X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • monzaw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Monzaw dzięki 😊
    ogólnie takie jeszcze mam pytania, gdzie czekałyście w trakcie biopsji? Czy dostałyście od razu jakieś info? Bo nam lekarz powiedział że cokolwiek dopiero po 4 tyg się dowiemy.. Jakieś rzeczy kupić co mężowi usmierzy ból, dyskomfort?
    Przy bloku zabiegowym są krzesła, tam czekałam na męża. Przy wypisie dr W mowil że nic nie bylo w badaniu doraznym, wiec czekaliśmy 4tyg.
    Na ból paracetamol, ketonal, pyralgina- dawkowanie poda wam anestezjolog i bedzie na wypisie. Oprócz tego suspensorium warto kupic i kompres żelowy chlodzacy.

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monzaw wrote:
    Przy bloku zabiegowym są krzesła, tam czekałam na męża. Przy wypisie dr W mowil że nic nie bylo w badaniu doraznym, wiec czekaliśmy 4tyg.
    Na ból paracetamol, ketonal, pyralgina- dawkowanie poda wam anestezjolog i bedzie na wypisie. Oprócz tego suspensorium warto kupic i kompres żelowy chlodzacy.

Dziękuję za odpowiedź 😊 a czytałam że lepiej obcisłe slipy żeby mąż miał? To prawda? On raczej lata w bokserkach więc nie wiem czy kupić jakieś slipy czy wystarczy obcisłe bokserki?

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie wypisać jakie konkretne badania mąż musi wykonać przed mtese?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nela92 wrote:
    Czy możecie wypisać jakie konkretne badania mąż musi wykonać przed mtese?

https://naforum.zapodaj.net/4d18bebbbf85.jpg.html

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/4d18bebbbf85.jpg.html
    Dziękuję.

• Marta-kolejnekonto Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia badania do biopsji robicie w trakcie kuracji? Czy mowil wam cos lekarz na ten temat?:)

• Nasza historia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Nasza historia badania do biopsji robicie w trakcie kuracji? Czy mowil wam cos lekarz na ten temat?:)
    Cześć, robiliśmy teraz dla sprawdzenia fsh, lh i testo i wyszła jakaś masakra. Fsh podskoczyło z 1 na 7, lh z 1 na 3, wiec jest Ok ale testosteron z 800, było przekroczone a teraz na niecałe 2. Nie wiem o co chodzi...czy laboratorium się pomyliło czy co, chyba zadzwonię dzisiaj do W

Wysłany: 10 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przez to,ze jednak to w trakcie kuracji jest.Zostalo jeszcze sporo zastrzykow,daj znac co powie lekarz.Nie martw się upewnij sie najpierw co jest grane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy badania według zaleceń Dr. czyli po zakończenie zastrzyków, było kilka dni przerwy bo akurat weekend nadszedł i też wyszła jakaś masakra. Mamy powtórzyć badania za 10 dni, więc idziemy na początku przyszłego tygodnia.

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela podasz wartosci jakie Wam wyszly?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela podasz wartosci jakie Wam wyszly?
    Testosteron po pierwszej kuracji wyszedł 927, zakres maxymalny to 836, po drugiej kuracji wynosi 403... LH po pierwszej kuracji to wynik 6.80 przy maxymalnym zakresie 8.60, a teraz wyszedł 9.26 oraz fsh po pierwszej kuracji to wynik 8.70 przy maxymalnym zakresie 12.40 a dzisiejszy wynik 29.40. Więc jakiś kosmos.

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze przez to,ze jednak to w trakcie kuracji jest.Zostalo jeszcze sporo zastrzykow,daj znac co powie lekarz.Nie martw się upewnij sie najpierw co jest grane.
    Mąż zadzwonił do dr W, powiedział ze dużo za niski, zapytał jaka kuracja i wysłał recepte na testosteron do wcierania. Martwię się, bo po pierwszej kuracji wszytsko było Ok, a jak teraz ten ovitrelle raz na 10 dni i doszła bemfola i taki niski testosteron.
    Marta wyślij męża, żeby zrobił fsh, lh i testo. Jak coś to będziesz miała więcej czasu na reakcje i ewentualna zmianę kuracji.
    Testosteron jest odpowiedzialny na produkcje plemników a tutaj taki spadek i za 2 tyg biopsja.. boje się :(

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,dzieki za info,zrobię we wtorek badania.Termin biopsji Wam sie zmienił?moze to chwilowy spadek i w perspektywie czasu ktory juz ten testosteron byl wysoki nie ma znaczenia

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela a Wy kiedy macie konsultacje?

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,dzieki za info,zrobię we wtorek badania.Termin biopsji Wam sie zmienił?moze to chwilowy spadek i w perspektywie czasu ktory juz ten testosteron byl wysoki nie ma znaczenia
    Termin się nie zmienił, od środy mąż będzie stosował ten testosteron, w przyszły poniedziałek zrobimy poziom testosteronu i zobaczymy, jak nie wzrośnie to będę znowu dzwonić. Właśnie nie wiem jak długo on był poniżej normy, ostatnie badania gdzie testów był powyżej normy były miesiąc temu robione. Nie wiem co tak zadziałało czy ta bemfola czy organizm tak zareagował na rzadziej robione zastrztki z ovitrele. Dziwne, tez ze fsh jest 7, a przy tak niskim testo powinien wystrzelić poza normę.
    Dziewczyny miałyście taki przypadek, ze testosteron spadł przed biosja i dodatkowo, mężowie dostali testosteron?

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odczuł to moze jakos?libido itd.?

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odczuł to moze jakos?libido itd.?
    Wydaje mi się, ze libido spadło ostatnio, ale miałam swoje dni wiec nie było i tak przytyalania ;) na pewno jest bardziej zestresowany ostatnio i zdołowany, nie spi w nocy. Wiec albo to miało tez wpływ, albo taki skutek niskiego testosteronu. Tylko, ze mąż przed kuracjach nie miał aż tak niskiego i poniżej normy testosteronu. Te rozkminy mnie wykończą, staram się trzymać ale tak bardzo boje się tego wyniku biopsji.

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zel zadziała i bedzie dobrze,dr wie co robi.Kazdy inaczej reaguje na ta kuracje,glowa do góry;)

Nasza historia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela a Wy kiedy macie konsultacje?
    Musze umówić na przyszły czwartek jak już będziemy mieli wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm to jakaś zagadka. Rozumiem Twoje rozkminy bo mam tak samo. Najgorzej jak w nocy się przebudze i zacznę myśleć o tym wszystkim... Nie da się spać normalnie.

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