X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuu coś słyszałam jakoby aspiryna miała poprawiać płodność ale szczerze nie wiem nic na ten temat.

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wyczytałam, ale aż niewierze ;) faktycznie tak jest! :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co odnośnie aspiryny to słyszałam też że na raka pomaga trudno mi się do działań aspiryny odnieść ale wydaje się to dziwne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    dziewczyny, a wsłyszałyście coś o aspirynie, acardzie? "aspirynowe dzieci" wiem że to nie ten wątek, ale jakos się do was przywyczaiłam :)

Ja dostałam w piątek Acard od mojej gin, to mogę powiedzieć tyle co wiem :)
    w piątek podczas wizyty był mój 15 dc i na USG było wyraźnie widać że pęcherzyk pękł prawdopodobnie dzień wcześniej. I wg mojej gin mam duże szanse, że w tym cyklu może się udać (ale niestety wg niej w każdym cyklu ja mam duże szanse, bo zawsze jestem u niej w oklicy owu), a Acard dostałam na "rozpulchnienie" macicy, co ma ułatwić implantację zarodka :) więc okaże się czy będę mieć Acardowego dzieciaczka :)

Patus_777 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak masz brac ten Acard kochanieńka? ja moge aspiryne kupić ;)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko czekamy na acardowego dzidziusia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym braniem Acardu to wiele nie powiem, bo ja byłam tak zaskoczona tym zaleceniem, że nie spytałam, ani o dawkę, ani jak długo to brać. Wiem jedynie, że mam bać jedną tabletkę dziennie (wszystko za jednym razem: Euthyrox, Folik i Acard), w aptece do wyboru miałam dwie dawki 75mg i 150mg więc wzięłam mniejszą. Podobno przestaje się brać tuż przed planowaną miesiączką, żeby nie było mega krwawienia, ale to wiem z forum. Mam się skontaktować z moją gin i dać jej znać czy się udało, czy znowu nie, to wtedy dopytam czy mam dalej brać czy nie.

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa a co u Ciebie?

i co powiesz o naszej podwyższonej Prolaktynie co? mamy 550 a norma 300, tzn mąz ma :(

Buko, on jest bez recepty?
    kiedy ma przyjść @? która nie przyjdzie :)

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest bez recepty, zapłaciłam 7-8 zł chyba. @ ma przyjść 24 lutego i jak ją znam to będzie na czas.

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko jak co testujemy razem mi ma przyjść @ 23.02 jestem z Tobą.
    Hmm... Acard w sumie nie zaszkodzi chyba też sobie kupię w następnym cyklu.

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po was, dopiero 28.02
    jestem z Wami dziewczynki!

Buko lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuu będziemy trzymać kciuki za Ciebie.

Więc Buko liczę tylko na dobre wieści a jak nie mamy siebie zawsze możesz napisać.

Buko, Patus_777 lubią tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem na wsi:D wypoczywam, tygodniowy urlopik :D

Nie brałam testów, termometru olewam system....bo zwariuję chyba:D
    Byłam na badaniach znów TSH, ft3, ft4, anty tg i tpo....jak wrócę ...to odbiorę wynik....
    Jakieś muszę mieć zaburzenia hormonalne...35 dc brak okresu...dalej....jestem ciekawa bardzo jak będzie ten wynik.....

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam za WAS KCIUKI:* niech się w końcu komuś UDA!!!!!!!!!

Patkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus u mnie w zeszłym roku był problem z regularnymi cyklami bywały i36 a nawet 41 dni a czasami 20 na szczęście samo się unormowało i teraz od dłuższego czasu jest dobrze

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Patus u mnie w zeszłym roku był problem z regularnymi cyklami bywały i36 a nawet 41 dni a czasami 20 na szczęście samo się unormowało i teraz od dłuższego czasu jest dobrze

A coś brałaś ? że jest już ok? Mi się wydaję, że ze stresu;///

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie brałam samo się unormowało chyba faktycznie stres mógł być powodem. Teraz biorę duphaston bo tak lekarz mi zalecił co dalej zobaczymy powoli jestem zmęczona i chce sobie dać spokój z planem "macierzyństwo"

• Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Reszta hormonów ok, testosteron w normie ale mógłby być wyższy. Lekarze mówią, że nie jest za niski a inni ze może powinien być wyższy.
    A coś bierzecie na prolaktyne? My dopiero we wtorek mamy endo. A robiliście rezonans? Nas straszą tą przysadka :(
    Z potencja mój mąż nie ma żadnych problemów, z ochotą na sex również, wręcz przeciwnie nawet więc tu jest super :)

Buko z tym laptopem to jest prawda. Mimo przegżewania to jest jeszcze promieniowanie. mój mąż przestał trzymać laptopa na kolanach i komórki tez nie nosi w spodniach.

mąż ma bardzo wysoka prolaktyne i testosteron ponizej normy.
    byliśmy u endo dostał bromka je juz 3-4 tyg. jutro jedzie rejestrowac sie na rezonans. dodatkowo robilismy badania anty TPO TG i tez wyszły wysokie.
    tsh wychodziło mu około 1,8.
    a co do potencji to u nas było kiepsko nie miał ochoty lub był problem z no wiesz.... cięzki temat
    ale bierze tego bronka kupiłam dodatkowo witaminy i teraz jest dobrze juz nie ma takich problemów.
    na poczatku kwietnia robimy powtórke badań

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta :)
    Mam do was pytanie. Powiedzcie mi proszę czym rożni się badanie nasienia podstawowe od rozszerzonego?
    Gin kazał nam zrobić ale nie powiedział że są dwa o wyboru :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie rozszerzone zawiera morfologię nasienia, czyli jaki % zbudowany jest prawidłowo, a dodatkowo opisuje przy nieprawidłowych jakie występują wady.
    Mój M. wszystkie parametry z podstawowego badania ma normie, a tylko/aż morfologia jest do niczego i to teraz diagnozuje androlog. :)
    A i jeszcze zawiera info czy są leukocyty = stan zapalny.

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