Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam to samo 🙄 to ciągłe trzęsienie się o zdrowie już trochę męczące jest 😅
W każdym razie my w międzyczasie poszliśmy na inseminacje. Miałam akurat owulację z drożnego jajowodu także spróbowaliśmy, tak żeby chyba w zasadzie czuć że coś robimy 😅
W każdym razie po odstawieniu Clo już po miesiącu te wyniki wyglądały lepiej (są w stopce). Ruch był niestety 24% ale to lepiej niż ostatnie 10%.
Po preparatyce zaaplikowali 1,9 mln dobrych plemników z 46% ruchem postępowym.
Gorzej że pH wyniosło 8,7 🫣 lekarka powiedziała, że to nie robi i że w zasadzie może wynikać np. z diety. Ale no nie wiem co o tym sądzić… ktoś tu kiedyś pisał na grupie że duża ilość białka może wpływać na pH a akurat ostatnio dodaliśmy też suplementację białkiem. W każdym razie mąż ma zawsze pH 8 lub więcej, a robił też posiewy i zawsze było ok.
By poprawić jakość nasienia przed invitro lekarka przypisała też mężowi ovitrelle, ale też jeszcze nie mamy pewności czy powinien to brać… co sądzicie? Wasi partnerzy przyhamowali może ovitrelle?Starania od 11.2023
👩🏼 jeden niedrożny jajowód
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 7 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln
Po 10 msc od operacji i kuracji Clo
Koncentracja 3,7 mln/mln
W całości 7,5 mln
Po 11 msc od operacji
Koncentracja 4,4 mln
Całkowita ilość 14,3 mln -
AnMiPe wrote:Hej cukrzyku, widziałam Cię też na miesięcznym wątku, ale miałam tam przerwę, to nie będę wracać do twojego przywitania
Jak tam sytuacja, zdecydowaliście się na badania dzisiaj?Teraz mi się wydaje, że to dobry pomysł bo miałam więcej czasu, ale zaraz zacznę żałować
Pamiętam że gdy starałam się o synka to to forum pochłaniało ogrom mojego czasu xD
Przełożyliśmy badania - tak jak koordynatorka z invimedu powiedziała. Poczekamy chociaż z 10 dni i może powtórzymy - ja też staram się trafić tak aby badanie nie wypadło akurat w dni płodne, żeby plemniki nie były osłabione - ani do badania ani do starań🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95
❌️ 5cs - 7dpo - prog 5,5
❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27
❌️ 8 cs z lamettą 💉
❌️ 9cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Sikoreczkaaa wrote:U nas badania po grypie i lekach na nią mimo że zawsze były słabe to były bardziej słabe niż słabe.
Ja też zawsze dygam się o zdrowie starego. Ostatnio śmiejemy się że staliśmy się foliarzami i uważamy na wszystko byle sobie nie zaszkodzić. Byle do czerwca.
No ja po ostatnim badaniu 3 dni po sylwestrze i w trakcie brania furaginy to będę dmuchać na zimne xD Bo przez to nie wiem czy wyniki były złe przez zapalenie pęcherza/alko/papierosy czy ogólnie są złe. Dobra wiadomość jest taka - że raczej to nie genetyka - bo kiedyś były dobre i jednak syna spłodziłŻylaków też nie ma.
Jedyne co mnie martwi to to, że on ma jakiegoś mikropolipa w woreczku żółciowym. Coś w ten deseń. I przez to PODOBNO ma podwyższoną lekko bilirubinę. Czytałam, że takie pierdoły też mogą mieć wpływ na wyniki nasienia. No i jego hormony też niby były w normie, ale wg mnie mogło być lepiej. Ciekawa jestem jakie wyniki będzie miał teraz, ale w sumie co ma być to będzieMęczą mnie już te starania xD
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 4cs - 7dpo - prog 13, estradiol 95
❌️ 5cs - 7dpo - prog 5,5
❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - prog 27
❌️ 8 cs z lamettą 💉
❌️ 9cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Sikoreczkaaa wrote:Ja zawsze jak świruje mówię sobie że niedobrze prowadzący się ludzie mają dzieci i jakoś się uspokajam.
Ja uważam to za największą niesprawiedliwość świata 😅🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -