X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Cześć dziewczyny, brzuszek zwolniony!
    Dzisiaj siłami natury urodził się nasz syn o wadze 3800 gramów. Poród przeorał mnie konkretnie i pokazał bol jakiego nie znałam.
    To jest cud, dziewczyny. 13 sierpnia 2020 roku odebraliśmy wyniki z tłustym napisem "brak plemników w ejakulacie", równo rok temu kłulam igiełki, a dzisiaj miałam synka w ramionach.

Boże, warto!

Ale super. Gratuluję. Zazdroszczę bardzo ❤❤🥰🥰

Ananasova, Ferox lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, przeżyłam chwile grozy dziś.
    Od popołudnia pobolewało mnie podbrzusze. Patrzę potem a na majtkach brązowe plamy, dzwonie do lekarza, a ten mi mowi, ze jak by się nasiliło do wieczora to żeby jutro przyjechać, a ja takie jak to jutro !? Przecież jutro może być za późno jak coś się dzieje teraz, kazał przyjechać dziś, okazało się ze wszystko jest dobrze, jest pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, nic się nie odkleja.
    Kazał odstawić heparynę, bo to ona może to powodować.

Jak skończymy leki i wszystko będzie dobrze, to zmieniam lekarza, był dla mnie tak niemiły wręcz pretensje, ze w ogóle raczyłam przyjechać i mu rujnuje godziny przyjęć, bo na wstępnie dostałam tekst ,, i jak ja się ze wszystkim dziś wyrobie”
    Kur*wa za darmo tego nie robi, normalnie płaciłam za wizytę.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Boże dziewczyny, przeżyłam chwile grozy dziś.
    Od popołudnia pobolewało mnie podbrzusze. Patrzę potem a na majtkach brązowe plamy, dzwonie do lekarza, a ten mi mowi, ze jak by się nasiliło do wieczora to żeby jutro przyjechać, a ja takie jak to jutro !? Przecież jutro może być za późno jak coś się dzieje teraz, kazał przyjechać dziś, okazało się ze wszystko jest dobrze, jest pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, nic się nie odkleja.
    Kazał odstawić heparynę, bo to ona może to powodować.

Jak skończymy leki i wszystko będzie dobrze, to zmieniam lekarza, był dla mnie tak niemiły wręcz pretensje, ze w ogóle raczyłam przyjechać i mu rujnuje godziny przyjęć, bo na wstępnie dostałam tekst ,, i jak ja się ze wszystkim dziś wyrobie”
    Kur*wa za darmo tego nie robi, normalnie płaciłam za wizytę.
    Ja krwawiłam w 7tc, do dziś nie znam przyczyny. Możliwe, że organizm nadal pamięta, że swego czasu regularnie krwawił i plamienia mogą sie zdarzyć.
    Czasem to wynik niskiego proga.
    Aczkolwiek najczęściej to po prostu normalne w pierwszym trymestrze.

Mi heparyny absolutnie nie kazali odstawiać, a wówczas obudziłam się zlana krwią az do pościeli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja krwawiłam w 7tc, do dziś nie znam przyczyny. Możliwe, że organizm nadal pamięta, że swego czasu regularnie krwawił i plamienia mogą sie zdarzyć.
    Czasem to wynik niskiego proga.
    Aczkolwiek najczęściej to po prostu normalne w pierwszym trymestrze.

Mi heparyny absolutnie nie kazali odstawiać, a wówczas obudziłam się zlana krwią az do pościeli.

Progesteron mam na dobrym poziomie.
    Kazał mi odstawić heparynę i w internecie czytałam, ze mogą być te plamienia właśnie nią spowodowane.

Kazał odstawić wiec odstawiam, heparyna rozrzedza krew wiec to mógł być powód. oby wszystko było dobrze, kolejna wizyta w czwartek.

Oczywiście boje się :( ale skoro kazał odstawić to co innego mam zrobić.
    Ty co sądzisz o tym ? O odstawieniu

Dziś zbadałam proga 61
    I cyknelam betę 18dpt -20500
    Zapytałam skąd te wysokie wartości, to kazał tego nie brać pod uwage, bo w tym momencie to nie ma znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 20:42

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Progesteron mam na dobrym poziomie.
    Kazał mi odstawić heparynę.

