Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:Hej dziewczyny dwa tygodnie temu usłyszeliśmy wyrok pojedyncze plemniki.Bez możliwości na IUI jedynie in vitro. Dziś przyszło wezwanie do kliniki na ponowne badanie nasienia. Niestety dopiero dwa tygodnie minęło od kiedy bierze witaminki. Przed pierwszym badaniem były dwa dni wstrzemiezliwosci teraz będzie 4 nie kazali dłużej. Wczesniejsze badania były tylko pod względem ilości i ruchliwosci teraz będzie badanie rozszerzone. Boję się okropnie tego wyniku jak ognia
No i wazne jesli ci sie nie spieszy a chcesz srawdzic czy witaminy i zdrowy tryb zycia pomoze to 3 miesiace kuracji i powtorz badanie;) nam sie duzo poprawilo ..wczesniej jest moj post...z porownaniem badania.mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Nie boj sie ;** mi tez mowili o inseminscji i in vitro! Mial teratozospemie i oligozospemie...witaminki zazyl i z 3 ml skoczylo do 28 mlmamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:
Wow to skoczyło nieźle. Narazie pewnie nie ma na co liczyć bo po poprzednim badaniu minęło dopiero dwa tygodnie. Za krotko na jakąkolwiek poprawę ale chociaż jakoś obszerniej nam to wytlumaczy sam androlog a nie ginekolog bo moj m jest po operacji skretu jadra niby wszystko poszło dobrze a jednak coś chyba popsuli. Za dwa tygodnie będziemy cokolwiek więcej wiedzieć błagam was trzymajcie kciuki bo po ostatnich słowach gina nie potrafię się podnieść. Cytuję jego słowa ktore wciąż brzecza mi w uszach "nie mogą panstwo mieć dzieci"
Później dopiero dodał " metodą naturalną "
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Hej dziewczyny dwa tygodnie temu usłyszeliśmy wyrok pojedyncze plemniki.Bez możliwości na IUI jedynie in vitro. Dziś przyszło wezwanie do kliniki na ponowne badanie nasienia. Niestety dopiero dwa tygodnie minęło od kiedy bierze witaminki. Przed pierwszym badaniem były dwa dni wstrzemiezliwosci teraz będzie 4 nie kazali dłużej. Wczesniejsze badania były tylko pod względem ilości i ruchliwosci teraz będzie badanie rozszerzone. Boję się okropnie tego wyniku jak ognia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:49
-
Witam do lekarza mamy termin dopiero za dwa tygodnie i chcialam zasiegnac Waszej porady. Mamy jedno dziecko, ale od dwoch lat staramy sie o drugie. Lekarz kazal nam zrobic profilaktycznie badania nasienia i okazalo sie, ze jest cos nie tak. Podam parametry i prosze powiedzcie Ci sa bardzo złe. Objetosc- 6,8; ph-8,0; barwa-opalizujaca; zmetnienie-nikle; czas uplynnienia-30; lepkosc brak0; aglutynacja brak0; koncentracja-3,0; calkowita ilosc plemnikow - 20,4; ruch A- 14,6; ruch B-10; ruch C-13,1; plemniki nieruchome- 62,3; plemniki o prawidlowej budowie - 38; zywotosc plemniki zywe - 93% ; leukocyty - 1-3 w polu widzenia.
Ania_84 lubi tę wiadomość
Ewelina -
EVELINA86 wrote:Witam do lekarza mamy termin dopiero za dwa tygodnie i chcialam zasiegnac Waszej porady. Mamy jedno dziecko, ale od dwoch lat staramy sie o drugie. Lekarz kazal nam zrobic profilaktycznie badania nasienia i okazalo sie, ze jest cos nie tak. Podam parametry i prosze powiedzcie Ci sa bardzo złe. Objetosc- 6,8; ph-8,0; barwa-opalizujaca; zmetnienie-nikle; czas uplynnienia-30; lepkosc brak0; aglutynacja brak0; koncentracja-3,0; calkowita ilosc plemnikow - 20,4; ruch A- 14,6; ruch B-10; ruch C-13,1; plemniki nieruchome- 62,3; plemniki o prawidlowej budowie - 38; zywotosc plemniki zywe - 93% ; leukocyty - 1-3 w polu widzenia.
