Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:Ana To aż tak nie, jutro muszę podzwonić jeszcze po laboratoriach i klinikach i na wtorek umówić badanie (to już stwierdziłam, że razem z posiewem, żeby uniknąć powtórki za kilka dni, jeśli potrzebny byłby jeszcze posiew). Ale cały czas mam gdzieś takie poczucie, że wolałabym żeby Jego wyniki były dobre i sama wolę pójść na HSG, które wcale przyjemne podobno nie jest.
-
nick nieaktualny
-
Będzie dobrze. Może wyjdą dobre. nie ma co się martwić na zapas. Wiem że to nie jest łatwe. Ale trzeba myśleć O naszej prolaktynie bo stres ja podnosi
Buko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj to muszę przestać, bo prolaktynę planuję zrobić za tydzień, przy stresie to ja myślę o TSH, ostatni w pracy jak wszyscy się dziwili, że w tak stresujących warunkach siedzę spokojnie, to głośno nie mówiłam, ale myślałam, że to tylko podniesie mi TSH, którego nie mogę zbić i które może być główną przyczyną moich niepowodzeń.
-
Buko wrote:Oj to muszę przestać, bo prolaktynę planuję zrobić za tydzień, przy stresie to ja myślę o TSH, ostatni w pracy jak wszyscy się dziwili, że w tak stresujących warunkach siedzę spokojnie, to głośno nie mówiłam, ale myślałam, że to tylko podniesie mi TSH, którego nie mogę zbić i które może być główną przyczyną moich niepowodzeń.
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Ja jeszcze nigdy nie badałam, a podobno przy Hashimoto jest często podwyższona...okaże się za tydzień
-
Ana nie pamiętam ile ale mamy mało plemników i słaba morfologia
Landryneczka a ile czekaliscie na NFZ? I gdzie robiliście?
Jak mąż to zniósł i ile dochodził do siebie?
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Ana nie pamiętam ile ale mamy mało plemników i słaba morfologia
Landryneczka a ile czekaliscie na NFZ? I gdzie robiliście?
Jak mąż to zniósł i ile dochodził do siebie? -
nick nieaktualnyana1122 wrote:Ja mam niedoczynność I pani mówiła że często prl. Jest podwyższona właśnie. Jod W tabletkach podobno ładnie obniża tsh
Ana przy Hashimoto nie można brać jodu, bo on jeszcze pogarsza sytuację, póki co mam zwiększaną dawkę Euthyroxu, ostatni raz na początku stycznia, za tydzień się okaże jakie efekty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:35
-
niestety nie ma, ale może coś się uda poprawić witaminkami
będzie dobrze dziewczyny
wszystkim nam się uda
04.12.2015 [*] 7tc
-
ciekawe czy w Warszawie sa takie terminy, coś czuje, że dłuższe
ale zobaczymy, w tym tygodniu robimy kolejne badanie nasienia, od listopada mąż bierze Profertil
04.12.2015 [*] 7tc
-
nick nieaktualny
-
Jeśli ktoś zajrzałaby w nasze wyniki i potrafiłby jako tako zinterpretować to bede baaaardzo wdzieczna Robiliśmy z mężem badanie nasienia po raz pierwszy...wizyta u specjalisty przed nami
lepkość zwiększona
czas upłynnienia 90 min
pH 8,5
OCENA MIKROSKOPOWA
Koncentracja plemników 52 mln/ml
Ilość plemników w ejakulacie 166,4 mln/ml
Ruch postępowy 67
Ruch niepostępowy 7
Brak ruchu 26
MORFOLOGIA PLEMNIKÓW
Formy prawidłowe 6
Formy nieprawidłowe 94
Uszkodzone szyjki/ wstawki 33
Uszkodzone witki 8
Uszkodzone główki 90
Kropla cytoplazmy 7
Plemniki żywe 87
Plemniki martwe 13
MAR TEST
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką 1
Koncentracja atywnych leukocytów 0,1Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Gosia z racji Dlugiego uplynnienia i ph wysokiego zrobciu usg jader i posiew nasienia reszta parajwtrow jest dobra
Alw to uplynnienie 90 min może wam bardzo utrudniac zajacie uplynnienie powyzej 45 max 60 mib jest kwalifikacja do iuigosska lubi tę wiadomość
-
naprawde? Środki wykrztuśne?
słuchajcie a co z tym MAR testem, my poprzednio robiliśmy i wyszedł prawidłowy, myślicie żeby to również teraz powtórzyć i za co on odpowiada?gosska lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ania_84 wrote:Gosia z racji Dlugiego uplynnienia i ph wysokiego zrobciu usg jader i posiew nasienia reszta parajwtrow jest dobra
Alw to uplynnienie 90 min może wam bardzo utrudniac zajacie uplynnienie powyzej 45 max 60 mib jest kwalifikacja do iui
Popieram zdanie naszej ekspertki Ani!!!!!!!!!gosska lubi tę wiadomość