Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie czy któraś moze wie czy to są dobre wyniki.:
Parametry nasienia po preparatyce
Koncentracja w mln plemników na 1ml : ok 160
Ruch A-30% B- 40%
Podano do jamy macicy ok 28 ml plemników zaliczono plemniki o ruchu postępowym. ???
-
nick nieaktualnySmerfetka wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś moze wie czy to są dobre wyniki.:
Parametry nasienia po preparatyce
Koncentracja w mln plemników na 1ml : ok 160
Ruch A-30% B- 40%
Podano do jamy macicy ok 28 ml plemników zaliczono plemniki o ruchu postępowym. ??? -
Cześć,
wracam z updatem.
Po punkcji pobrano u mnie 22 oocyty, z których do piątej doby przetrwał jeden - 3BB.
Transfer miałam w listopadzie, jestem po pierwszej becie i jest pozytywna. Teraz czekam na przyrosty.
Trzymajcie, proszę, kciuki - będę informowała, jak sprawa się potoczyła.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za wszystkie kciuki 🤞🤞🤞Baniusia, tuonela, Jdz, kababo, Koniczynka28, Misia90 lubią tę wiadomość
Danadana -
Dananana super. Trzymamy z mężem kciuki 🤞🤞 🤞🤞
Danadana lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Danadana wrote:Cześć,
wracam z updatem.
Po punkcji pobrano u mnie 22 oocyty, z których do piątej doby przetrwał jeden - 3BB.
Transfer miałam w listopadzie, jestem po pierwszej becie i jest pozytywna. Teraz czekam na przyrosty.
Trzymajcie, proszę, kciuki - będę informowała, jak sprawa się potoczyła.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za wszystkie kciuki 🤞🤞🤞
O jak cudownie! I ilez spokoju w tej odpowiedzi:)
Trzymam kciukasy i dawaj znać co słychaćDanadana lubi tę wiadomość
-
Danadana wrote:Beta przyrosła o 168% ☺️ także o krok do przodu. Czekam teraz aż osiągnie 1000 jednostek i umawiam się na USG. 🤞 (Nie) dziękuję, żeby nie zapeszyć 💗💗
Danadana, Baniusia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Dawno do was nie zaglądałam, ale potrzebowałam troche się odciąć i odpocząć psychicznie, co nie do końca sie udało.
Monzaw gratulacje ! Marta oby kolejne tygodnie leciały równie szybko !
Nasza historia co u Ciebie ?
Ja jestem po dwóch nie udanych transferach, ostatni we wrześniu. Mam zaleconą histeroksopie i zamierzam podejść do niej w przyszłym roku. W styczniu minie też rok od diagnozy. Mam nadzieję, że przysżły rok będzie dla mnie bardziej pozytywny. -
MałaMi93 wrote:Hej dziewczyny,
Dawno do was nie zaglądałam, ale potrzebowałam troche się odciąć i odpocząć psychicznie, co nie do końca sie udało.
Monzaw gratulacje ! Marta oby kolejne tygodnie leciały równie szybko !
Nasza historia co u Ciebie ?
Ja jestem po dwóch nie udanych transferach, ostatni we wrześniu. Mam zaleconą histeroksopie i zamierzam podejść do niej w przyszłym roku. W styczniu minie też rok od diagnozy. Mam nadzieję, że przysżły rok będzie dla mnie bardziej pozytywny.
Czasami takie odcięcie pomaga. Ja tez wróciłam ponownie. U nas nudy nie nie ma, mąż miał termin 2 mtese na 29.11- jednak dr W musiał odbyć kwarantannę, ponowny termin na 10.01, przedłużył kuracje mężowi do tego czasu. Wzloty i upadki stanu psychicznego to ostatnio nasza specjalność..
A napisz proszę, dlaczego dr Wojewidzki kazał zrobić ta histeroskopia? Myslalam, ze ewentualne zrosty mogą być po łyżeczkowaniu, po poronieniu. Skąd mogłabyś je mieć? Czy chodzi o coś innego?
Kochana, ściskam mocno i nie poddawaj się. Zrób ta histeroskopie i będziesz mieć odpowiedz. Może dobrze, ze ja zlecił, bo jakbyś wybrała wszystkie zarodki bez sukcesow, to musiałabyś zaczynać wszystko od początku- jak ja..
Nie ma tego złego.. 3 maj się 😘
-
Nasza historia wrote:Cześć Mała 🤗🤗
Czasami takie odcięcie pomaga. Ja tez wróciłam ponownie. U nas nudy nie nie ma, mąż miał termin 2 mtese na 29.11- jednak dr W musiał odbyć kwarantannę, ponowny termin na 10.01, przedłużył kuracje mężowi do tego czasu. Wzloty i upadki stanu psychicznego to ostatnio nasza specjalność..
A napisz proszę, dlaczego dr Wojewidzki kazał zrobić ta histeroskopia? Myslalam, ze ewentualne zrosty mogą być po łyżeczkowaniu, po poronieniu. Skąd mogłabyś je mieć? Czy chodzi o coś innego?
Kochana, ściskam mocno i nie poddawaj się. Zrób ta histeroskopie i będziesz mieć odpowiedz. Może dobrze, ze ja zlecił, bo jakbyś wybrała wszystkie zarodki bez sukcesow, to musiałabyś zaczynać wszystko od początku- jak ja..
