Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • kasiaaa049 Przyjaciółka
    Postów: 93 47

    Wysłany: 22 lutego 2016, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Hmm, to dobrze nie brzmi :/ a chodzisz razem z mężem na wizyty tzn do gabinetu? bo ja zawsze czekam przed, ale przez to nic nie wiem, a mój mąż się o nic nie dopytuje. Był dopiero dwa razy, a w zasadzie można liczyć, że tylko raz.
    A jaki u Was jest problem, że był taki sam zestaw leków?
    U nas dopiero na początku lutego okazało się, że u męża jest problem, do tej pory myślelismy, że głównym problemem jest moje Hashimoto, więc to pierwszy androlog do którego trafiliśmy i to z polecenia Urologa.

    Trafilismy do niego rok temu gdy okazało się że mąż ma małą ilość plemników w nasieniu też z polecenia wtedy od razu zdiagnozowali żylaki i skierował go do szpitala od razu zrobiliśmy zabieg i po 3 miesiącach od zabiegu kazał się zgłosić na badanie wtedy była poprawa przepisał mu właśnie ten zestaw leków i za dwa miesiące badanie potem znowu lekką poprawa znowu te leki i kolejne badanie wyniki się pogorszyły i lekarz zasugerował że warto by było usunac... Żylaki! Wkurzylam się że nie odnotował sobie tak istotnej rzeczy i powiedział że w takim przypadku to on musi przepisać całkiem inne leki i właśnie minęło 2 miesiące w czwartek idziemy na badanie.
    Jestem zawsze w gabinecie z mężem ale to nic nie zmienia bo in u tak nic nie mówi wiele razy próbowała podpytac a on nic tylko takie zdawkowe odpowiedzi 3 min wypisuje receptę i dowidzenia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

    f2w39n73kzqw2u71.png
  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    Trafilismy do niego rok temu gdy okazało się że mąż ma małą ilość plemników w nasieniu też z polecenia wtedy od razu zdiagnozowali żylaki i skierował go do szpitala od razu zrobiliśmy zabieg i po 3 miesiącach od zabiegu kazał się zgłosić na badanie wtedy była poprawa przepisał mu właśnie ten zestaw leków i za dwa miesiące badanie potem znowu lekką poprawa znowu te leki i kolejne badanie wyniki się pogorszyły i lekarz zasugerował że warto by było usunac... Żylaki! Wkurzylam się że nie odnotował sobie tak istotnej rzeczy i powiedział że w takim przypadku to on musi przepisać całkiem inne leki i właśnie minęło 2 miesiące w czwartek idziemy na badanie.
    Jestem zawsze w gabinecie z mężem ale to nic nie zmienia bo in u tak nic nie mówi wiele razy próbowała podpytac a on nic tylko takie zdawkowe odpowiedzi 3 min wypisuje receptę i dowidzenia
    Dziewczyny możecie mi dac namiary na tego androloga?

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak to jest z moim mężem. Pierwsze badanie oprócz morfologii wyglądało całkiem nieźle a drugie porażka a niby tylko dwa tygodnie różnicy.
    Mam nadzieję że będzie u Was lepiej niż poprzednio i okaże się że można ufać dr.
    Ty chociaż coś podpytywalas a mój M. To nic mimo że jak mantre powtarzała mu o co powinien zapytać. I jeszcze jedno pytanie :) chodzicie na Starynkiewicza czy prywatnie?

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ty chodzisz do dr frąckowiaka? Dasz namiary?

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Frąckiego. Przyjmuje w poradni andrologicznej w Uniwersyteckim centrum zdrowia kobiety i noworodka przy placu Starynkiewicza.

