Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • stardust Przyjaciółka
    Postów: 105 74

    Wysłany: 10 listopada 2016, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, gratuluję!!!! :) Jesteś w ciąży! :)))

    A ja właśnie wracam z N. i mam złe wieści - moja ciąża zatrzymała się 2 tygodnie temu i płód obumarł. Mam odstawić wszystkie leki. Powiem wam, że mi smutno ale o tyle mniej, że cały czas czułam, że jest coś nie tak i że ta ciąża nie rozwija się tak jak zwykle.
    Tak myślimy, że może po prostu damy już sobie spokój.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 22:02

    dev330pr___.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 10 listopada 2016, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust tak mi przykro :(

    stardust lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 10 listopada 2016, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust :(:(:(

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 10 listopada 2016, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami <3

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2016, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust wspieram i przytulam :(
    Ami cudownie ;) beta będzie rosła zobaczysz ;)

    Ekspertki mam pytanko do Was. Mój powtórzył hormony i ma za wysokie P/c anty TPO bo ma Hashimoto i zawsze to było za wysokie. Natomiast ma też za wysoką prolaktynę 16,59(2,64-13,13)
    reszta w normie:
    FSH 15,05 (1,27-19,26)
    LH 4,33 (1,24-8,62)
    Testosteron 409,96 (175-781)

    Dziewczyny czy myślicie że z tymi dwoma odchyleniami doktor Wolski zezwoli teraz na biopsje? proszę poradźcie bo jak na złość długi weekend

  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 listopada 2016, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane <3
    Stardust strasznie mi przykro :( ale czulas że coś nie tak? Bo serduszko biło? Tule mocno :*
    Joaszo co do prolaktyny dr chyba nie powinien się "czepiać".Mój mąż też miał przez pewien czas podwyższona,ale później sama się unormowala. Dr mówił,że to np.stres ma wpływ. Natomiast nie wiem jak z ta tarczyca.

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2016, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami my też trzymamy kciuki <3 Stardust bardzo nam przykro :* My już po biopsji, wyniki za 3 tyg, mąż lekko skołowany, nie kazali mu jeść już dzień wcześniej, więc źle to przeszedł :) Mam pytanie czy skaza białkowa w dzieciństwie ma wpływ na płodność u mężczyzn ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2016, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami jeśli o tarczycę chodzi to ten p/c anty tpo zawsze będzie zły, tak stwierdził endokrynolog. a prolaktynę już też kiedyś miał za wysoką ale ona chyba sama się unormowała... nie pamiętam co wtedy nam powiedział endokrynolog. Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki żeby nas teraz dopuścił do biopsji bo udało mi się zmotywować męża do działania, a jak z znów to będzie trzeba odłożyć to on znów odpuści...

    Ami jak się czujesz? :)

    Anomalia zazdroszczę że wy już po :) trzymam kciuki ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2016, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie może maila bezpośrednio do dra Wolskiego? Zorientowałam się że mam tylko nr telefonu.

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 11 listopada 2016, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo mysle ze to nie powinno miec wpływu na decyzje o biopsji dr zawsze zalezało na fsh lf, test :)

    Anomalia trzymam kciuki :)

    Joaszo lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2016, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu ❤ bałam się bardzo że te hormony męża będą pokręcone bo skończył stymulację w lutym ale na szczęście te główne są w normie. Chyba nawet nigdy wczesniej nie były

  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 11 listopada 2016, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo taki email dr podaje na forum naszego bociana [email protected] trzymam kciuki za dopuszczenie do biopsji :*

    Anomalia nie słyszałam, aby skaza białkowa miała wpływ,a szukałas coś w necie na ten temat? Trzymam kciuki za znalezienie plemników :*

    Trzymajcie proszę kciuki,bo muszę powtórzyć betę

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 20:07

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2016, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ami ;) stwierdziłam że chyba wytrzyma już do poniedziałku i zadzwonię do niego, może da nam zielone światło już w rozmowie telefonicznej ;) Ami ja trzymam kciuki za wyższą betkę ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2016, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, napisałam do dra na forum "bociana". dał zielone światło. możemy się umawiać na biopsję ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 15:28

    Ania_84, ami87 lubią tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31310

    Wysłany: 12 listopada 2016, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    dziewczyny, napisałam do dra na forum "bociana". dła zielone światło. możemy się umawiać na biopsję ;)
    superrr :D no to trzymamy kciuki ;D

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2016, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi to poprawiło humor że nie masz pojęcia :) nawet się nie spodziewałam że odpisze, a tu takie info ;)

    ami87 lubi tę wiadomość

  • stardust Przyjaciółka
    Postów: 105 74

    Wysłany: 12 listopada 2016, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, tak, czułam, że coś jest nie tak, minęły mi objawy, były tylko napędzane ogromnymi dawkami progesteronu, ale chodziłam ze złym przeczuciem. Na dodatek na początku 6 tygodnia miałam mały wypadek, nic mi się nie stało, ale byłam w lekkim szoku. Lekarze twierdzą raczej zgodnie, że to nie to, bo za niska ciąża, że to raczej wady płodu.
    Teraz czekam na @. Sama nie wiem, co dalej, stanęłam na rozdrożu.. Bo niby się udało ale jednak się nie udało...
    A jak Twoja beta? Udało Ci się dziś powtórzyć? :)

    dev330pr___.png
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 12 listopada 2016, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też początek końca, beta mało przyrasta w czw 102, dzis tylko 150,5

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 12 listopada 2016, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też początek końca, beta mało przyrasta w czw 102, dzis tylko 150,5

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 12 listopada 2016, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, jeszcze może ruszy z kopyta. bardzo mocno trzymam kciuki za wole walki małego kropka!!

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego