Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet
    Postów: 996 618

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny a jeszcze mam pytanie, jak się liczy fazę lutealna przy in vitro? od punkcji czy od transferu? bo chciałabym wiedzieć kiedy realnie mogę się spodziewać okresu - gdyby się nie udało. ja mam fl regularnie 14 dni +/- 1 dzień, tylko od którego momentu liczyć? no chyba że tu się w ogóle inne schematy stosuje...
    Bobby tu chyba niema reguly.ja np.po swiezym tranaferze dostalam okresu jeszcze podczas brania lekow i to byl bodajze 12dpt.
    A a propo pozniej implantacji to jak najbardziej jest to prawdopodobne,przeciez kazdy zarodek jest inny☺mi np.15dpt po crio beta wyszla 250 gdzie inne dziewczynymialy juz ponad 1000.jakbym zrobila bete np.10dpt pewnie nic by nie pokazala nie mowiac juz o tescie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:11

    Bobby29 lubi tę wiadomość

    010idqk3hkbcgs9f.png
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Cześć Wam :-)
    Dziewczyny czy mnie czeka In vitro ( ICSI)...? Mój eMek miał małą ilość plemników ( najpierw 3mln a potem 1,5mln), reszta parametrów w miarę OK. Wczoraj odebrał hormonalne : TSH - 1,39, inhibina B - 43 (normy 25-325), prolaktyna - 15,2 (normy 2,1-17,7), testosteron - 3,12 , LH - 8,5 (normy 1,5-9,3), FSH - 19,6 (normy 1,4-18,1). Wyniki FSH raczej nie wróżą naturalsa. Lekarz na przyszły tydzień zabukowany ale staram się oswoić z prawdopodobieństwem in vitro.

    hej Kate. podstawa to konsultacja u dobrego androloga, on wami pokieruje. wg mnie skoro pozostałe parametry nasienia są dobre to może lapalibyscie się na inseminacja? niestety nie wiem jakie są wymogi do inseminacji. niemniej jednak warto poznać najpierw przyczynę i wtedy dobrać leczenie, w niektórych przypadkach przyczyny można wyeliminować i ciąża naturalna jak najbardziej wchodzi w grę.
    powodzenia :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    hej Kate. podstawa to konsultacja u dobrego androloga, on wami pokieruje. wg mnie skoro pozostałe parametry nasienia są dobre to może lapalibyscie się na inseminacja? niestety nie wiem jakie są wymogi do inseminacji. niemniej jednak warto poznać najpierw przyczynę i wtedy dobrać leczenie, w niektórych przypadkach przyczyny można wyeliminować i ciąża naturalna jak najbardziej wchodzi w grę.
    powodzenia :)

    Dzięki za informacje :-) Cały czas myślałam, że to coś u mnie a okazało się, że problem istnieje z zupełnie innej strony. Będę czekać w takim razie na werdykt androloga :*

    Bobby29 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • tuonela Autorytet
    Postów: 1014 245

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane umowilam sie do doktora wolskiego a niech bedzie przejade siw do tej warszawy..moze to glupie ze tak gonimy za tyn pragnieniem dziecka ale moj maz zasluguje na to zeby miec dziecko:* a jakie badania zrobic przed pierwsza wizyta u niego

    Bobby29, ami87, stardust, Joaszo lubią tę wiadomość

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela to super. koniecznie miejcie hormnony LH fsh estrsdiol testosteron +testosteron wolny (wolny niekoniecznie, my mieliśmy obydwa zlecone ale to nie norma). co najmniej jedno badanie nasienia a najlepiej dwa z co najmniej kilku tygodniowym odstepem. resztę zleci dr, ale wg mnie warto też mieć od razu : usg jąder (u nas zlecił dr też usg trus, na pewno nie jest to standard a badanie do przyjemnych nie należy bo jest to usg przezodbytnicze, więc możecie się wstrzymać, natomiast wartość diagnostyczna tego badania jest wysoka) +genetyke.

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś urwanie w pracy, istny koszmar był. Przeczytałam wpisy tak na szybko. Mam nadzieję że odpisze na wszystko,jak coś proszę się dopomiac.Bobby miałam transfer w 22 dc. W tym szaleństwie zadzwoniłam jeszcze na konsultacje. Mój dr na urlopie i miałam z dr Lan.i dodała mi 100mg progesteronu przez plamienie i kazała odstawić clexane... I o ten clexane się boję... mówiła,że jak plamie to odstawić a od rana się nie powtórzyło i zastanawiam się czy brać czy nie brać bo sama się zastanawiała co ze mną zrobić.
    Bobby test może nie wyjść!!!!! Beta prawdę powie!!!! :*

    edit: miałam cykl naturalny owulacja w 18 dc,ale miałam kiedyś też owulacje w 10dc. Mam nieregularne

    edit2:tak w ogóle myślę,że u mnie to okres się rozkręca

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 17:08

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, a ten 22 dzień był w powiązaniu z Twoją owuacją, tak? wiesz może jak to jest planowane? czy to zawsze jest np 4 dni po owu czy jak?