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Do dr Frąckiego. Przyjmuje w poradni andrologicznej w Uniwersyteckim centrum zdrowia kobiety i noworodka przy placu Starynkiewicza.
    A polecasz jego? czy lepiej ten wolski? Zrobiliśmy wyniki I wyszły tragicznie

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • kasiaaa049 Przyjaciółka
    Postów: 93 47

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wchodzimy prywatnie nie wiedziałam że przyjmuje inaczej... Nie dziwie się że o nic nie zapytał bo lekarz nie bardzo daje możliwość zapytania :-) dosyć szczegółowo tłumaczy jak przyjmować lekarstwa a potem mówi ile do zapłaty i tyle

    f2w39n73kzqw2u71.png
  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zła najpierw 2 badania 6 mln plemników a teraz kilka tysięcy. I Jeszcze opis 3 plemniki typu a. To co my mamy aby pojedyncze plemniki?

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • kasiaaa049 Przyjaciółka
    Postów: 93 47

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Buko ty chodzisz do dr frąckowiaka? Dasz namiary?

    My jak teraz wyniki wyjdą słabo to idziemy do wolskiego do novum leczymy się już rok łącznie staramy się już 3 lata a czas leci:-(

    f2w39n73kzqw2u71.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego czy polecam czy nie to ja się nie wypowiem bo to dopiero początek u nas i pierwsze leki. Zobaczymy za 3 miesiące jaki jest efekt. Widzę że wiele osób tu na forum poleca dr Wolskiego ale ja go nie znam.
    Tak naprawde co pacjnet to opinia, ja mam w pracy ponad 20 lekarzy i każdy jeden będzie miał swoich zadowolonych pacjentów i takich którzy po jednej wizycie nigdy nie wrócą. Zależy na co ktoś zwraca uwagę.

  • Angie 31 Autorytet
    Postów: 1402 1164

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jestem taka zła najpierw 2 badania 6 mln plemników a teraz kilka tysięcy. I Jeszcze opis 3 plemniki typu a. To co my mamy aby pojedyncze plemniki?

    My mielismy > 45 tys lekarz powiedział że to oznacza sztuki. Ale to było badanie tylko na ilość żadnych bardziej konkretów. Od razu rozwial marzenia o naturalnym zaplodnieniu czy nawet inseminacji.
    Szkoda że w tym czasie nie wysilił się żeby chociaż powiedzieć jeszcze nic nie jest stracone proszę walczyć.
    Androlog za to uśmiechnął się że jego badanie będzie bardziej dociekliwe.
    Z tego co wiem to jądra czy jakoś tak produkuja nowe plemniki co 3 m-ce.dlatego lekarze mają tak odległe od siebie wizyty. Może dlatego teraz wynik taki wyszedł skoro było wcześniej aż 6mln .

    ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    My mielismy > 45 tys lekarz powiedział że to oznacza sztuki. Ale to było badanie tylko na ilość żadnych bardziej konkretów. Od razu rozwial marzenia o naturalnym zaplodnieniu czy nawet inseminacji.
    Szkoda że w tym czasie nie wysilił się żeby chociaż powiedzieć jeszcze nic nie jest stracone proszę walczyć.
    Androlog za to uśmiechnął się że jego badanie będzie bardziej dociekliwe.
    Z tego co wiem to jądra czy jakoś tak produkuja nowe plemniki co 3 m-ce.dlatego lekarze mają tak odległe od siebie wizyty. Może dlatego teraz wynik taki wyszedł skoro było wcześniej aż 6mln .
    A do jakiego androloga chodzicie? Co ty jedne badania były Ze stycznia A drugie Z lutego. Miesiąc czasu różnicy

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża było dwa tygodnie pomiędzy badaniami a wyniki jakby mu co najmniej jedno jądro zapomniało pracować. Albo i oba: z 23 mln/ml nagle 4,8 mln/ml.
    A badania po lekach robi się po ok 3 miesiącach bo chyba ok 70 dni trwa dojrzewanie plemników.

