Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:Około 4 dni roboczych na MUCHĘ więc w przyszłym tygodniu powinna być.
Mój D. Jak po SPA z Allinclusive nic nie boli, czasami lekko zaciągnie. Cięcie tak na 3 cm ładnie się zrasta więc jeżeli chodzi o sam zabieg to więcej strachu o nic. w poniedziałek już wraca do pracy bo pracuje zdalnie. Pewnie gdyby praca była fizyczna to dużo więcej by był na L4 bo dźwiganie i jakąś większą aktywność fizyczna na minimum miesiąc trzeba ograniczyć. Teraz tylko czas pokaże jak tam efekty..Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mój D. Jak po SPA z Allinclusive nic nie boli, czasami lekko zaciągnie. Cięcie tak na 3 cm ładnie się zrasta więc jeżeli chodzi o sam zabieg to więcej strachu o nic. w poniedziałek już wraca do pracy bo pracuje zdalnie. Pewnie gdyby praca była fizyczna to dużo więcej by był na L4 bo dźwiganie i jakąś większą aktywność fizyczna na minimum miesiąc trzeba ograniczyć. Teraz tylko czas pokaże jak tam efekty..
Trzymam kciuki za efekty ✊✊✊
I za posiewy elektro96 tez.
My na razie mamy chill, chodzimy sobie na akupunkturę 🥰Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Trzymam kciuki za efekty ✊✊✊
I za posiewy elektro96 tez.
My na razie mamy chill, chodzimy sobie na akupunkturę 🥰
Mam nadzieję, że akupunktura da efekty!Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ale okazało się, że mąż ma podwyższoną prolaktynę… chyba u którejś z Was była taka sytuacja? Jak to się rozwinęło?
W październiku zeszłego roku wynik był ok, więc nie wiem co się porobiło… tym razem 34.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 21:55
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ale okazało się, że mąż ma podwyższoną prolaktynę… chyba u którejś z Was była taka sytuacja? Jak to się rozwinęło?
W październiku zeszłego roku wynik był ok, więc nie wiem co się porobiło… tym razem 34.
U nas była podwyzszona 23,6 norma do 19. Endokrynolog kazała zrobić prolaktyne koło godziny 10 i wyszła już sporo niższa koło 7.
Choć to była ta Endo Androlog co nie wykryła żylaków to średnio jej ufam ale prolaktyna jest mocno podatna na stres, może to to? -
Sikoreczkaaa wrote:U nas była podwyzszona 23,6 norma do 19. Endokrynolog kazała zrobić prolaktyne koło godziny 10 i wyszła już sporo niższa koło 7.
Choć to była ta Endo Androlog co nie wykryła żylaków to średnio jej ufam ale prolaktyna jest mocno podatna na stres, może to to?
Chyba to może być powód ?28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Chyba to może być powód ? -
Sikoreczkaaa wrote:Plus gdzieś na wątku czytałam że wam się samochód popsuł dzień wcześniej? Myślę że jednak to jest składowa tego wszystkiego. Na spokojnie ponowić badanie z zachowaniem wszystkich zasad do badania prolaktyny28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W październiku zeszłego roku wynik był ok, więc nie wiem co się porobiło… tym razem 34.
W ogóle z tego co wiem, to prolaktyna właśnie jest bardzo czuła na stres. Wystarczy spieszyć się do laboratorium i już może być niewłaściwy wynik. Ja bym to powtórzyła.
Swoją droga my badamy 5 hormonów jednosczesnje prolaktyna, fsh, lh, testosteron i estradiol. Żeby mieć ogląd na cała sytuacje👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:W ogóle z tego co wiem, to prolaktyna właśnie jest bardzo czuła na stres. Wystarczy spieszyć się do laboratorium i już może być niewłaściwy wynik. Ja bym to powtórzyła.
Swoją droga my badamy 5 hormonów jednosczesnje prolaktyna, fsh, lh, testosteron i estradiol. Żeby mieć ogląd na cała sytuacje
Tym razem mąż miał do zrobienia badanie czynnościowe. No i totalnie nie połączyłam kropek z tym oddaniem nasienia… 🙄
No nic, bedzie trzeba powtórzyć i tyle 😄
Dziękuję za Wasz odzew 😘Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie @ 2 dni spóźnienia, ale jestem prawie pewna, ze miałam przesunięta owulacje, wiec na razie spokojnie czekam, bez testów. Objawy jak zwykle 😂bóle brzucha, krzyża i piersi. Piersi to okropnie, aż palą 😂👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:A co tam u was?
U mnie @ 2 dni spóźnienia, ale jestem prawie pewna, ze miałam przesunięta owulacje, wiec na razie spokojnie czekam, bez testów. Objawy jak zwykle 😂bóle brzucha, krzyża i piersi. Piersi to okropnie, aż palą 😂
Kobieto jestes mocno opanowana ja już dawno bym sikała na patyki
My przed chwila z D. mieliśmy ostra wymianę zdań bo ja wolałabym żeby on sobie jeszcze odpoczywał po zabiegu a nie już latał z gorącą dupka wszędzie, wiem, że minelo juz troche czasu od zabiegu ale mimo wszystko wolalabym zeby na siebie uwazał.
No i teraz każdy siedzi sobie w swoim kącie z fochemChmurka21, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Kobieto jestes mocno opanowana ja już dawno bym sikała na patyki
My przed chwila z D. mieliśmy ostra wymianę zdań bo ja wolałabym żeby on sobie jeszcze odpoczywał po zabiegu a nie już latał z gorącą dupka wszędzie, wiem, że minelo juz troche czasu od zabiegu ale mimo wszystko wolalabym zeby na siebie uwazał.
No i teraz każdy siedzi sobie w swoim kącie z fochem
Ja baaardzo nie lubię tych testów robić. Pierwsze 3 cykle staran robiłam, potem czasem, żeby się upewnić, jak chciałam na lajcie pic alkohol. Od kilku miesięcy w ogóle nie robię, bo mnie to mega stresuje i dobija. Zwłaszcza, ze objawy owulacji miałam mega późno, wiec to wszystko pasuje do siebie 😂
Ach ci faceci 😂👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Co do testów to w sumie racja. Ja póki co nawet nie robię tych owulacyjnych bo też kiedyś za mocno się wkręciłam a potem było mi mocno źle przy @. Wiec z drugiej strony rozumiem, ale trzymam kciuki bo forum widziało masę ciąż ze słabego nasienia
Chmurka21, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:A co tam u was?
U mnie @ 2 dni spóźnienia, ale jestem prawie pewna, ze miałam przesunięta owulacje, wiec na razie spokojnie czekam, bez testów. Objawy jak zwykle 😂bóle brzucha, krzyża i piersi. Piersi to okropnie, aż palą 😂
Daje slowo, ze ja w końcu strzelę sobie w łeb 🤣28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie @ 2 dni spóźnienia, ale jestem prawie pewna, ze miałam przesunięta owulacje, wiec na razie spokojnie czekam, bez testów. Objawy jak zwykle 😂bóle brzucha, krzyża i piersi. Piersi to okropnie, aż palą 😂28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia