Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, jutro rano zapisałam się na sono hsg. Zobaczymy czy mi zrobią. Mam nadzieje, ze zdążę potem do pracy.
Będę dawać znać 😂Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zrobiłam sama wymazy z szyjki na tlenowe, beztlenowe, grzyby, chlamydie. I cytologie. Czysto wszędzie xd
A więcej nie wiem, bo zapisałam się do pierwszej lepszej ze znanego lekarza, gdzie mi pasował termin, bo to musi być po okresie, a przed owulacja, wiec czasu dużo jakoś nie ma.elektro96 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Zrobiłam sama wymazy z szyjki na tlenowe, beztlenowe, grzyby, chlamydie. I cytologie. Czysto wszędzie xd
A więcej nie wiem, bo zapisałam się do pierwszej lepszej ze znanego lekarza, gdzie mi pasował termin, bo to musi być po okresie, a przed owulacja, wiec czasu dużo jakoś nie ma.
Właśnie bo ja też sobie póki co sama wymazy zrobiłam przed ewentualną sono i zonk. Ureaplasma. Wiec aktualnie się lecze, pije dużo żurawiny i mam nadzieje że dziadostwo się wyniesie.Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja już po. Nic nie poczułam, serio. W szoku jestem. Oba drożne. Idę do pracy. Miłego dnia
Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, ja już po. Nic nie poczułam, serio. W szoku jestem. Oba drożne. Idę do pracy. Miłego dnia
No to super! kroczek do przodu dobrze że mówisz że nic nie bolało bo jak się naczytałam to mimo że wiem że chce to zrobić to się boję -
Sikoreczkaaa wrote:No to super! kroczek do przodu dobrze że mówisz że nic nie bolało bo jak się naczytałam to mimo że wiem że chce to zrobić to się boję
No ja dziś tez byłam w lekkim stresie. Jeszcze ta doktor mówi do mnie, ze niektórym pacjentkom tak boli; ze się zdarza przerwać zabieg 🫣 i ze większość pacjentek może na drugi dzień iść do pracy. A ja sobie myśle, Aha, ja za godzinę muszę być w robocie 😂
Choć ja się nastawiałam na bol podobny jak w biopsji endometrium, bo to miałam robione i było faktycznie okropne przeżycie, choć krótkie. A tu bol w skali na 10 daje 0. Nieraz podczas pobrania cytologii miałam gorsze odczucia. 🫣🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 19:13
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Kurczę, to naprawdę super, że Cie nie bolało, Chmurka. Bardzo różne są te odczucia 😊
Chmurka21 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Może Cię bardziej bolało, bo miałaś hsg, a nie sono? Choć jak czytam na forach to niektóre po sono tez maja traumę. Kto to wie 🫣👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Może Cię bardziej bolało, bo miałaś hsg, a nie sono? Choć jak czytam na forach to niektóre po sono tez maja traumę. Kto to wie 🫣
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Wracam z update’m - mąż dostał antybiotyk, chociaż lekarz miał wątpliwości czy w ogóle jest on konieczny, bo miano bakterii jest niskie… Do tego doszła hiperprolaktynemia czynnościowa, więc kolejna tabletka do kolekcji… czy to się kiedyś skończy? 😵💫28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Wracam z update’m - mąż dostał antybiotyk, chociaż lekarz miał wątpliwości czy w ogóle jest on konieczny, bo miano bakterii jest niskie… Do tego doszła hiperprolaktynemia czynnościowa, więc kolejna tabletka do kolekcji… czy to się kiedyś skończy? 😵💫
O kurczę… No właśnie mój miał nieliczne kolonie i nie dawali antybiotyku, bo ponoć bakterie zawsze gdzieś się znajda.
O matko, współczuje👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
elektro96 wrote:Wracam z update’m - mąż dostał antybiotyk, chociaż lekarz miał wątpliwości czy w ogóle jest on konieczny, bo miano bakterii jest niskie… Do tego doszła hiperprolaktynemia czynnościowa, więc kolejna tabletka do kolekcji… czy to się kiedyś skończy? 😵💫
Dziś też mam jakiś gorszy dzień. Myślałam o Was i liczyłam na jakiś postęp
Mam nadzieje ze kiedyś i dla Nas wyjdzie słońce.. -
Elektro96, a badaliscie ogółem nasienie? Bo to jakoś mi umknelo. Jest jakaś zmiana?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Elektro96, a badaliscie ogółem nasienie? Bo to jakoś mi umknelo. Jest jakaś zmiana?
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U nas udało się poprawić baaaardzo kiepskie parametry nasienia i zaszłam w naturalną ciążę, szczegóły mam w stopce. Mąż brał Clo, ale wiem że nie u każdego faceta zdaje to egzamin, czasem wyniki są jeszcze gorsze, ale my nie mieliśmy nic już do stracenia i naprawdę warto było zaryzykować, mamy zdrową córeczkę ❤️
elektro96, Chmurka21, Pustynia lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Moniek330 wrote:U nas udało się poprawić baaaardzo kiepskie parametry nasienia i zaszłam w naturalną ciążę, szczegóły mam w stopce. Mąż brał Clo, ale wiem że nie u każdego faceta zdaje to egzamin, czasem wyniki są jeszcze gorsze, ale my nie mieliśmy nic już do stracenia i naprawdę warto było zaryzykować, mamy zdrową córeczkę ❤️
Moniek330 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Moniek330 wrote:U nas udało się poprawić baaaardzo kiepskie parametry nasienia i zaszłam w naturalną ciążę, szczegóły mam w stopce. Mąż brał Clo, ale wiem że nie u każdego faceta zdaje to egzamin, czasem wyniki są jeszcze gorsze, ale my nie mieliśmy nic już do stracenia i naprawdę warto było zaryzykować, mamy zdrową córeczkę ❤️
Przeszukując forum pod aspektem bardzo złego nasienia właśnie natrafiłam na Twoje posty, które dają nadzieję..
Gratulacje!Moniek330, Chmurka21 lubią tę wiadomość