Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Necia jesteś dowodem na to że się udaje nawet przy azoospermii
Zizu super:) mówilam kochana że będzie dobrze:)
a my po wizycie no ale tylko badania krwi dzisiaj a w poniedziałek nastepna wizyta i się okaże czy bedziemy mieli ta biopsje 27 czerwca urolog powiedział ze mamy duze szanse ze będe plemniki skoro w igłowej znalezli !tak się stresuje tym wszystkimNecia124, Zizu87 lubią tę wiadomość
-
Basia92 wrote:Gratulacje Necia jesteś dowodem na to że się udaje nawet przy azoospermii
Zizu super:) mówilam kochana że będzie dobrze:)
a my po wizycie no ale tylko badania krwi dzisiaj a w poniedziałek nastepna wizyta i się okaże czy bedziemy mieli ta biopsje 27 czerwca urolog powiedział ze mamy duze szanse ze będe plemniki skoro w igłowej znalezli !tak się stresuje tym wszystkim -
Necia124 wrote:Prowadziłam dokładne zapiski i mam wszystkie rachunki dokładnie 17100 zl
Jedno podejście?? Masakra jakie to drogie mieliście jaka biopsję?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Jedno podejście?? Masakra jakie to drogie mieliście jaka biopsję?
Sesil to chyba nie chcesz wiedzieć ile my wydaliśmy do tej pory...
M-tese, 2x AID, 2x in vitro. Do tego wszystkie badanie przed, w trakcie, po... Do tego dochodzą koszty wizyt, dojazdów, leków...
Przekroczyliśmy 50 tysięcy i nieuchronnie zbliżamy się do 60
Dlatego mam nadzieję, że to podejście do in vitro dobrze się skończy. Bo my już nie mamy siły. Był moment, że każde z nas ciągnęło w zasadzie 2 etaty żeby na to uzbierać.
Wszystkie nasze oszczędności poszły na leczenie. I tak od kilku lat. Co odłożymy to wydajemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:45
-
luuap wrote:Dziewczyny to wspaniałe wiadomości❤️ Trzymam za was mocno kciuki. U mnie poprawa prolaktyny i TSH:) prolaktyna spadła o 500 a TSH trzyma się 2.27:) dalej biorę leki i mam nadzieje, ze prolaktyna dalej będzie spadać niestety- przy przygotowywaniu się już trochę do ivf wykryliśmy niechcianego przyjaciela w moim ciele. Widocznie tak miało być, oby okazało się, ze to nic poważnego. Mam nadzieje, ze zła passa nas opuści i będziemy mogli działać dale.
Jak wyglądają wyniki hormonów męża/partnera? Widzę że plemniki się u Was nie znalazły03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Dziewczyny bardzo dobre wiadomości biopsja odbedzie się juz w ta środe 20,06 takze trzymajcie kciuki!!!!!! doktor powiedział ze skoro plemniki znalazły się w biopsji igłowej to są duze szanse że znajda się i teraz.... oby bo juz troszke sie stresujemy..
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Basia92 wrote:Dziewczyny bardzo dobre wiadomości biopsja odbedzie się juz w ta środe 20,06 takze trzymajcie kciuki!!!!!! doktor powiedział ze skoro plemniki znalazły się w biopsji igłowej to są duze szanse że znajda się i teraz.... oby bo juz troszke sie stresujemy..
Basiu to świetna wiadomość!! Czyli jednak się udało!
Macie bardo duże szanse, jeżeli w biopsji igłowej były plemniki.
Trzymam mocno kciuki. Daj koniecznie znać jak po biopsji.