)/(-)/(+) norma (-)
leukocyty: 1-2 wpw
erytrocyty: -
bakterie: -
ilosc :
ejakulat: 18,6 mln/ 37,2 mln / 86,2 mln (ale moglo byc wiecej bo częśc próbki utracona)
koncetracja: 8,1mln/ml / 12,4 mln/ml / 41 mln/ml
ruch postępowy szybki: 1,1% / 3,6% / 11%
ruch postępowy wolny: 5,7% / 4,8% / 21,4%
ruch niepostępowy: 19,5% / 34,9% / 21,7%
nieruchome: 73,6%/56,6%/46%Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:50
2020
2023 -
Ajka gratuluję takiej róznicy w wynikach i to pozytywnie!!!!! Widzę, ze u was zabieg przyniósł efekty. Plemników jest więcej ruch tez większy a żywotność i morfologia prawidłowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:53
Ajka lubi tę wiadomość
-
Ciekawa a u was jest poprawa po tym zabiegu? Ile jesteście po zabiegu?
I ile Wy płaciliście ?
W ogóle to powiedzcie mi jak to wygląda? W jakim czasie dochodzi się do zdrowia itd?
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ajka juz możecie się starać? Czy w ogóle trzeba robić przy tym zabiegu przerwę? Czy wy robiliście?
Opowiedzcie mi proszę
04.12.2015 [*] 7tc
-
Co masz na myśli mówiąc starać... bo jeśli chodzi o seks to mieliśmy kilka dni przerwy... z IUI czekaliśmy na poprawę wyników (bo to jednak kasa) i teraz robimy...
A co z tego bedzie to się okaże, poza plemnikami mamy też inne problemy...
Ogólnie operacja była 25 października
2020
2023 -
Edziuuuuuuuunia wrote:Ciekawa a u was jest poprawa po tym zabiegu? Ile jesteście po zabiegu?
I ile Wy płaciliście ?
W ogóle to powiedzcie mi jak to wygląda? W jakim czasie dochodzi się do zdrowia itd?
Jeśli chodzi o samopoczucie po zabiegu mąż bardzo szybko doszedł do siebie czuł tylko lekki ból w miejscu operowania, tego samego dnia wróćiliśmy do domu. Dostajesz tydzień albo dwa zwolnienia (już nie pamiętam) nie wolno dzwigac. Czasem mąż miał uczucie ciagnięcia i to jedno jajko go pobolewało, ale lekarz mówił ze tak moze być po zabiegu. Codziennie musiał zmieniać opatrunki. Nie płacisz nic za zabieg masz go na NFZ ale warto iść do urologa prywatnie na wizyte zeby dobrze się mężusiem zajął. Jesteś z Rzeszowa? -
Edziuuuuuuuunia wrote:Ciekawa a u was jest poprawa po tym zabiegu?
U nas poprawa nasienia jest po kuracji testosteronem gdzie ilość poprawiła się 8 krotnie. Teraz jeszcze ruch jest 5% i morfologia 1%. Gin wyliczył, ze przy tej ilosci ruch jest 23% i morfologia większa.
Mąż nadal zażywa leki i witaminy i oby te wyniki się nie pogorszyły do IUI... -
Dziewczyny odebrałam wyniki posiewu męża I trochę się załamałam. Wyszły 2 bakterie enterococcus faecalis i e. Coli. Ta pierwsza podobno jest ciężka do leczenia. Czy któras coś wie na ten temat? proszę O pomoc...
-
ana1122 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki posiewu męża I trochę się załamałam. Wyszły 2 bakterie enterococcus faecalis i e. Coli. Ta pierwsza podobno jest ciężka do leczenia. Czy któras coś wie na ten temat? proszę O pomoc...
-
Nie uprawiamy seksu analnego. Chyba że nie ze mną. Inaczej nie można się zarazić? nie jestem Z wawy. A masz może nazwę jakiegos leku?