Nie ma tego złego.. 3 maj się 😘
O kurczę to tez kolorowo...... ale moze dłuższa stymulacja da lepsze efekty oby u was sie to sprawdziło ! Trzymam mocno kciuki zeby to pomogło 😘😘
Mi Wojewódzki powiedział w ten sposob ze jestem młoda , i po drugim transferze powinno sie udać ..... z kolei doktor Łukasiewicz powiedziała ze przy pierwszej procedurze trzeba transferować do skutku i cytuje : będzie Pani w ciąży na procedurę jest 30% szans . Wojewódzki tez powiedział ze szkoda zarodkow bo zostały mi juz tylko 3 w tym 2 słabsze . Histeroskopia ma tez pokazać ewentualne polipy, stany zapalne, początki endometriozy itd itp . Wiec chyba wole zrobić ten zabieg , naciskają zeby był u nich w klinice u konkretnego doktora, co wiadomo swoje kosztuje , ale powiedziałam sobie ze cała procedurę będę sie stosować do jego zaleceń a jak nie wyjdzie to wtedy przy następnej wracam do Krakowa . -
MałaMi93 wrote:O kurczę to tez kolorowo...... ale moze dłuższa stymulacja da lepsze efekty oby u was sie to sprawdziło ! Trzymam mocno kciuki zeby to pomogło 😘😘
Mi Wojewódzki powiedział w ten sposob ze jestem młoda , i po drugim transferze powinno sie udać ..... z kolei doktor Łukasiewicz powiedziała ze przy pierwszej procedurze trzeba transferować do skutku i cytuje : będzie Pani w ciąży na procedurę jest 30% szans . Wojewódzki tez powiedział ze szkoda zarodkow bo zostały mi juz tylko 3 w tym 2 słabsze . Histeroskopia ma tez pokazać ewentualne polipy, stany zapalne, początki endometriozy itd itp . Wiec chyba wole zrobić ten zabieg , naciskają zeby był u nich w klinice u konkretnego doktora, co wiadomo swoje kosztuje , ale powiedziałam sobie ze cała procedurę będę sie stosować do jego zaleceń a jak nie wyjdzie to wtedy przy następnej wracam do Krakowa .
Miejmy nadzieje, ze kolejny rok będzie bardziej łaskawy dla nas- na to licze.
Drugiej strony odpocznie może nam głowa do końca roku, święta może będą spokojniejsze, a po nowym roku działamy Mała 💪💪Miasa lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Dziewczyny, melduję, ze mamy termin biopsji tese na przyszły poniedziałek. 🙏
Chociaz wyniki są dobre i drugi androlog potwierdzial, ze duzo wskazuje na obecność plemników, to i tak mamy stres. 🙊
Super🙂. Jak już plemniki będą a bęďą na pewno, to dalej już z górki. Zobaczysz, niewidomo kiedy zleci.
Ja jestem 12 dpt. Miałam dzisiaj jechać na betę, ale chyba zrezygnuje bo nie mam po co. Nie czuję nic. Wiem, że się nie udało 🥺.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Baniusia wrote:Super🙂. Jak już plemniki będą a bęďą na pewno, to dalej już z górki. Zobaczysz, niewidomo kiedy zleci.
Ja jestem 12 dpt. Miałam dzisiaj jechać na betę, ale chyba zrezygnuje bo nie mam po co. Nie czuję nic. Wiem, że się nie udało 🥺.
A testowalas się w domu ?
Może brak objawów to dobry objaw, jeszcze jest wcześnie. Bardzo często dziewczyny dlugo dlugo nie czują nic.
Daj znac czy będziesz robić badania. Trzymam kciuki! -
lindalia wrote:A testowalas się w domu ?
Może brak objawów to dobry objaw, jeszcze jest wcześnie. Bardzo często dziewczyny dlugo dlugo nie czują nic.
Daj znac czy będziesz robić badania. Trzymam kciuki!
Pojadę na betę w poniedziałek tj. 16 dpt. Tylko po to, aby mieć to na papierze dla lekarza.
Na przyszły piątek jestem już umówiona z lekarzem, aby dowiedzieć się co dalej. Czytałam, że kolejna próba możliwa dopiero za około 2 piękne cykle. Długo 🥺Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Nie mam już nawet po co na betę w poniedziałek jechać. Dokładnie 14 dpt przyszła wstrętna @ 🥺😢😭.
No może na razie to tylko plamienie, ale nie ma się co oszukiwać. To żywa czerwona krew. 😢
Jest nam bardzo źle i smutno. Na szczęście w mikołajki sprawilismy sobie szczeniaczka owczarka niemieckiego (poprzednia odeszła nam w marcu tego roku), więc większość uwagi i myśli staramy się kierować w jej stronę, aby nie myśleć o niepowodzeniu.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Baniusia wrote:Nie mam już nawet po co na betę w poniedziałek jechać. Dokładnie 14 dpt przyszła wstrętna @ 🥺😢😭.
No może na razie to tylko plamienie, ale nie ma się co oszukiwać. To żywa czerwona krew. 😢
Jest nam bardzo źle i smutno. Na szczęście w mikołajki sprawilismy sobie szczeniaczka owczarka niemieckiego (poprzednia odeszła nam w marcu tego roku), więc większość uwagi i myśli staramy się kierować w jej stronę, aby nie myśleć o niepowodzeniu.
Smutnood dnia transferu codziennie trzymam kciuki za Was i zastanawiam się co słychać. Dobrze, ze zostały Wam słomki z plemnikami. Dalsze działania pewnie po nowym roku?
Tez mysle o psie, mamy w sobie ogrom miłości której nie mamy na kogo przelać.