Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny .. znaleźli plemniki … mamy tylko trzy próbki , nie dają gwarancji , ale mamy próbować z in vitro .. stał się cud , mąż miał tylko 15% szans , ze coś znajda !
Baniusia, Fruzia84, lindalia, Nasza historia lubią tę wiadomość
Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Tysia150 wrote:Dziewczyny .. znaleźli plemniki … mamy tylko trzy próbki , nie dają gwarancji , ale mamy próbować z in vitro .. stał się cud , mąż miał tylko 15% szans , ze coś znajda !
Super wiadomość!!!! 😍
Kiedy startujesz ze stymulacją?Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Baniusia wrote:Super wiadomość!!!! 😍
Kiedy startujesz ze stymulacją?Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
Tysia150 wrote:Dziewczyny .. znaleźli plemniki … mamy tylko trzy próbki , nie dają gwarancji , ale mamy próbować z in vitro .. stał się cud , mąż miał tylko 15% szans , ze coś znajda !
-
Hej dziewczyny
Wczoraj byliśmy na USG męża - dr Wolski skierował do swojego kolegi profesora który był blisko naszego miejsca zamieszkania.
USG super, zero żylaków p n ( o to się obawiałam, bo ma tendencję do żylaków) budowa jąder prawidłowa, zero zmian i nieprawidłowości. Dr powiedział że Wolski napewno to biopsją ogarnie.
Jednak dalej nie znamy przyczyny i teraz czas zrobić genetyke i wracamy do Wolskiego.
Hormony męża w normie Wolski przypisał tylko suple.
Super że wczoraj kolejny lekarz powiedział mojemu m. że wszystko z nim w porządku widzę że to mu dodało skrzydeł bo był załamany. -
Fridka wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj byliśmy na USG męża - dr Wolski skierował do swojego kolegi profesora który był blisko naszego miejsca zamieszkania.
USG super, zero żylaków p n ( o to się obawiałam, bo ma tendencję do żylaków) budowa jąder prawidłowa, zero zmian i nieprawidłowości. Dr powiedział że Wolski napewno to biopsją ogarnie.
Jednak dalej nie znamy przyczyny i teraz czas zrobić genetyke i wracamy do Wolskiego.
Hormony męża w normie Wolski przypisał tylko suple.
Super że wczoraj kolejny lekarz powiedział mojemu m. że wszystko z nim w porządku widzę że to mu dodało skrzydeł bo był załamany.
Powodzenia! -
witam, strasznie stary wątek ale szukam pociechy i pomocy i może ktoś jeszcze tutaj zajrzy ....
mój mąż ma 40 lat, azoospermie i wysokie FSH =28 [hyper] Testosteron 700 - norma, LH lekko przekroczone (spada z miesiąca na miesiąc na lekach) - czy ktoś może potwierdzić ze udało mu się przy podobnych wynikach:
a) podczas procedury TESE/mTESE znaledz plemniki i potem invitro przy wysokim FSH?
b) czy komuś udało się dokonać spadku FSH i wtedy znalezdz plemniki? Jakiś sposób?
z góry dziękuję za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 20:33
-
plotka wrote:witam, strasznie stary wątek ale szukam pociechy i pomocy i może ktoś jeszcze tutaj zajrzy ....
mój mąż ma 40 lat, azoospermie i wysokie FSH =28 (spada z miesiąca na miesiąc na lekach) - czy ktoś może potwierdzić ze udało mu się:
a) podczas procedury TESE/mTESE znaledz plemniki i potem invitro?
b) czy komuś udało się dokonać spadku FSH i wtedy znalezdz plemniki?
zgody dziękuję za pomoc
Ja odpowiem na punkt A.
Znaleźliśmy plemniki podczas TESE, użyliśmy je do procedury ICSI, obecnie jestem w ciąży - udany pierwszy transfer.
Co do FSH - mało się znam, ale jak spada, to raczej dobrze. -
plotka wrote:witam, strasznie stary wątek ale szukam pociechy i pomocy i może ktoś jeszcze tutaj zajrzy ....
mój mąż ma 40 lat, azoospermie i wysokie FSH =28 (spada z miesiąca na miesiąc na lekach) - czy ktoś może potwierdzić ze udało mu się:
a) podczas procedury TESE/mTESE znaledz plemniki i potem invitro?
b) czy komuś udało się dokonać spadku FSH i wtedy znalezdz plemniki?
zgody dziękuję za pomoc -
Hej, jestem tutaj nowa, ale zdecydowałam się do Was napisać, ponieważ jesteśmy z mężem po microTese - niestety zabieg nie przyniósł żadnych rezultatów - nie znaleziono plemników. Czy u którejś z par był taki problem? Czy jest w ogóle jakaś szansa na odwrócenie tej sytuacji?starania od 2018 r. - diagnoza: niepłodność męska, jedyny ratunek in vitro
styczeń 2021 r. - rozpoczęcie leczenia, badania i histeroskopia: badania super, histeroskopia - jeden jajowód niedrożny
luty - kwiecień 2021 r. androlog + leczenie - brak rezultatów
maj 2021 r. - badania do kwalifikacji
czerwiec 2021 r. badania genetyczne - wszystko ok;
lipiec 2021 r. - stymulacja
sierpień 2021 r. - punkcja - mamy 15 komórek, za wysoki progesteron, brak plemników, mrozimy komórki
wrzesień 2021 r. - mTesse
08. października 2021 r. - zapłodnienie - mamy 5 zarodków
13. października 2021 r. - pierwszy transfer
14. października 2021 r. - z pozostałych zarodków, mamy tylko 2 blastocysty - zamrożone. -
Niepoprawna optymistka wrote:Hej, jestem tutaj nowa, ale zdecydowałam się do Was napisać, ponieważ jesteśmy z mężem po microTese - niestety zabieg nie przyniósł żadnych rezultatów - nie znaleziono plemników. Czy u którejś z par był taki problem? Czy jest w ogóle jakaś szansa na odwrócenie tej sytuacji?
Mój mąż miał dwie mtese. Po pierwszej znaleziono plemniki ale nie udało się nimi zapłodnić moich komórek- zapłodniła się tylko jedna ale transfer nieudany. Podchodził do drugiej ale już plemnikow nie odnaleziono. Jak widać bywa różnie. -
lindalia wrote:To akurat była norma, u Panów jest ok do 12 jednostek.
Kurcze to sie zaczynam bac w tamtym roku mial fsh 12 teraz 12,6 do androloga mamy termin 30go nie wiem po co Ma znowu zostawic nasienie i wtedy Ma zostac skierowany na Tese ciekawe czy zaleca jakas kuracje obnizajaca to fsh
Dlaczego to zycie jest takie niesprawiedliwe kobiety usuwaja a inne maja takie problemy z zajsciem nie moge sie z tym pogodzic .. -
Patrycjaaaa wrote:Kurcze to sie zaczynam bac w tamtym roku mial fsh 12 teraz 12,6 do androloga mamy termin 30go nie wiem po co Ma znowu zostawic nasienie i wtedy Ma zostac skierowany na Tese ciekawe czy zaleca jakas kuracje obnizajaca to fsh
Dlaczego to zycie jest takie niesprawiedliwe kobiety usuwaja a inne maja takie problemy z zajsciem nie moge sie z tym pogodzic ..
Nam po hormonach lekarz zlecił też badanie inhiniby b, czyli wskaźnik odpowiadający za produkcję białka (a plemniki to bialko), badanie kosztuje około 140-200 zł, zrobią je z krwi w większości laboratoriów. Jak wynik jest ok, to jest duuuuża szansa, że jądra produkują plemniki, które poprostu się nie wydostają.Patrycjaaaa lubi tę wiadomość