    Z tym clexane to wiesz, rozrzedza krew wiec boją się o ewentualny krwotok, a z drugiej strony pomaga chyba w zagnieżdżaniu. zagwozdka. jakbym była na twoim miejscu to chyba dzisiaj bym nie brała, a jak plamienie się nie pojawi znowu to może jutro bym wzięła? albo zaufać lekarzowi - bo wiesz, potem będzie się trzeba tłumaczyć z samowolki ;-)

    A ty robiłaś sikańca moze??? Ja nadal wierze w twojego bąbla Ami!

    tak, wiem że test moze nie wyjść, jest to możliwe ale wydaje mi się jakoś mało prawdopodobne w moim przypadku. ja się czuje zupełnie nie-ciążowo, nie mam żadnych objawów, nic - poza tymi niewielkimi bólami w podbrzuszu w pierwsze dni po transferze.
    nie zrozumcie mnie źle, bo ja nadal po cichutku trochę mam nadzieję że może jednak, ale jak w niedziele beta wyjdzie 0, lub jak przyjdzie @, to ten upadek nie będzie z aż tak wysokiego konia.

    ami87 lubi tę wiadomość

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby dzień owulacji to dzień zero, mój zarodek trzydniowy Ale podhodowany do 4 doby stąd 4 dni od owulacji transfer.
    Wzięłam ten clexane. Po coś dr Z mi go dał. tak raz brać a raz nie to chyba też niebezpiecznie. Mam mętlik w głowie. Tylko nie wiem co z tym progesteronem. Ja tam zadzwoniłam ze względu na wielkość brzucha i nic się konkretnego nie dowiedziałam,tylko dodatkowe wątpliwości :(
    Bobby doskonale rozumiem. Ja też wierzę, ale jednocześnie staram się być realistka,żeby kompletnie się nie załamać.
    Kiedy robisz betę?ja chyba zdecyduje się w weekend,tylko myślę czy sobota czy niedziela
    Nie robiłam sikanca. Panicznie się boję negatywa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:08

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle znalazłam wpis na jakimś blogu i to jakby o mnie:


    "9 dpt: emocjonalna sieczka
    Zaczęłam ostro świrować.
    Małżon w duecie z moją mamą na wieść o plamieniu dostali szaleju.

    Wczoraj, szykując się do spania, odkryłam, że największe plamienie miało miejsce w nocy z wtorku na środę. Wywróżyłam to z pidżamowych gaci. Na turkusowej, lekkiej mgiełce eleganckiej, amerykańskiej, prezentowej pidżamy, pojawiły się fantazyjne mazy(...)

    Gdyby mnie ktoś przyuważył na kiblu, to by pomyślał, że albo jestem psychiczna albo mam jakiś fetysz. Najpierw oglądam majty z odległości jakiś 2 centymetrów, potem zaczynam samodzielną obdukcję prawą kończyną górną. Przed zrobieniem zdjęć telefonem w celu dalszego rozmyślania, powiększania i analizy powstrzymuje mnie chyba tylko resztka godności, jaka mi jeszcze pozostała, siedząc na sedesie.
    Na podbicie powagi sytuacji dodam, że wczoraj sam małżon wpadł na pomysł poszukania plamienia implementacyjnego w Google Images. Na szczęście dla Niego - nikt tego jeszcze w sieci nie zamieścił (jak to możliwe?) (...)"

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 21:15

    Bobby29 lubi tę wiadomość

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci że ja też się bałam, ale cieszę się że zrobiłam i że był negatyw, jakkolwwiek to zabrzmi. właśnie dlatego, ze jakoś łatwiej mi będzie przyjąć ewentualną porażkę. cieszę się ze mamy mrożaki, to dużo daje. jak sobie pomyślę że miałabym przechodzić od nowa teraz całą procedurę to.. odechciewa mi się. więc staram się patrzeć pozytywnie, nawet jeżeli teraz nie wyjdzie. jak nie wyjdzie, to chcieliśmy podejść w kolejnym cyklu od razu, ale chyba nie wyjdzie, bo moj nie zdąży przyjechać do polski podpisać zgody na krio raczej do tego czasu. teoretycznie mógłby podpisać jutro (Dzwoniłam dzisiaj do novum w tej sprawie) bo miał dzisiaj przyjechać, ale dzwonił przed chwilą z lotniska, że czekają na lot i chyba zostanie lot odwołany :/ więc pech by byl. no ale jeszcze moze uda sie jakoś.

    Ami, może zrób jutro sikanca + betę jutro lub niedziele? ja na pewno betuję w niedziele. poszłabym jutro, ale z samego rana mam inne zajęcie aż do 14, więc nijak nie dam rady.

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • stardust Przyjaciółka
    Postów: 105 74

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami a ile bierzesz progesteronu?

    Bobby, za wcześnie na test, spróbuj jutro.

    Dziewczyny, przechodziłam to kilka razy i bardzo dobrze Was rozumiem. Znam bardzo dobrze każdy etap czekania i uczucie zawodu, któremu towarzyszyło zdanie "no i tak właśnie myślałam...". Ale coś Wam powiem, każde podejście to tylko etap, a jak zaskoczy to nic się nie będzie liczyć.
    Nie martwcie się na zapas, czekamy tu na wszelkie sikańce i bety. Pozytywne oczywiście :D

    Bobby29 lubi tę wiadomość

    dev330pr___.png
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 1 lipca 2017, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane. ami jak test? :) u mnie dzisiaj znowu biało i brzuch zaczął okresowo boleć więc, cóż, raczej nie tym razem. na szczęście mój luby jednak będzie za 2 tyg w Polsce wiec zdąży podpisać zgodę na krio. ami kibicuje ci mocno :*

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 1 lipca 2017, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust biorę 300mg i miałam ewentualnie zwiększyć do 400. Ile wy brałyście/bierzecie?

    Nie zrobiłam sikanca. Jest dla mnie nie do przeskoczenia ten strach. Też jutro idę na betę,bo mąż dziś jest na konferencji a chcieliśmy iść razem. Jak się nie uda to robię przerwę w następnym cyklu,bo mamy wakacje zarezerwowane i musiałabym od razu po transferze podróżować. Zresztą 2 nieudabe transfery pod rząd to dla mnie już za dużo.
    Ja tak miałam Bobby po 1 isci,że brak plemników, brak zarodków i nieudane podejście po cb....

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 1 lipca 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami gdzie się wybieracie na wczasy i na jak długo? my byliśmy na urlopie w maju i jedziemy jeszcze we wrześniu :)
    trzymam za ciebie kciuki ami, mam dobre przeczucie i wysyłam Ci dobre myśli :*

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Emma 32 Autorytet
    Postów: 996 618

    Wysłany: 1 lipca 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robcie dziewczyny te bety bo ja juz tu nogami przebieram☺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 10:42

    tuonela, mała87, Bobby29, ami87 lubią tę wiadomość

    010idqk3hkbcgs9f.png
  • mała87 Koleżanka
    Postów: 60 41

    Wysłany: 1 lipca 2017, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro kolejny krok w walce o szczescie, bede miala transfer i zacznie sie wielkie odliczanie mam nadzieje ze ten czas szybko zleci

    Bobby29, ami87, Joaszo, Malgosia04 lubią tę wiadomość

  • ami87 Autorytet
    Postów: 531 191

    Wysłany: 1 lipca 2017, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby w tym roku Polska 2,5 tyg.i zarówno północ jak i południe. Zatem będzie woda i pagórki :)
    Trzymam kciuki też za Ciebie bo sikance oszukance! :*

    Mała ile komórek pobrali?coś wiesz ile się zaplodnilo? Dawce chyba mieliście o ile pamiętam? Trzymam kciuki!!! :) fajnie,że robią też transfery w niedzielę

    Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Trzymam kciuki za Ami, Bobby u Mała87 ;)

    Wczoraj miałam wizytę u dr Langner w nOvum, po wizycie spotkaliśmy się z p.Dorotą Gawlikowską.
    zalecenia: zrobić w pip badań lekarskich i monitoring cyklu w lipcu, zrobić w lipcu HSG :)
    Mam umówić się na kolejną wizytę pod koniec tego cyklu, jeśli wszystko będzie ok to od sierpnia stymulacja i jazda ;) problem jest tyko z dawcami z novum po podobno jest teraz ich tyko 4 !!! więc lekarka kazała nam się rozglądać w zagranicznych bankach.

    Dziś od rana pojechałam się kłuć i porobiłam już hormony bo dziś mam 2 dc. Potem pojechałam dowieźć skierowanie do szpitala i okazało się że HSG będę miała 7.06 ;)


    Bobby29, ami87 lubią tę wiadomość

  • mała87 Koleżanka
    Postów: 60 41

    Wysłany: 1 lipca 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami87 tak mielismy dawce, mialam pobranych 10 komorek z tego 6 bylo zapladnianych i z yego wyszly 4 zarodki jutro dowiem sie czy wszystkie przetrwaly i rozwinely sie prawidlowo,dzieki mam nadzieje ze sie powiedzie ☺ kiedys w koncu musi sie szczescie usmiechnac do kazdej z nas, oby jak najszybciej ☺

    Joaszo, Emma 32, Bobby29, ami87, Malgosia04 lubią tę wiadomość

  • Z.Cz. Debiutantka
    Postów: 12 4

    Wysłany: 1 lipca 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Joaszo czy możesz dokładniej objaśnic o co chodzi z tymi dawcami i liczba 4? My za miesiąc mamy biopsje i jeśli dr W nic tam nie znajdzie to już wstępnie myślimy o dawstwie.

    Biopsja 25.07
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego