X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 października, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej. Bardzo chetnie ❤️ ale nie wiem jak tu się pisze na priv :/

Jesteśmy przyjaciółkami ;) Pisalam z przywitaniem kilka dni temu. U góry masz opcje wiadomości jak jesteś na kompie

Chmurka21 lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    12/2024 kolejny transfer?
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po Sono HSG, jeden jajowód drożny drugi udrozniony z trudem ale poszło :) ból to takie 3/10. :)

elektro96, Valie05 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 października, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej :) ja po Sono HSG, jeden jajowód drożny drugi udrozniony z trudem ale poszło :) ból to takie 3/10. :)
    Super, cieszę się z tych informacji ♥️ najważniejsze, że wcale tak mocno nie bolało 😊

28 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 października, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem trochę w szoku bo myślałam że to będzie proforma a tu takie kwiatki.. :)

• Malowybitna Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZyczeWszystkimZdrowia wrote:
    Hej. Tak na szybko napisze. Mąż miał słabe wyniki nasienia. Głównie ilość. Morfologia w granicach 3%. Ilość łączną w całym wytrysku około 20 mln. Zmienił dietę chociaż i tak dobrze się odżywiał. Na codzień sport, basen, 0 alko, 0 papierosów. Przesiedziałam dużo na forum czytając jak poprawić nasienie. Nic nie przynosiło rezultatów. Byliśmy u naprotechnologa. Mnóstwo badań, wydanych mnóstwo pieniędzy, nic beż rezultatu. Mąż miał wtedy 33l. Docelowo prowadzi Nas klinika , mieliśmy udokumentowane leczenie niepłodności wiec zakwalifikowali nas do programu in vitro. Jestem już po transferze, wygląda to obiecująco ale nie chce zapeszając. Czemu to pisze? Bo straciliśmy 3 lata.. 3 lata na poprawie nasienia które jak stało w miejscu tak stało. Niepłodności idiopatyczna. Geny wszystko ok. Życzę Wam wszystkim sukcesów i szczęścia.

U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    MTHTR A1298 homo
    PAI hetero
    homocysteina - 7
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    FSH - 15,64
    kariotyp, CFTR, usg - ok

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG(estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️
    6 dpt beta 55, prog 16,4
    8 dpt beta 162🤞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada :)
    Mocno 3mam kciuki. U Nas lekarz powiedział że do Inseminacji z wynikami męża nawet nie ma sensu podchodzić.. i co jest ważne jak jesteście już w programie to 3majcie dalej zdrowy tryb życia aby nasienie i komórki jajowe byly wysokiej klasy przy in vitro :-) ja 3mam kciuki i życzę jak najlepiej

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 28 października, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:

Myślę, że to dobra decyzja :) Ja jestem rok od Ciebie starsza i uważam że nie mamy czasu na "a nuż się uda" leczenie męża. Do UIU i tak mamy za słabe wyniki, więc poszliśmy w invitro. Trzymam za Was kciuki!

ZyczeWszystkimZdrowia lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅

Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Przycupnę sobie w tym wątku.
    Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
    Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠

Także teraz stoimy przed wyzwaniem próby podniesienia tych parametrów.

Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻‍🎄🎄
    __

11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej!
    Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
    Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠

Hej, trzymam kciuki. Widziałam wyniki na wątku miesięcznym i faktycznie zwraca uwagę wysokie pH. Być może przyczyna jest banalna i te posiewy coś wyjaśnią, chociaż spotkałam się już nie raz, że wcale nie było to powiązane… Zobaczymy 😊 dawaj znać koniecznie.
    I zarządzam zakaz korzystania z chatu gpt i wujka Google! Wiem, że to często silniejsze od nas, ale nie nakręcaj się negatywnie ♥️

Chochlik12 lubi tę wiadomość

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej!

Jak to zrobilas? :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro96 czekam na wyniki posiewów bardziej niż na świąteczne prezenty… 🤣

@mati33, ale tylko na własną odpowiedzialność, bo też uważam, że nie ma się co nakręcać… - wrzuciłam mu wszystkie wyniki badań, poprosiłam o przeanalizowanie i napisanie prawdopodobieństwa. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 16:15

elektro96 lubi tę wiadomość

Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻‍🎄🎄
    __

11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia. :)

Elektro, co u Was? :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej hej :) jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia. :)

Elektro, co u Was? :)
    Nic nowego. Wczoraj odebraliśmy wyniki badań na pasożyty i czysto jest zarówno u mnie, jak i u męża. Śmiejemy się, że w sumie to już nie wiadomo, czy się z tego cieszyć, czy płakać… 😁 Październik nas trochę przeorał finansowo pod względem starań, także nie wiem czy do końca roku uda się jeszcze coś zbadać… zobaczymy.
    A co u Ciebie?
    Co u Was dziewczyny- Chmurka, Valie ? 😊

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, człowiek chciałby coś znaleźć co będzie nie tak :P

U mnie pierwszy cykl po drożności. Jednak cudu nie doświadczyliśmy. Test biały, człowiek wiedzial a jednak się łudził.. :P nic czekam na królowa i idę na monitoring, muszę pogadać z moją gin bo wydaje mi się że mój próg po owulacji jest niski, więc może coś przepisze..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki progesteron masz 7dpo? Plamisz przed miesiączką?
    Ja też w tym cyklu sprawdzałam progesteron i estradiol, i u mnie akurat jest zadowalająco 😊

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecałe 9. Nigdy nie plamiłam, owulacja co cykl, pecherzyk pęka. Dziwi mnie ten mój progesteron.. pogadam z moją gin, może coś dołoży. :)

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć w sumie jak teraz patrzę to proga zrobiłam w 22 dniu cyklu na 26, więc może powinnam zrobić go z dwa dni szybciej..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Choć w sumie jak teraz patrzę to proga zrobiłam w 22 dniu cyklu na 26, więc może powinnam zrobić go z dwa dni szybciej..
    No właśnie, może po prostu nie trafiłaś ? 🤔
    A w jaki sposób określiłaś dzień owulacji? Miałaś monitoring?

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 7 listopada, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż od 2 tygodni nie może sie zebrać na badanie nasienia. A mnie zżera ciekawość jak tam po ponad 6msc od operacji.
    Dzisiaj mam 1 dc, więc odpalamy przygotowania do transferu. Myślę, że w okolicach 22-25 listopada nam wypadnie :)

elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie, trzymam kciuki!!! :)

W dniu HSG pecherzyk miał ponad 20mm więc na dniach miał pękać. Wiec jak peknal 2 dni po HSG to przypuszczalnie proga zbadałam 10 dni po owulacji. Wiec może i w szczycie próg miał ciut więcej.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