Dziś zbadałam proga 61
    I cyknelam betę 18dpt -20500
    Zapytałam skąd te wysokie wartości, to kazał tego nie brać pod uwage, bo w tym momencie to nie ma znaczenia.

No betę to masz kosmiczną. W tabelce średnia dla 18 dpt to niecałe 2000 a u Ciebie ponad 20 000. Tabelka kończy się na 28 dpt a i wtedy średnia wartość bety nie dochodzi do 20 000. Nic dziwnego, że się martwisz. Sama pewnie bym się martwiła. No ale jeśli na USG wszystko dobrze, to znaczy, że jest dobrze 🙂

Plamieniami bym się nie martwiła zbytnio. Na wątkach miesięcznych co chwila ktoras ma plamienie. Nawet podczas transferów lekarz mi zawsze mówił, że mogą wystąpić plamienia i aby się nie martwić, to naturalne.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No betę to masz kosmiczną. W tabelce średnia dla 18 dpt to niecałe 2000 a u Ciebie ponad 20 000. Tabelka kończy się na 28 dpt a i wtedy średnia wartość bety nie dochodzi do 20 000. Nic dziwnego, że się martwisz. Sama pewnie bym się martwiła. No ale jeśli na USG wszystko dobrze, to znaczy, że jest dobrze 🙂

Plamieniami bym się nie martwiła zbytnio. Na wątkach miesięcznych co chwila ktoras ma plamienie. Nawet podczas transferów lekarz mi zawsze mówił, że mogą wystąpić plamienia i aby się nie martwić, to naturalne.

A Ty co sądzisz o tym odstawieniu heparyny ?

Przekopałam pół neta i boje się jej odstawiać, cholera jasna.
    U mnie to było dosłownie brązowe plamienie, żadnej żywej krwi, nie było tego dużo ale spanikowalam i poleciałam na usg , teraz jest czysto.
    Nie wiem co mam zrobić z tym neoparinem, boje się poronienia jak odstawię, nigdzie nie znalazłam żeby ktoś go odstawiał bo wystąpily plamienia.

Umówiłam się jutro do ginekologa na konsultacje, mój mąż stwierdził, ze warto zapytać o to innego lekarza co sądzi.
    Dziś od popołudnia miałam pobolewanie podbrzusza , najpierw to lewej potem po prawej stronie, teraz spokoj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 21:52

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    A Ty co sądzisz o tym odstawieniu heparyny

Ja będę ją przyjmowała zgodnie z zaleceniami immunoga.

Na zaleceniach mam:
    - Encorton do 12 tyg ciąży.
    - od transferu Neoparin 1xdziennie. Poniewaz nie okreslono czasu wnioskuję, że do końca ciąży. No ale jak się uda, to wtedy to doprecyzuję z profesorem.

EDIT:

Ponadto, klinikę opuszczę po pozytywnej becie. Od razu przepisuje się do specjalistycznego szpitala gin-poł Św. Zofii. Tam zresztą zamierzam rodzić.

Nikt mi łachy nie będzie robił. Tam przynajmniej o każdej porze dnia i nocy będę mogła przyjechać, zadzwonić. Wizyty i badania za darmo. W pacjentakach po IV obeznani i doświadczeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 22:16

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja będę ją przyjmowała zgodnie z zaleceniami immunoga.

Na zaleceniach mam:
    - Encorton do 12 tyg ciąży.
    - od transferu Neoparin 1xdziennie. Poniewaz nie okreslono czasu wnioskuję, że do końca ciąży. No ale jak się uda, to wtedy to doprecyzuję z profesorem.

EDIT:

Ponadto, klinikę opuszczę po pozytywnej becie. Od razu przepisuje się do specjalistycznego szpitala gin-poł Św. Zofii. Tam zresztą zamierzam rodzić.

Nikt mi łachy nie będzie robił. Tam przynajmniej o każdej porze dnia i nocy będę mogła przyjechać, zadzwonić. Wizyty i badania za darmo. W pacjentakach po IV obeznani i doświadczeni.

