X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • kasiaaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Hmm, to dobrze nie brzmi :/ a chodzisz razem z mężem na wizyty tzn do gabinetu? bo ja zawsze czekam przed, ale przez to nic nie wiem, a mój mąż się o nic nie dopytuje. Był dopiero dwa razy, a w zasadzie można liczyć, że tylko raz.
    A jaki u Was jest problem, że był taki sam zestaw leków?
    U nas dopiero na początku lutego okazało się, że u męża jest problem, do tej pory myślelismy, że głównym problemem jest moje Hashimoto, więc to pierwszy androlog do którego trafiliśmy i to z polecenia Urologa.

Trafilismy do niego rok temu gdy okazało się że mąż ma małą ilość plemników w nasieniu też z polecenia wtedy od razu zdiagnozowali żylaki i skierował go do szpitala od razu zrobiliśmy zabieg i po 3 miesiącach od zabiegu kazał się zgłosić na badanie wtedy była poprawa przepisał mu właśnie ten zestaw leków i za dwa miesiące badanie potem znowu lekką poprawa znowu te leki i kolejne badanie wyniki się pogorszyły i lekarz zasugerował że warto by było usunac... Żylaki! Wkurzylam się że nie odnotował sobie tak istotnej rzeczy i powiedział że w takim przypadku to on musi przepisać całkiem inne leki i właśnie minęło 2 miesiące w czwartek idziemy na badanie.
    Jestem zawsze w gabinecie z mężem ale to nic nie zmienia bo in u tak nic nie mówi wiele razy próbowała podpytac a on nic tylko takie zdawkowe odpowiedzi 3 min wypisuje receptę i dowidzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

f2w39n73kzqw2u71.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    Trafilismy do niego rok temu gdy okazało się że mąż ma małą ilość plemników w nasieniu też z polecenia wtedy od razu zdiagnozowali żylaki i skierował go do szpitala od razu zrobiliśmy zabieg i po 3 miesiącach od zabiegu kazał się zgłosić na badanie wtedy była poprawa przepisał mu właśnie ten zestaw leków i za dwa miesiące badanie potem znowu lekką poprawa znowu te leki i kolejne badanie wyniki się pogorszyły i lekarz zasugerował że warto by było usunac... Żylaki! Wkurzylam się że nie odnotował sobie tak istotnej rzeczy i powiedział że w takim przypadku to on musi przepisać całkiem inne leki i właśnie minęło 2 miesiące w czwartek idziemy na badanie.
    Jestem zawsze w gabinecie z mężem ale to nic nie zmienia bo in u tak nic nie mówi wiele razy próbowała podpytac a on nic tylko takie zdawkowe odpowiedzi 3 min wypisuje receptę i dowidzenia
    Dziewczyny możecie mi dac namiary na tego androloga?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak to jest z moim mężem. Pierwsze badanie oprócz morfologii wyglądało całkiem nieźle a drugie porażka a niby tylko dwa tygodnie różnicy.
    Mam nadzieję że będzie u Was lepiej niż poprzednio i okaże się że można ufać dr.
    Ty chociaż coś podpytywalas a mój M. To nic mimo że jak mantre powtarzała mu o co powinien zapytać. I jeszcze jedno pytanie :) chodzicie na Starynkiewicza czy prywatnie?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ty chodzisz do dr frąckowiaka? Dasz namiary?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Frąckiego. Przyjmuje w poradni andrologicznej w Uniwersyteckim centrum zdrowia kobiety i noworodka przy placu Starynkiewicza.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Do dr Frąckiego. Przyjmuje w poradni andrologicznej w Uniwersyteckim centrum zdrowia kobiety i noworodka przy placu Starynkiewicza.
    A polecasz jego? czy lepiej ten wolski? Zrobiliśmy wyniki I wyszły tragicznie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wchodzimy prywatnie nie wiedziałam że przyjmuje inaczej... Nie dziwie się że o nic nie zapytał bo lekarz nie bardzo daje możliwość zapytania :-) dosyć szczegółowo tłumaczy jak przyjmować lekarstwa a potem mówi ile do zapłaty i tyle

f2w39n73kzqw2u71.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zła najpierw 2 badania 6 mln plemników a teraz kilka tysięcy. I Jeszcze opis 3 plemniki typu a. To co my mamy aby pojedyncze plemniki?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Buko ty chodzisz do dr frąckowiaka? Dasz namiary?

My jak teraz wyniki wyjdą słabo to idziemy do wolskiego do novum leczymy się już rok łącznie staramy się już 3 lata a czas leci:-(

f2w39n73kzqw2u71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego czy polecam czy nie to ja się nie wypowiem bo to dopiero początek u nas i pierwsze leki. Zobaczymy za 3 miesiące jaki jest efekt. Widzę że wiele osób tu na forum poleca dr Wolskiego ale ja go nie znam.
    Tak naprawde co pacjnet to opinia, ja mam w pracy ponad 20 lekarzy i każdy jeden będzie miał swoich zadowolonych pacjentów i takich którzy po jednej wizycie nigdy nie wrócą. Zależy na co ktoś zwraca uwagę.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jestem taka zła najpierw 2 badania 6 mln plemników a teraz kilka tysięcy. I Jeszcze opis 3 plemniki typu a. To co my mamy aby pojedyncze plemniki?

