Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka00 wrote:Jesteśmy dopiero na początku drogi. O azoospermi wiemy 2 miesiące. Jesteśmy na etapie badania hormonów. FSH bardzo wysokie prawie 30. Brakuje nam do zrobienia Inhibine B. Lekarz powiedział że jak będzie wysoka to zrobimy mTESE.
A genetyki nie kazali Wam zrobić?Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Karolka00 wrote:Jesteśmy dopiero na początku drogi. O azoospermi wiemy 2 miesiące. Jesteśmy na etapie badania hormonów. FSH bardzo wysokie prawie 30. Brakuje nam do zrobienia Inhibine B. Lekarz powiedział że jak będzie wysoka to zrobimy mTESE.
-
Jak narazie chodzimy tylko do urologa który w przeszłości zajmował się też biopsją. Za nami dopiero jedna wizyta. Też się zdziwiłam że dziewczyny tutak piszą o wielu innych badaniach których nam nie zaproponował, chociaż on i tak dużo nam powiedział bo pierwszy od razu wysłał do banku nasienia i nawet dał prywatny numer jakiejś pani doktor która tym się zajmuje. Nie dostaliśmy nic żadnej propozycji leczenia, wyjaśnienia co to i dlaczego. Może na późniejszym etapie coś powie o genetyce. Tutaj bardziej liczy się kasa niż pomoc ;/
-
Mam pytanie, czy miał ktorys z waszych mężów przypadek leukocytów w nasieniu o nieznanej przyczynie? Wszystkie posiewy: na bakterie tlenowe i beztlenowe, chlamydia, uroplazme, mycoplazne wychodzą negatywnie a leukocyty się pojawiają. Dr. Kowalska zaproponowała jeszcze mikrobiom. Czy ktoś miał taki przypadek ?
Żeby podejść do in vitro musimy znaleźć przyczynę a ostatni urolog u jakiego był mąż rozlozyl ręce i kazał iść do androloga. Czy znacie dobrego androloga w Krakowie ?Starania od 5 lat
👩💼31 PCOS
👦37 Żylaki powrózka nasiennego, oligoteratozoospermia
09.07.22 - 💉
19.07 punkcja
Po pgt: ❄️❄️❄️❄️ +1
18.08 biopsja endometrium cd138 i komórki nk 👌
17.10 transfer ❄️ 4AA
5dpt - beta 24,72
7dpt - beta 84,48 (prog 57,2)😍😍😍
10dpt- beta 268,20 prog 37
12dpt- beta 584,50
14dpt- beta 1355 , prog 26,90
17dpt- beta 3688, prog 43,70
19 dpt - YS 2,5 mm ( krwawienie)
21 dpt - beta 9601, prog 26, GS-16mm, YS 4mm ( krwawienie)
23dpt- mamy ❤️ crl 0,25
25dpt - krwawienie
28dpt - CRL 7 mm
7w6d - CRL 1,41cm FHR 170 ❤️
9w6d- CRL 2,9 cm FHR 179 ❤️
10w5d- CRL 3,8 cm FHR 171
23.12 - prenatalne dziewczynka🥰 FHR 163, CRL 6 cm
13w5d CRL 8 cm
17w1d 206 g szczęścia ❤️
20w2d 350 g ❤️
✝️ Ty się tym zajmij 🙏❤️ -
lindalia wrote:Poniedziałek
Zobaczymy czy lekarz stwierdzi, że dobrze się rozwijają i jest wystarczająco dużo ich.
Jak tam po podglądzie?Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Baniusia wrote:Jak tam po podglądzie?
Trudno, nie martwię się. Lepiej tak, niż iść na punkcję i uzyskać kiepskie jajeczka.
Mozliwe, że teraz zaczniemy równo.Baniusia lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:Stymulacja przerwana, punkcja odwołana. Za mało komórek na nasze potrzeby. Uzyskałabym może z 14 jajek, w tym 6-7 dojrzałych. Doktor powiedzial, że w naszej sytuacji potrzeba dużo więcej. Dzisiaj strzelam Ovitrelle, kontrola i nowy protokół z nowymi większymi dawkami.
Trudno, nie martwię się. Lepiej tak, niż iść na punkcję i uzyskać kiepskie jajeczka.
Mozliwe, że teraz zaczniemy równo.Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek -
lindalia wrote:Stymulacja przerwana, punkcja odwołana. Za mało komórek na nasze potrzeby. Uzyskałabym może z 14 jajek, w tym 6-7 dojrzałych. Doktor powiedzial, że w naszej sytuacji potrzeba dużo więcej. Dzisiaj strzelam Ovitrelle, kontrola i nowy protokół z nowymi większymi dawkami.
Mozliwe, że teraz zaczniemy równo.
To dziwne, no ale ja nie jestem lekarzem. Ja bym była szczęśliwa mając tule komórek jajowych 🙂.
A ile ich trzeba na Wasze potrzeby i dlaczego tak dużo?
U mnie jak dobrze pójdzie to zaczynam 29.04.2021. Tylko, że ja długim protokołem będę szła.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Nie jest moją, ani lekarza winą, że tak słabo zareagowałam na stymulację. Mam pcos, więc powinnam wystrzelić, a tu bida.
Mamy sporo plemników, milion, ale wszystkie w jednej słomce, odmrażane na raz, do jednej procedury. Jako, że moja klinika zapłodni podczas jednej procedury tyle komórek ile ja naprodukuję (jak będzie 6 to 6, jak 12 to 12, a jak 30 to 30)a ryzyko przetrwania to już druga rzecz, postanowiliśmy razem z lekarzem, że zaczniemy raz jeszcze z większymi dawkami. Lepiej tak, niż byłoby komórek za mało i mąż znowu musiałby iść pod stół. Przerwanie mojej stymulacji i zaczęcie nowej czasowo wychodzi korzystniej.
Ja stymulację przeszlam bardzo dobrze, nie odczułam żadnych skutków ubocznych, ani tego, że mam w sobie większą dawkę hormonów, także o samopoczucie się nie martwie.
A kasa? Wiadomo, że szkoda, ale podejście do kolejnej biopsji w przypadku niepowodzenia teraz i tak wyszłoby drożej.
Ufam mojemu lekarzowi, dal mi wybór- mogłam podjeść do tej punkcji, nikt mi nic nie narzucił. Wierzę, ze za miesiąc uzyskam lepsze rezultaty.tuonela, Baniusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Ja szczerze mówiąc tez pierwszy raz słyszę o przerwaniu stymulacji a pare lat na forum siedze, ale masz racje, lekarz wie lepiej. Możecie zapładniac wszystkie tak?
U mnie w klinice takie sytuacje już były i dziewczyny wyszły na tym in plus, takie rzeczy lekarze stosują tylko i wyłącznie kiedy nasienie jest z biopsji i nie ma go za wiele:) -
Marrie9 wrote:Mam pytanie, czy miał ktorys z waszych mężów przypadek leukocytów w nasieniu o nieznanej przyczynie? Wszystkie posiewy: na bakterie tlenowe i beztlenowe, chlamydia, uroplazme, mycoplazne wychodzą negatywnie a leukocyty się pojawiają. Dr. Kowalska zaproponowała jeszcze mikrobiom. Czy ktoś miał taki przypadek ?
Żeby podejść do in vitro musimy znaleźć przyczynę a ostatni urolog u jakiego był mąż rozlozyl ręce i kazał iść do androloga. Czy znacie dobrego androloga w Krakowie ?
W Krakowie jedynie mogę polecić dr Wiatra. Najlepszy dr Wolski - Warszawa.Ona: 29 lat
09.2019 - IVS8-5T
On: 31 lat
06.2019 - azoospermia
08.2019 - IVS8-5T
04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki
07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.
11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
Mamy ❄️❄️❄️
15.12.2020 - transfer ❄️
beta 13 dpt 1345
beta 15 dpt 4034 -
nick nieaktualnyWitajcie, Wiem, że to pytanie było zadawane tutaj wiele razy , ale mam ogromną prośbę.
Napiszcie proszę jak przygotować się do proc. invitro? Od czego zacząć ? Jakiego lekarza polecacie , jakie badania mogłabym wykonać aby nie jechać z pustymi rękoma ? Jak rozpocząć tą drogę ?
Oczywiście mowa tutaj o Novum w Warszawie.
Dzięki za wszystkie wskazówki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA może wystarczyłaby inseminacja nasieniem dawcy , niekoniecznie ivf. Dlatego bardzo was proszę podajcie info jakie badania mogłabym wstępnie zrobić by lekarz mógł coś więcej powiedzieć już na 1 wizycie . Nie jestem pewna , ale chyba jakieś badania wykonuje się w czasie pierwszych dni okresu , a te dosłownie u mnie za chwile a nie chciałabym tracić czasu . Szkoda mi jechać taki kawal drogi i kombinować urlop w pracy, z którym u mnie różnie , tylko po to by lekarz dał mi wykaz badań do wykonania . Chyba , ze wyglada to zupełnie inaczej to proszę naświetlcie mi temat.
-
nela92 wrote:A może wystarczyłaby inseminacja nasieniem dawcy , niekoniecznie ivf. Dlatego bardzo was proszę podajcie info jakie badania mogłabym wstępnie zrobić by lekarz mógł coś więcej powiedzieć już na 1 wizycie . Nie jestem pewna , ale chyba jakieś badania wykonuje się w czasie pierwszych dni okresu , a te dosłownie u mnie za chwile a nie chciałabym tracić czasu . Szkoda mi jechać taki kawal drogi i kombinować urlop w pracy, z którym u mnie różnie , tylko po to by lekarz dał mi wykaz badań do wykonania . Chyba , ze wyglada to zupełnie inaczej to proszę naświetlcie mi temat.
Jeśli nie masz innych nieprawidłowości to powiem Ci co ja robiłam na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem, a po swoich researchach w necie. Oczywiście lekarz uwzględnił moje wyniki, ale sam mi tych badań nie zlecił. Zrobiłam je ZAWCZASU, żeby mieć spokojna głowę.
wit b12
Wit d3
Kwas foliowy
Krzywa glukozowa i insulinowa
Żelazo
Dużo słyszałam też o homocysteinie i ferretynie, ale akurat tego nie zbadałam:)