zarno pH jaki leukocyty mogą świadczyć o stanie zapalnym oraz żylakach a to może prowadzić do zmniejszenia liczyby plemników
plus do tego nie przegrzewanie jąder, ograniczenie alkoholu, wyeliminowanie papierosów jeśli pali -
nick nieaktualnyDziewczyny, nie wiem co myśleć mój mąż zrobił wczoraj kolejne badanie nasienia, bo tak mu zlecił lekarz i wyniki mimo, że są w dwutygodniowym odstępie są znacząco różne ;/
czy możliwe, że czas abstynencji, najpierw 3, potem 7 dni aż tak wpłynął na wynik? czy to, że przez ostatnich kilka dni mąż walczył z przeziębieniem, gorączką itd? niby lekarz powiedział, że po dłuższym czasie abstynencji wyniki będą lepsze, a gorączka była za krótko żeby miała wpływ, ale spójrzcie same:
1 badanie --2 badanie (norma)
czas upłynnienia: 10 min -- 30 min (do 6 min)
pH: 7,6 -- 8,00 (>7,2)
koncentracja plemników (mln/ml): 23,19 -- 4,8 (>15)
całkowita liczba plemników w ejakulacie: 46,37 mln -- 12 mln (>39 mln)
plemniki progresywne: 44,74% -- 15% (>32%)
ruchliwość: 60,92% -- 35% (>40%)
nieruchliwe: 39% -- 65% (<60%)
morfologia plemników: 2,65% -- 2% (>4%)
Leukocyty: brak danych --- 0,4 mln (<1 mln)
Dostał Agapurin, Zincteral, L-karnityna i za 3 miesiące kolejne badanie -
ana1122 wrote:My też W sobotę powtarzamy badania I lekarz powiedział że jesteśmy na granicy naturalnego zapłodnienia A sztucznego. Boję się że wynikI wyjdą dużo gorzej I czeka nas ciężkie wyzwanie. Moj mąż zaczął brać witaminy ja robię mu koktajle Z owoców I warzyw. Staramy robic sobie spacerki po pracy, no I zero alkoholu. Te nasze działania zaczęliśmy od tygodnia więc narazie za krótko
Nie bój się bądź dobrej myśli. Ja strasznie przezywalam pierwsze badania złe myśli krążyły wciąż po głowie i wykrakałam. Teraz widzę światełko w tunelu że jak bardzo może być źle i człowiek przeżył tak samo może być dużo lepiej oby tylko zawału nie dostać z radości.
Fakt dopiero kiedy walnie cię o podłogę taka wiadomość człowiek zaczyna zmieniać tryb życia i cieszyć się chwilami ktorych nie docenialismy. Dlaczego wcześniej człowiek nie brał witaminek i nie prowadził zdrowszego trybu życia.
Zobaczysz że wszystko dobrze się skończy a wyniki wyjdą dużo lepiej. Z kolei inseminacja nie jest taka zła. Też stymuluja ci jajniki jak clo tylko podają coś innego też masz monitoringi a jak już pecherzyki są gotowe to wybierają najlepsze z najlepszych plemniki od twojego M i sruuuuuu do srodeczka. Czy się udało czekasz tak samo jak naturalnie ok 4dni obgryzajac paznokcie.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Buko wrote:Dziewczyny, nie wiem co myśleć mój mąż zrobił wczoraj kolejne badanie nasienia, bo tak mu zlecił lekarz i wyniki mimo, że są w dwutygodniowym odstępie są znacząco różne ;/
czy możliwe, że czas abstynencji, najpierw 3, potem 7 dni aż tak wpłynął na wynik? czy to, że przez ostatnich kilka dni mąż walczył z przeziębieniem, gorączką itd? niby lekarz powiedział, że po dłuższym czasie abstynencji wyniki będą lepsze, a gorączka była za krótko żeby miała wpływ, ale spójrzcie same:
Dostał Agapurin, Zincteral, L-karnityna i za 3 miesiące kolejne badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Mam nadzieję że te wyniki to efekt chwilowych warunków. Chociaż trochę dolujace to wszystko jest
Buko lubi tę wiadomość
-
Śle całusy!!!! I nie poddawajcie się:***
TEŻ byłam na skraju.....ale po tej suplementacji jest duża różnica....!
:** nie wierzcie lekarzom na słowa, zaraz przy pierwszym badaniu nasienia, że tylko inseminacja lub in-vitro....!mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Nie przejmuj się, parametry nasienia zmieniają się sinusoidalnie.
Raz są lepsze, a raz gorsze.
Mój facet też miał za pierwszym razem koncentrację 28mln/ml, później 5,5 mln/ml, a teraz ma 36 mln/ml.
Czas abstynencji nie ma aż tak dużego wpływu na rozrzut wyników.
Buko wrote:Dziewczyny, nie wiem co myśleć mój mąż zrobił wczoraj kolejne badanie nasienia, bo tak mu zlecił lekarz i wyniki mimo, że są w dwutygodniowym odstępie są znacząco różne ;/
Dostał Agapurin, Zincteral, L-karnityna i za 3 miesiące kolejne badanie
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyDzięki mam nadzieję że następne badanie będzie lepsze po zjedzeniu takiej ilości tabletek. A czy Wasi Panowie stosowali któryś z tych leków? I czy może coś jeszcze dokupić bo witamin tam nie ma czy zostawić tylko to co dał lekarz.
Niestety mój mąż o nic nie dopytal sam a wg opinii w internecie to lekarz jest małomówny i o wszystko trzeba wypytac. Więc nic nie wiem. -
Buko wrote:Dzięki mam nadzieję że następne badanie będzie lepsze po zjedzeniu takiej ilości tabletek. A czy Wasi Panowie stosowali któryś z tych leków? I czy może coś jeszcze dokupić bo witamin tam nie ma czy zostawić tylko to co dał lekarz.
Niestety mój mąż o nic nie dopytal sam a wg opinii w internecie to lekarz jest małomówny i o wszystko trzeba wypytac. Więc nic nie wiem. -
nick nieaktualnyana1122 wrote:Właśnie ja bym chciała żeby lekarz przepisał mojemu jakieś leki A nie Tylko witaminy. my bierzemy saflazin androvit plus zeń-szen i tran magnez wit c
To u nas właśnie odwrotnie. Jeden to preparat cynku, l-karnityne kojarze że czesc panów chyba bierze. A trzeci chyba ukrwienie. A czytala!M że właśnie wielu panów bierze androvit itp. I nie wiem czy niezależnie kupić czy jednak nic nie dodawac