Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy bloku zabiegowym są krzesła, tam czekałam na męża. Przy wypisie dr W mowil że nic nie bylo w badaniu doraznym, wiec czekaliśmy 4tyg.Sisska wrote:Monzaw dzięki 😊
ogólnie takie jeszcze mam pytania, gdzie czekałyście w trakcie biopsji? Czy dostałyście od razu jakieś info? Bo nam lekarz powiedział że cokolwiek dopiero po 4 tyg się dowiemy.. Jakieś rzeczy kupić co mężowi usmierzy ból, dyskomfort?
Na ból paracetamol, ketonal, pyralgina- dawkowanie poda wam anestezjolog i bedzie na wypisie. Oprócz tego suspensorium warto kupic i kompres żelowy chlodzacy.
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
monzaw wrote:Przy bloku zabiegowym są krzesła, tam czekałam na męża. Przy wypisie dr W mowil że nic nie bylo w badaniu doraznym, wiec czekaliśmy 4tyg.
Na ból paracetamol, ketonal, pyralgina- dawkowanie poda wam anestezjolog i bedzie na wypisie. Oprócz tego suspensorium warto kupic i kompres żelowy chlodzacy.
Dziękuję za odpowiedź 😊 a czytałam że lepiej obcisłe slipy żeby mąż miał? To prawda? On raczej lata w bokserkach więc nie wiem czy kupić jakieś slipy czy wystarczy obcisłe bokserki? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć, robiliśmy teraz dla sprawdzenia fsh, lh i testo i wyszła jakaś masakra. Fsh podskoczyło z 1 na 7, lh z 1 na 3, wiec jest Ok ale testosteron z 800, było przekroczone a teraz na niecałe 2. Nie wiem o co chodzi...czy laboratorium się pomyliło czy co, chyba zadzwonię dzisiaj do WMarta-kolejnekonto wrote:Nasza historia badania do biopsji robicie w trakcie kuracji? Czy mowil wam cos lekarz na ten temat?

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTestosteron po pierwszej kuracji wyszedł 927, zakres maxymalny to 836, po drugiej kuracji wynosi 403... LH po pierwszej kuracji to wynik 6.80 przy maxymalnym zakresie 8.60, a teraz wyszedł 9.26 oraz fsh po pierwszej kuracji to wynik 8.70 przy maxymalnym zakresie 12.40 a dzisiejszy wynik 29.40. Więc jakiś kosmos.Marta-kolejnekonto wrote:Nela podasz wartosci jakie Wam wyszly?
-
Mąż zadzwonił do dr W, powiedział ze dużo za niski, zapytał jaka kuracja i wysłał recepte na testosteron do wcierania. Martwię się, bo po pierwszej kuracji wszytsko było Ok, a jak teraz ten ovitrelle raz na 10 dni i doszła bemfola i taki niski testosteron.Marta-kolejnekonto wrote:Moze przez to,ze jednak to w trakcie kuracji jest.Zostalo jeszcze sporo zastrzykow,daj znac co powie lekarz.Nie martw się upewnij sie najpierw co jest grane.
Marta wyślij męża, żeby zrobił fsh, lh i testo. Jak coś to będziesz miała więcej czasu na reakcje i ewentualna zmianę kuracji.
Testosteron jest odpowiedzialny na produkcje plemników a tutaj taki spadek i za 2 tyg biopsja.. boje się
-
Termin się nie zmienił, od środy mąż będzie stosował ten testosteron, w przyszły poniedziałek zrobimy poziom testosteronu i zobaczymy, jak nie wzrośnie to będę znowu dzwonić. Właśnie nie wiem jak długo on był poniżej normy, ostatnie badania gdzie testów był powyżej normy były miesiąc temu robione. Nie wiem co tak zadziałało czy ta bemfola czy organizm tak zareagował na rzadziej robione zastrztki z ovitrele. Dziwne, tez ze fsh jest 7, a przy tak niskim testo powinien wystrzelić poza normę.Marta-kolejnekonto wrote:Ok,dzieki za info,zrobię we wtorek badania.Termin biopsji Wam sie zmienił?moze to chwilowy spadek i w perspektywie czasu ktory juz ten testosteron byl wysoki nie ma znaczenia
Dziewczyny miałyście taki przypadek, ze testosteron spadł przed biosja i dodatkowo, mężowie dostali testosteron? -
Wydaje mi się, ze libido spadło ostatnio, ale miałam swoje dni wiec nie było i tak przytyalaniaMarta-kolejnekonto wrote:A odczuł to moze jakos?libido itd.?
na pewno jest bardziej zestresowany ostatnio i zdołowany, nie spi w nocy. Wiec albo to miało tez wpływ, albo taki skutek niskiego testosteronu. Tylko, ze mąż przed kuracjach nie miał aż tak niskiego i poniżej normy testosteronu. Te rozkminy mnie wykończą, staram się trzymać ale tak bardzo boje się tego wyniku biopsji.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny