Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nela92 wrote:Każdy organizm to jakaś zagadka. Rozumiem Twoje rozkminy bo mam tak samo. Najgorzej jak w nocy się przebudze i zacznę myśleć o tym wszystkim... Nie da się spać normalnie.
-
Oddam 3 zastrzyki ovitrelle w zamian za coś dla maleństwa ( dziewczynka ). Termin ważności 04.2020 trzymane w lodówce. Odbiór osobisty w Gdańsku. Kontakt do mnie: [email protected]
-
Sisska wrote:Polecacie jakieś mieszkanie, hotel, nie drogi w pobliżu kliniki Novum? Bo jak narazie to same drogie hotele znalazłam a potrzebujemy na w sumie 3 noce..
-
Nasza historia wrote:Dziewczyny polecały, Warsaw AirPort aparthotel. Mam tam tez zarezerwowany nocleg.
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Marta-kolejnekonto wrote:Z duzym wyprzedzeniem trzeba rezerwowac?:)nasza historia jaka jest cena tego żelu?
-
Marta-kolejnekonto wrote:Z tego co pamietam ktos tu stosowal żel i reakcja byla natychmiastowa.Cos okolo 1000 jednostek nawet.
-
Marta-kolejnekonto wrote:Z drugiej strony wazne,ze testo jest tak wysoki
-
A czy powiedział Wam,ze druga kuracja ma go zbic?my mieliśmy prawie identyczny wynik.Na razie o tym nie myślimy, badania bedziemy robic prawdopodobnie po kuracji.Tj na poczatku marca,poki co to odległa perspektywa moze dlatego jeszcze nie ma stresu:) ogolnie to pozytywne nastawienie,po prostu chcemy wiedziec na czym stoimy i,ze zrobilismy wszystko tak jak należy. Kiedy macie ostatni zastrzyk?klujecie w jedna strone czy raz tu raz tu?:p
-
Marta-kolejnekonto wrote:A czy powiedział Wam,ze druga kuracja ma go zbic?my mieliśmy prawie identyczny wynik.Na razie o tym nie myślimy, badania bedziemy robic prawdopodobnie po kuracji.Tj na poczatku marca,poki co to odległa perspektywa moze dlatego jeszcze nie ma stresu:) ogolnie to pozytywne nastawienie,po prostu chcemy wiedziec na czym stoimy i,ze zrobilismy wszystko tak jak należy. Kiedy macie ostatni zastrzyk?klujecie w jedna strone czy raz tu raz tu?:p
co drugi dzień wysyłam go na badania, już mu się żyły pochowały. A zastrzyki robimy raz w jeden bok, raz w drugi. Ostatni z Ovi mamy 18.02 a bemfola 21.02, biopsja 23.02 tez nie jestem przekonana czy brać do końca. Z tego co czytałam na forum, każdy miał przerwę od zastrzyków do mtese.
-
nick nieaktualnyWiecie co, różnie bywa tym z testosteronem. Mąż nie miał tego czystego żelu, ale kuracja miała mu podwyższyć poziom i z tego co pamietam to miał koło tysiąca, przed kuracja około 600-700. Na pewno lepiej jest mieć taki wysoki niż niski, bo bez testosteronu nie wyprodukujcie plemników
my poprostu odczekalismy miesiąc i w dniu zabiegu już na pewno był niższy. FSH po kuracji było chyba około 30, wcześniej 18 i doktor mówił ze ok
Nasza historia lubi tę wiadomość
-
Kurcze mojemu mężowi żadnej kuracji przed biopsja nie wdrożył, wyniki widzial, fsh mąż ma 6.72 norma do 12.40. Testosteron 341 norma do 836.. I teraz się trochę martwię.. No ale lekarz chyba wie co robi jeśli nie zleca żadnej kuracji.
A myślicie, że jeśli się okaże że plemniki są ale nie zdolne do zapłodnienia to każe brać jakieś leki na poprawę i potem kolejna biopsja? Nie widzi mi się to żeby znów za kolejna biopsje tyle płacić 😕 -
Marta, dziisaj mąż był na badaniu testosteronu w laboratorium gdzie rzekomo miał poniżej normy, wynik dzisiejszy ponad normę.. dobrze, ze coś mnie tknęlo i kazałam mężowi po tym niskim wyniku powtarzać w innym labie. Smarowalby się tym żelem i aż nie chce myslec, jaki wynik byłby testosteronu i jaki byłby tego efekt. W każdym bądź razie, teraz zastanawiam się czy brać ta kuracje do końca, za tydzień biopsja a testo ponad normę, nie wiem czy tak może być, na pewno może krwawić bardziej przy takim wysokim.
Sisska, wiem co czujesz, ja co wynik albo konsultacja u dr i moja „wiedza” z forum powoduje rozkminy i nieprzespane noce. U was FsH w normie, my mieliśmy przekroczone aż do 24, testo był tez coś 350, powiedział ze za niski. Ale każdy przypadek jest inny, ja tez nasz przypadek porównuje do innych i nie wiem czy powinnam tak analizować. Ja przez pomyłkę w labie kupiłam testosteron za 260zl wiec jak chcesz to mam na sprzedażoczywiście żartuje. Napisz do dr, biopsja to kupa kasy i dla własnej spokojności wolałabym wiedzieć.
-
Siska u nas testo byl 360 i musielismy miec kuracje, ale my mamy inna przyczynę.Nasza historia wydaje mi sie,ze lepiej dokonczyc kuracje tak jak zlecił lekarz,ale popros jeszcze raz o kontakt z nim zebys byla spokojna:) ja po tym calym zamieszaniu z wynikiem chyba jednak wstrzymamy sie do konca kuracji i zrobimy badania po niej zeby sie nie stresowac:)
-
Nasza historia może dlatego nie zlecił kuracji bo wszystkie wyniki w normie, tylko kariotyp zły, więc może dlatego odpuścił ten temat u nas. Mówił że dziwne że nie ma plemnikow, że mała objętość i że wygląda na zatkane nasieniowody, no ale jednak radził biopsje. Takie właśnie mam rozkminy czytając forum, pomimo, że co człowiek to inne postępowanie.. Lekarz raczej wie co robi, chyba trzeba mu zaufać. Zobaczę jeszcze jak wyjdą wyniki do biopsji, jakby coś było źle to będę dzwonić w poniedziałek i przy okazji zapytam go o tą kurację.
Nasza historia lubi tę wiadomość