  • ana1122 Autorytet
    Postów: 5997 2157

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    U mojego męża było dwa tygodnie pomiędzy badaniami a wyniki jakby mu co najmniej jedno jądro zapomniało pracować. Albo i oba: z 23 mln/ml nagle 4,8 mln/ml.
    A badania po lekach robi się po ok 3 miesiącach bo chyba ok 70 dni trwa dojrzewanie plemników.
    Tylko ja moj ma kilkadziesiąt tysięcy to witaminy Nic nie pomogą. trzebac iść do specjalisty

    Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Angie 31 Autorytet
    Postów: 1402 1164

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A do jakiego androloga chodzicie? Co ty jedne badania były Ze stycznia A drugie Z lutego. Miesiąc czasu różnicy

    Miesiąc to i tak mało bo tak jak Buko pisała jakieś 70dni do 3- m-cy ale mimo wszystko ja bym poszukała jakiegoś dobrego androloga ale umówiła się już na jakieś konkretne badania i rozmowy bez tych wstepnych żeby zaoszczędzić na czasie bo już dwa wyniki macie.
    Ja mieszkam w Szwecji więc nie pomogę co nie znaczy że nasz androlog jest jakiś super bo byliśmy tylko raz ale wzbudził zaufanie w tym co robi. Okaże się dopiero. Wyczytałam też że od czestego ❤ może wedrzec się mała nieproszona infekcja która właśnie osłabia plemniki.

    ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Patus_777 Autorytet
    Postów: 1179 326

    Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    A ja jestem załamana 42 dc brak @@@....odebrałam swój wynik beznadziejny

    Anty- tg 1.08 lU/ml wart ref 0-4,11
    Anty- tpo 0.54 lU/ml. min 0- 9.00max
    Tsh3-generacja 3.252 ulU/ml min0,3-5,6max
    FT3 3,90 pg/ml min 2,5 - 3,9 max
    FT4 1.06 ng/dl min 0,61- 1,12 max


    Z tego co wiem z forum ....laski piszą, żeby zajść w ciąże trzeba mnieć TSH od 1-2 ...:/ muszę to obniżyć

    mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

    klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2016, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1-2 to jest idealny wynik jaki powinien być, ale zajść w ciążę można i przy wyższych wynikach, bo jakby się nie dało, to nie byłoby tylu kobiet, które dowiadują się o problemach z tarczycą będąc już w ciąży przy pierwszych badaniach. Oczywiści najlepiej obniżyć jeszcze przed ciążą. Moje TSh mimo, że jest wyższe od Twojego, a przeciwciała to jakiś koszmar, bo przekraczają normę kilkaset razy, to ani według mojego endokrynologa, ani ginekologa-endokrynologa nie są żadnym przeciwwskazaniem do ciąży i mam się normalnie starać, tylko jak już zajdę w ciążę, to mam od razu zgłosić się na wizytę, aby zwiększyć dawki leków.

    Patus_777 lubi tę wiadomość

  • Angie 31 Autorytet
    Postów: 1402 1164

    Wysłany: 22 lutego 2016, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Z tego co wiem z forum ....laski piszą, żeby zajść w ciąże trzeba mnieć TSH od 1-2 ...:/ muszę to obniżyć

    Tak tak skup się na tym ! Znam wiele ciężarnych które tak właśnie zaczynały. Trzymam kciuki ❤

    Patus_777 lubi tę wiadomość

    ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 23 lutego 2016, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak Buko napisała, mi też kilka dni temu potwierdziła lekarka że idealne jest 1- 2 ale i przy wyższym może się udać, to zależy od lekarza chyba, może akurat CI przepisze hormon, obnizysz i się uda ;)

    A co do tego Frąckiego to czytałam tyle opini i wszyscy jasno pisza że on faktycznie nic nie mówi ale że jest dobrym specjalistą, no i my zobaczymy w połowie marca ;)

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 23 lutego 2016, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    My wchodzimy prywatnie nie wiedziałam że przyjmuje inaczej... Nie dziwie się że o nic nie zapytał bo lekarz nie bardzo daje możliwość zapytania :-) dosyć szczegółowo tłumaczy jak przyjmować lekarstwa a potem mówi ile do zapłaty i tyle



    a jakie lekarstwa dostaliście???

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego