Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiona82 może tak być, że te 2 plemniki wystarczą. Hmm sama nie wiem co bym zrobiła. Zrobiłabym chyba tak, że ewentualnie w dniu punkcji jakby nie było nic w nasieniu to wtedy biopsja cienkoigłowa właśnie w dniu punkcjiJesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Dziewczyny to trzymam kciuki, czas leczy rany, dacie radę bo silne kobity jesteście! Ja póki co na zwolnieniu biorę te zastrzyki z Prolutexu,zobaczymy co dalej, za tydzień kolejna wizyta..
Fiona ważne ze w nasieniu znaleźli plemnie, teraz androlog powinien powalczyć nad ich ilością żeby było ich coraz więcej.
Mąz bierze jakies witaminy?
mój stary tez ma azoo i raz było tak, że nic nie było w nasieniu, po kliku miesiącach cos się pojawiło ale to też były pojedyncze ilości.U mojego ruszyło się w momencie gdy zaczał brac zastrzyki z testosteronu.
U mnie było tak, że w dniu punkcji w badaniu ogólnym nie znaleźli nic dopiero po odwirowaniu znaleźli równo 6 plemników i to wystarczyło;-)
Przy takiej ilości i tak będziecie mieli ICSI.
Tak jak Ami napisała jak nic nie znajdą to zrobią biopsjęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:05
-
My kontaktowaliśmy się z dr W, przeslaliśmy mu wyniki wszystkich badań z pytaniem jakie jeszcze trzeba zrobić, ale stwierdził że na razie wystarczy i zaprosił nas na konsultacje żeby ustalić kuracje. Zdziwiłam się, bo wcześniej wspominał, że przy tak wysokim testosteronie jak u M, kuracja nie wchodzi w gre (albo byłam wtedy taka zestresowana, że nie zrozumiałam co do mnie mówi). Gorzej, bo M. wyslali teraz w delegacje i w domu jest tylko w weekendy, nie mamy jak jechać do Warszawy jakiś androlog przyjmuje w soboty w Novum, ale wolałabym, nie zmieniać lekarza.
Dla pewności powtórzymy jeszcze FSH
Joaszo, Jak tam?
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
moja droga... z takim wynikiem to nie w tym wątku....wyniki są ksiazkowe, o czym swiadcza podane obok normy.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:moja droga... z takim wynikiem to nie w tym wątku....wyniki są ksiazkowe, o czym swiadcza podane obok normy.
-
kania85, wyniki są świetnie. Morfologie macie 7% a wg norm wystarczy 4% (to naprawdę bardzo dobry wynik) Będzie dobrze
kania85 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Sylwia Sylwia wrote:kania85, wyniki są świetnie. Morfologie macie 7% a wg norm wystarczy 4% (to naprawdę bardzo dobry wynik) Będzie dobrze
Dziękuję,aż siedzę i ryczę bo myślałam że 7%to śmiech na sali -
nick nieaktualnynie ma jeszcze wyniku... a ja już siedzę jak na szpilkach bo ten wynik może okazać się wyrokiem. Wiem że jeśli nic nie znajdą to znów będą u nas ciężkie chwile w dodatku mam masę roboty w pracy i nie najlepiej mi tam ostatnio, wymagają mnóstwo a czasu mam na to wszystko za mało...
Niech te ciemne chmury nad nami rozejdą się w końcu - niech już wyjdzie słońce, potrzebujemy tego!! -
oj Joaszo ale Was "grillują", strasznie długo
Sylwia a na jakiś urlop może Twój mąż przyjdzie, aby iść do dr? bo faktycznie macie utrudnione
Mnie kompletnie rozłożyło, chyba stres, wycieńczenie organizmu, mam b.wysoką gorączkę i jestem na zwolnieniu. Powiem Wam, że od stymulacji tj. od września to mam wrażenie, że mnie więcej w pracy nie ma niż jestem. Cały czas albo zwolnienie albo urlop albo zwalnianie szybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 13:30
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Ami zdrowiej szybko
Z tym urlopem bedzie ciężko, przynajmniej przez najbliższe miesiące ale może w marcu się uda. Ważne, że jest nadzieja
Joaszo..strasznie długo...ale niech szukają i oby znaleźli :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:09
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Ania_84 wrote:Emma Gratulacje
co do metformaxu to IO stwierdzła mi dr z Novum to ona mne skierował na insuline i od poczatku ona mi przepisywala pózniej lekarz I kontaktu i endo
jakbys miala problemy z leiem to mam ilka opStarania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
Joaszo właśnie myślałam o Tobie ostatnio i Waszych wynikach :* dzwoniliscie może i mówili kiedy mniej więcej będą?
Tak, my jesteśmy po wizycie u dr W, zaczęliśmy drugą kurację. Tym razem pregnylem. Dr był taki bezradny nad naszym przypadkiem, takie miałam wrażenieJesteśmy rodzicami cudownego synka
nick nieaktualnydzwoniliśmy ale powiedzieli tylko że jeszcze nie ma.
Będę bardzo trzymać kciuki aby to podejście było bardzo owocne
Ami a czy Twój mąż też tak źle zniósł zabieg jak mój?
Bo ja Ci powiem że po tym co widziałam chyba bym nie chciała żeby przechodził to ponownie. -
Joaszo nie było najgorzej (jedynie źle mu się wkuli że znieczuleniem) i faktycznie go bolał kręgosłup. Wiadomo nie jest to zabieg nieinwazyjny,ale było ok.
Nie wiem czy dobrze robimy. Ciężko przestać walczyć jak parę sztuk plemników było... Mój mąż chce chyba jeszcze spróbować. Tylko teraz to będzie hardcore mtese i punkcja na raz...tak wstępnie rozmawialismy z dr.
Tak Joaszo jeszcze myślę,czy u Was nie było tak ciężko bo jednak Twój mąż nie miał tego miesiąca przerwy od hormonów przed zabiegiem?
Joaszo lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej...