Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:U nas znowu pod górkę… zadzwonili z labu, żeby mąż dowiózł jeszcze jedną próbkę bo przy jednej bakterii wynik wychodzi niejednoznaczny… 😵💫
Daje slowo, ze ja w końcu strzelę sobie w łeb 🤣
Masakra…. 😱😱😱 ciekawe co to oznacza.
Dziekuje za kciuki, choć wiecie jak jest 99.9999% to po prostu pms 🥳
W ogóle mój update z wymazow szyjki- nic nie znaleziono. Wiec może się uda w sierpniu iść na te drożność. Ale jak tu coś zaplanować jak @ się spóźnia 🤣👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Sikoreczkaaa wrote:Elektro kiedy macie wolny czas by raz jeszcze zrobić posiew?
Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziekuje za kciuki, choć wiecie jak jest 99.9999% to po prostu pms 🥳
W ogóle mój update z wymazow szyjki- nic nie znaleziono. Wiec może się uda w sierpniu iść na te drożność. Ale jak tu coś zaplanować jak @ się spóźnia 🤣Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
💁🏽 Oligoteratozoospermia
CoffeeDream wrote:Hej Dziewczyny, postanowiłam, że się przyłączę i podzielę wynikami męża. Jeśli moglybyscie zerknąć swoim okiem na wyniki. Szczerze, to nie do końca jeszcze wiem jak to odczytywać, ale mimo wszystko zrobi dodatkowo badania na hormony i uda się do androloga. Zakupiony został już TenfertilON. Może coś pomoże.
Objetość: 5,5 ml
Czas uplynnienia: <60min
Ph: 7,5
Barwa - prawidłowa
Lepkość(-,+,++,+++) +
Calkowita ilośc plemnikow w ejakulacie: 51.4 mln (>39.1 mln/ejakulat)
Koncentracja: 9,4 mln (>16 mln/ml)
Ruch calkowity: 47,5%
Ruch postępowy: 39,5 %
Morfologia: 3%
Plemniki żywe: 69,8%
Liczba żywych plemników: 35,9 mln/ejakulatCoffeeDream lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Coffee ja myślałam że u Was to jakaś tragedia jest a wy macie tyle ml że całościowo jest powyżej normy no i za te 3% morfologii nie jeden dałby się pokroić. Myślę że dobre suple, więcej ruchu i dobrą dieta zrobi tu robotę
CoffeeDream, elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Hej Dziewczyny, postanowiłam, że się przyłączę i podzielę wynikami męża. Jeśli moglybyscie zerknąć swoim okiem na wyniki. Szczerze, to nie do końca jeszcze wiem jak to odczytywać, ale mimo wszystko zrobi dodatkowo badania na hormony i uda się do androloga. Zakupiony został już TenfertilON. Może coś pomoże.
Objetość: 5,5 ml
Czas uplynnienia: <60min
Ph: 7,5
Barwa - prawidłowa
Lepkość(-,+,++,+++) +
Calkowita ilośc plemnikow w ejakulacie: 51.4 mln (>39.1 mln/ejakulat)
Koncentracja: 9,4 mln (>16 mln/ml)
Ruch calkowity: 47,5%
Ruch postępowy: 39,5 %
Morfologia: 3%
Plemniki żywe: 69,8%
Liczba żywych plemników: 35,9 mln/ejakulat
O kurczę, te wyniki wyglądają całkiem dobrze!! Powtórzcie koniecznie badania za miesiąc, bo może jeszcze po tej chorobie są słabsze parametry.
Morfologia to procentowy wskaźnik, wiec jak ilość jest w miarę spoko; to ten procent nic nie znaczy.
Poza tym pamiętaj, ze oceniany jest tylko kwadracik z całego nasienia, wiec w innym kwadraciku może być np lepiej.
CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Wyszła mi Ureaplasma parvum. Dziwne.. zero objawów. Nie mam pojęcia jak się tym zaraziłam zarówno mąż jak i ja mamy jednego partnera łóżkowego więc myślałam że nic nie wyjdzie. Czekam na telefon od mojej gin. Pewnie przepisze jakiś antybiotyk dla mnie i dla D.
-
Sikoreczkaaa wrote:Wyszła mi Ureaplasma parvum. Dziwne.. zero objawów. Nie mam pojęcia jak się tym zaraziłam zarówno mąż jak i ja mamy jednego partnera łóżkowego więc myślałam że nic nie wyjdzie. Czekam na telefon od mojej gin. Pewnie przepisze jakiś antybiotyk dla mnie i dla D.
Ciekawa jestem czy u nas coś wyjdzie… czytałam trochę o tym i faktycznie często się zdarza, że te infekcje są bezobjawowe28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nie mam bladego pojęcia. Mam nadzieję że skoro już coś wyszło to niech ma wpływ jak już muszę to leczyc czekam na odzew od gin czy wdrażamy leczenie bo na internecie różnie piszą, że ta odmiana jest lżejsza i jej się czasami nie leczy. Choć wolałabym chyba się przeleczyć..
elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Nie mam bladego pojęcia. Mam nadzieję że skoro już coś wyszło to niech ma wpływ jak już muszę to leczyc czekam na odzew od gin czy wdrażamy leczenie bo na internecie różnie piszą, że ta odmiana jest lżejsza i jej się czasami nie leczy. Choć wolałabym chyba się przeleczyć..
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Widzę, że rozmawiałyście o ureaplasmie.
U nas też wyszła przez przypadek tylko, że ja mam w cewce moczowej, szyjka czysta.
Mąż wiadomo ma jeden "kanał", mamy tą infekcje ponad 2 lata, oboje żadnych objawów. Reszta wyników nasienia jest chyba ok więc nie musi ta bakteria mieć wpływu na nasienie. Jedynie oh ma 8,5
Mi te 2 lata temu lekarka w szpitalu powiedziała, że choruje na nią 70 proc kobiet i większość bezobjawowo i nie ma o niej pojęcia, niby największe spustoszenie robi gdy daje objawy.
Teraz żałuję, że szybciej nie zabraliśmy się za leczenie jej (na początku starań o 2gie), myślę że każda infekcje warto odrazu leczyć.10 mcy starań > córeczka 10.2022
Staramy się od lipca 2023 o drugie