My mielismy > 45 tys lekarz powiedział że to oznacza sztuki. Ale to było badanie tylko na ilość żadnych bardziej konkretów. Od razu rozwial marzenia o naturalnym zaplodnieniu czy nawet inseminacji.
    Szkoda że w tym czasie nie wysilił się żeby chociaż powiedzieć jeszcze nic nie jest stracone proszę walczyć.
    Androlog za to uśmiechnął się że jego badanie będzie bardziej dociekliwe.
    Z tego co wiem to jądra czy jakoś tak produkuja nowe plemniki co 3 m-ce.dlatego lekarze mają tak odległe od siebie wizyty. Może dlatego teraz wynik taki wyszedł skoro było wcześniej aż 6mln .

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    My mielismy > 45 tys lekarz powiedział że to oznacza sztuki. Ale to było badanie tylko na ilość żadnych bardziej konkretów. Od razu rozwial marzenia o naturalnym zaplodnieniu czy nawet inseminacji.
    Szkoda że w tym czasie nie wysilił się żeby chociaż powiedzieć jeszcze nic nie jest stracone proszę walczyć.
    Androlog za to uśmiechnął się że jego badanie będzie bardziej dociekliwe.
    Z tego co wiem to jądra czy jakoś tak produkuja nowe plemniki co 3 m-ce.dlatego lekarze mają tak odległe od siebie wizyty. Może dlatego teraz wynik taki wyszedł skoro było wcześniej aż 6mln .
    A do jakiego androloga chodzicie? Co ty jedne badania były Ze stycznia A drugie Z lutego. Miesiąc czasu różnicy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża było dwa tygodnie pomiędzy badaniami a wyniki jakby mu co najmniej jedno jądro zapomniało pracować. Albo i oba: z 23 mln/ml nagle 4,8 mln/ml.
    A badania po lekach robi się po ok 3 miesiącach bo chyba ok 70 dni trwa dojrzewanie plemników.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    U mojego męża było dwa tygodnie pomiędzy badaniami a wyniki jakby mu co najmniej jedno jądro zapomniało pracować. Albo i oba: z 23 mln/ml nagle 4,8 mln/ml.
    A badania po lekach robi się po ok 3 miesiącach bo chyba ok 70 dni trwa dojrzewanie plemników.
    Tylko ja moj ma kilkadziesiąt tysięcy to witaminy Nic nie pomogą. trzebac iść do specjalisty

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A do jakiego androloga chodzicie? Co ty jedne badania były Ze stycznia A drugie Z lutego. Miesiąc czasu różnicy

Miesiąc to i tak mało bo tak jak Buko pisała jakieś 70dni do 3- m-cy ale mimo wszystko ja bym poszukała jakiegoś dobrego androloga ale umówiła się już na jakieś konkretne badania i rozmowy bez tych wstepnych żeby zaoszczędzić na czasie bo już dwa wyniki macie.
    Ja mieszkam w Szwecji więc nie pomogę co nie znaczy że nasz androlog jest jakiś super bo byliśmy tylko raz ale wzbudził zaufanie w tym co robi. Okaże się dopiero. Wyczytałam też że od czestego ❤ może wedrzec się mała nieproszona infekcja która właśnie osłabia plemniki.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    A ja jestem załamana 42 dc brak @@@....odebrałam swój wynik beznadziejny

Anty- tg 1.08 lU/ml wart ref 0-4,11
    Anty- tpo 0.54 lU/ml. min 0- 9.00max
    Tsh3-generacja 3.252 ulU/ml min0,3-5,6max
    FT3 3,90 pg/ml min 2,5 - 3,9 max
    FT4 1.06 ng/dl min 0,61- 1,12 max

Z tego co wiem z forum ....laski piszą, żeby zajść w ciąże trzeba mnieć TSH od 1-2 ...:/ muszę to obniżyć

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1-2 to jest idealny wynik jaki powinien być, ale zajść w ciążę można i przy wyższych wynikach, bo jakby się nie dało, to nie byłoby tylu kobiet, które dowiadują się o problemach z tarczycą będąc już w ciąży przy pierwszych badaniach. Oczywiści najlepiej obniżyć jeszcze przed ciążą. Moje TSh mimo, że jest wyższe od Twojego, a przeciwciała to jakiś koszmar, bo przekraczają normę kilkaset razy, to ani według mojego endokrynologa, ani ginekologa-endokrynologa nie są żadnym przeciwwskazaniem do ciąży i mam się normalnie starać, tylko jak już zajdę w ciążę, to mam od razu zgłosić się na wizytę, aby zwiększyć dawki leków.

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Z tego co wiem z forum ....laski piszą, żeby zajść w ciąże trzeba mnieć TSH od 1-2 ...:/ muszę to obniżyć

Tak tak skup się na tym ! Znam wiele ciężarnych które tak właśnie zaczynały. Trzymam kciuki ❤

Patus_777 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak Buko napisała, mi też kilka dni temu potwierdziła lekarka że idealne jest 1- 2 ale i przy wyższym może się udać, to zależy od lekarza chyba, może akurat CI przepisze hormon, obnizysz i się uda ;)

A co do tego Frąckiego to czytałam tyle opini i wszyscy jasno pisza że on faktycznie nic nie mówi ale że jest dobrym specjalistą, no i my zobaczymy w połowie marca ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    My wchodzimy prywatnie nie wiedziałam że przyjmuje inaczej... Nie dziwie się że o nic nie zapytał bo lekarz nie bardzo daje możliwość zapytania :-) dosyć szczegółowo tłumaczy jak przyjmować lekarstwa a potem mówi ile do zapłaty i tyle

a jakie lekarstwa dostaliście???

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