Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Hej. Bardzo chetnie ❤️ ale nie wiem jak tu się pisze na priv
Jesteśmy przyjaciółkami Pisalam z przywitaniem kilka dni temu. U góry masz opcje wiadomości jak jesteś na kompieChmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
12/2024 kolejny transfer? -
Sikoreczkaaa wrote:Hej ja po Sono HSG, jeden jajowód drożny drugi udrozniony z trudem ale poszło ból to takie 3/10.28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
ZyczeWszystkimZdrowia wrote:Hej. Tak na szybko napisze. Mąż miał słabe wyniki nasienia. Głównie ilość. Morfologia w granicach 3%. Ilość łączną w całym wytrysku około 20 mln. Zmienił dietę chociaż i tak dobrze się odżywiał. Na codzień sport, basen, 0 alko, 0 papierosów. Przesiedziałam dużo na forum czytając jak poprawić nasienie. Nic nie przynosiło rezultatów. Byliśmy u naprotechnologa. Mnóstwo badań, wydanych mnóstwo pieniędzy, nic beż rezultatu. Mąż miał wtedy 33l. Docelowo prowadzi Nas klinika , mieliśmy udokumentowane leczenie niepłodności wiec zakwalifikowali nas do programu in vitro. Jestem już po transferze, wygląda to obiecująco ale nie chce zapeszając. Czemu to pisze? Bo straciliśmy 3 lata.. 3 lata na poprawie nasienia które jak stało w miejscu tak stało. Niepłodności idiopatyczna. Geny wszystko ok. Życzę Wam wszystkim sukcesów i szczęścia.
U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopadastarania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
MTHTR A1298 homo
PAI hetero
homocysteina - 7
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
FSH - 15,64
kariotyp, CFTR, usg - ok
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG(estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️
6 dpt beta 55, prog 16,4
8 dpt beta 162🤞 -
nick nieaktualnyMalowybitna wrote:U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada
-
Malowybitna wrote:U nas bardzo podobna historia (wyniki/wiek/styl życia). Ostatecznie lekarz kazał wziąć suplementy do końca opakowania i nie ładować więcej pieniędzy bo nie widzi szans na poprawę. Ze względu na mój wiek i wyniki proponował jeszcze kilka cykli starań, ewentualnie sono HSG i IUI ale ostatecznie mamy kwalifikację do programu i mam nadzieję, że rozpoczniemy stymulację z początkiem listopada
Myślę, że to dobra decyzja Ja jestem rok od Ciebie starsza i uważam że nie mamy czasu na "a nuż się uda" leczenie męża. Do UIU i tak mamy za słabe wyniki, więc poszliśmy w invitro. Trzymam za Was kciuki!ZyczeWszystkimZdrowia lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
12/2024 kolejny transfer? -
Hej!
Przycupnę sobie w tym wątku.
Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠
Także teraz stoimy przed wyzwaniem próby podniesienia tych parametrów.Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Hej!
Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia i sprawa wygląda nie najlepiej… 😅 ale jak mówią, zawsze może być gorzej…
Oczywiście wrzuciłam wyniki w chat gpt, żeby obliczył nam prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z takimi wynikami (nie wiem, po co to zrobiłam, chyba, żeby się dobić) 😂 i… wskazał 5% na rok… 🫠
Także teraz stoimy przed wyzwaniem próby podniesienia tych parametrów.
I zarządzam zakaz korzystania z chatu gpt i wujka Google! Wiem, że to często silniejsze od nas, ale nie nakręcaj się negatywnie ♥️Chochlik12 lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Także teraz stoimy przed wyzwaniem próby podniesienia tych parametrów.
Jak to zrobilas? -
Elektro96 czekam na wyniki posiewów bardziej niż na świąteczne prezenty… 🤣
@mati33, ale tylko na własną odpowiedzialność, bo też uważam, że nie ma się co nakręcać… - wrzuciłam mu wszystkie wyniki badań, poprosiłam o przeanalizowanie i napisanie prawdopodobieństwa. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 16:15
elektro96 lubi tę wiadomość
Happy crimus, it’s chrismun, merry crisis, merry chrysler 🧑🏻🎄🎄
__
11 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej hej jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia.
Elektro, co u Was?Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Hej hej jak posiewy nic nie wykażą to zrób albo sobie albo mężowi wymazy MUCHA. U nas posiewy nic nie wykazały a potem przed moją drożnoscia okazało się że jest ureaplasma. Jeden partner cale życie więc jakiś basen, toaleta publiczna musiała mi to przywlec.. ale oby wyszło coś szybkiego do wyleczenia.
Elektro, co u Was?
A co u Ciebie?
Co u Was dziewczyny- Chmurka, Valie ? 😊28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie pierwszy cykl po drożności. Jednak cudu nie doświadczyliśmy. Test biały, człowiek wiedzial a jednak się łudził.. nic czekam na królowa i idę na monitoring, muszę pogadać z moją gin bo wydaje mi się że mój próg po owulacji jest niski, więc może coś przepisze.. -
A jaki progesteron masz 7dpo? Plamisz przed miesiączką?
Ja też w tym cyklu sprawdzałam progesteron i estradiol, i u mnie akurat jest zadowalająco 😊28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
A w jaki sposób określiłaś dzień owulacji? Miałaś monitoring?28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dzisiaj mam 1 dc, więc odpalamy przygotowania do transferu. Myślę, że w okolicach 22-25 listopada nam wypadnieelektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
12/2024 kolejny transfer?