X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej. Bardzo chetnie ❤️ ale nie wiem jak tu się pisze na priv :/

Jesteśmy przyjaciółkami ;) Pisalam z przywitaniem kilka dni temu. U góry masz opcje wiadomości jak jesteś na kompie

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po Sono HSG, jeden jajowód drożny drugi udrozniony z trudem ale poszło :) ból to takie 3/10. :)

elektro96, Valie05 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 października 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej :) ja po Sono HSG, jeden jajowód drożny drugi udrozniony z trudem ale poszło :) ból to takie 3/10. :)
    Super, cieszę się z tych informacji ♥️ najważniejsze, że wcale tak mocno nie bolało 😊

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 października 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem trochę w szoku bo myślałam że to będzie proforma a tu takie kwiatki.. :)

• Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 26 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZyczeWszystkimZdrowia wrote:
    Hej. Tak na szybko napisze. Mąż miał słabe wyniki nasienia. Głównie ilość. Morfologia w granicach 3%. Ilość łączną w całym wytrysku około 20 mln. Zmienił dietę chociaż i tak dobrze się odżywiał. Na codzień sport, basen, 0 alko, 0 papierosów. Przesiedziałam dużo na forum czytając jak poprawić nasienie. Nic nie przynosiło rezultatów. Byliśmy u naprotechnologa. Mnóstwo badań, wydanych mnóstwo pieniędzy, nic beż rezultatu. Mąż miał wtedy 33l. Docelowo prowadzi Nas klinika , mieliśmy udokumentowane leczenie niepłodności wiec zakwalifikowali nas do programu in vitro. Jestem już po transferze, wygląda to obiecująco ale nie chce zapeszając. Czemu to pisze? Bo straciliśmy 3 lata.. 3 lata na poprawie nasienia które jak stało w miejscu tak stało. Niepłodności idiopatyczna. Geny wszystko ok. Życzę Wam wszystkim sukcesów i szczęścia.

U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada :)
    Mocno 3mam kciuki. U Nas lekarz powiedział że do Inseminacji z wynikami męża nawet nie ma sensu podchodzić.. i co jest ważne jak jesteście już w programie to 3majcie dalej zdrowy tryb życia aby nasienie i komórki jajowe byly wysokiej klasy przy in vitro :-) ja 3mam kciuki i życzę jak najlepiej

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:

Myślę, że to dobra decyzja :) Ja jestem rok od Ciebie starsza i uważam że nie mamy czasu na "a nuż się uda" leczenie męża. Do UIU i tak mamy za słabe wyniki, więc poszliśmy w invitro. Trzymam za Was kciuki!

ZyczeWszystkimZdrowia lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Przycupnę sobie w tym wątku.
    Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
    Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠

Także teraz stoimy przed wyzwaniem próby podniesienia tych parametrów.

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej!
    Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
    Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠

Hej, trzymam kciuki. Widziałam wyniki na wątku miesięcznym i faktycznie zwraca uwagę wysokie pH. Być może przyczyna jest banalna i te posiewy coś wyjaśnią, chociaż spotkałam się już nie raz, że wcale nie było to powiązane… Zobaczymy 😊 dawaj znać koniecznie.
    I zarządzam zakaz korzystania z chatu gpt i wujka Google! Wiem, że to często silniejsze od nas, ale nie nakręcaj się negatywnie ♥️

Chochlik12 lubi tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej!

Jak to zrobilas? :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro96 czekam na wyniki posiewów bardziej niż na świąteczne prezenty… 🤣

@mati33, ale tylko na własną odpowiedzialność, bo też uważam, że nie ma się co nakręcać… - wrzuciłam mu wszystkie wyniki badań, poprosiłam o przeanalizowanie i napisanie prawdopodobieństwa. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2024, 16:15

elektro96 lubi tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia. :)

Elektro, co u Was? :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej hej :) jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia. :)

Elektro, co u Was? :)
    Nic nowego. Wczoraj odebraliśmy wyniki badań na pasożyty i czysto jest zarówno u mnie, jak i u męża. Śmiejemy się, że w sumie to już nie wiadomo, czy się z tego cieszyć, czy płakać… 😁 Październik nas trochę przeorał finansowo pod względem starań, także nie wiem czy do końca roku uda się jeszcze coś zbadać… zobaczymy.
    A co u Ciebie?
    Co u Was dziewczyny- Chmurka, Valie ? 😊

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, człowiek chciałby coś znaleźć co będzie nie tak :P

U mnie pierwszy cykl po drożności. Jednak cudu nie doświadczyliśmy. Test biały, człowiek wiedzial a jednak się łudził.. :P nic czekam na królowa i idę na monitoring, muszę pogadać z moją gin bo wydaje mi się że mój próg po owulacji jest niski, więc może coś przepisze..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki progesteron masz 7dpo? Plamisz przed miesiączką?
    Ja też w tym cyklu sprawdzałam progesteron i estradiol, i u mnie akurat jest zadowalająco 😊

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecałe 9. Nigdy nie plamiłam, owulacja co cykl, pecherzyk pęka. Dziwi mnie ten mój progesteron.. pogadam z moją gin, może coś dołoży. :)

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć w sumie jak teraz patrzę to proga zrobiłam w 22 dniu cyklu na 26, więc może powinnam zrobić go z dwa dni szybciej..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Choć w sumie jak teraz patrzę to proga zrobiłam w 22 dniu cyklu na 26, więc może powinnam zrobić go z dwa dni szybciej..
    No właśnie, może po prostu nie trafiłaś ? 🤔
    A w jaki sposób określiłaś dzień owulacji? Miałaś monitoring?

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż od 2 tygodni nie może sie zebrać na badanie nasienia. A mnie zżera ciekawość jak tam po ponad 6msc od operacji.
    Dzisiaj mam 1 dc, więc odpalamy przygotowania do transferu. Myślę, że w okolicach 22-25 listopada nam wypadnie :)

elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie, trzymam kciuki!!! :)

W dniu HSG pecherzyk miał ponad 20mm więc na dniach miał pękać. Wiec jak peknal 2 dni po HSG to przypuszczalnie proga zbadałam 10 dni po owulacji. Wiec może i w szczycie próg miał ciut więcej.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