My stwierdziliśmy ze dziś dalej robimy zastrzyk z neoparinu i na 9 mam umówiona konsultacje u Pani ginekolog. Nie mojej, tylko jakiejś innej, ale tez ma bardzo dobre opinie wiec niech wyrazi swoje zdanie .

Ja tez zamierzam jak najszybciej opuścić tego lekarza. Po prostu ja to się dziś czułam mega nieswojo, kobieta w wyczekanej ciąży dostaje plemienia, wiadomo, ze się denerwuje i zostaje tak niemiło potraktowana.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, a na zaleceniach od genetyka jak masz ? Bo mi wpisali, że Neoperin całą ciążę bezwzględnie.

• Karolka00 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nasze szczęście trwało 1 dzień, kiedy dowiedzieliśmy się, że mamy 4 zarodki na drugi dzień nie było już żadnego. Mąż ma zespół klinefeltera i została nam 1 tubka materiału z mTese. Jest sens próbować jeszcze raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Gmagda, a na zaleceniach od genetyka jak masz ? Bo mi wpisali, że Neoperin całą ciążę bezwzględnie.

Lekarz kazał mi odstawić neoparin do czwartku.

A zalecenia od genetyka ?
    Powiedziała, ze zalecała by brać, a jak już to całą ciąże, ale ze te mutacje które mam nie powinny wpływać na ciąże
    Na usg wszystko wyglada tak jak powinno pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 14,4 mm

Pisałam do lekarza, ze plamień żadnych już nie ma i czy na pewno odstawić ten neoparin to kazał odstawić do następnej wizyty, boje się jak cholera, wolałabym go nie odstawiać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 09:52

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka00 wrote:
    Cześć dziewczyny, nasze szczęście trwało 1 dzień, kiedy dowiedzieliśmy się, że mamy 4 zarodki na drugi dzień nie było już żadnego. Mąż ma zespół klinefeltera i została nam 1 tubka materiału z mTese. Jest sens próbować jeszcze raz?

Cześć. Trudno powiedzieć. Była tu dziewczyna, której mąż miał ten sam zespół. Z tego co pamiętam próbowali 2 razy. Ostatecznie zdecydowali się na dawce nasienia.

Jeśli jesteście w stanie podjąć tą trudną decyzję o dawcy to chyba najrozsądniej byłoby zrobić pół na pół. 50% 🥚zapłodnić własnym materiałem i 50% materiałem dawcy.

Biologia lubi zaskakiwać. A nóż widelec. Jeśli nie uda się z własnymi to może uda się z dawcą. Zarodki można zamrozić i przetransferować dopiero, kiedy zaakceptujecie myśl o nasieniu dawcy. A to może potrwać, bo to niełatwa decyzja.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mnie podkusiło, aby wejść na moje konto w Invi. A tam informacja, że zamrożona 1 blastocysta ❤.
    Nie spodziewałam się niczego jak usłyszałam, że pobrano tylko 6 🥚 więc cieszę się jak głupia 😁.

Gmagda, Ananasova lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dziewczyny coś mnie podkusiło, aby wejść na moje konto w Invi. A tam informacja, że zamrożona 1 blastocysta ❤.
    Nie spodziewałam się niczego jak usłyszałam, że pobrano tylko 6 🥚 więc cieszę się jak głupia 😁.

To cudownie !
    Mega się cieszę 😍😍😍
    Pisze coś więcej ?

Ja jestem dziś wrakiem człowieka.
    Od rana mdłości i wymioty, nie jestem w stanie nic zjeść, wmuszam w siebie jakieś chrupki i pije herbatę.
    Mam ogromny ból kręgosłupa:(
    I do tego doszła jeszcze temperatura 37,8 …

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z covidem.
    Nie wiem co mnie jeszcze spotka na początku tej ciąży ….

• Ememm Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się z covidem.
    Nie wiem co mnie jeszcze spotka na początku tej ciąży ….
    Ojej, masakra :( Trzymam kciuki za maleństwo.. Szczepiłas sie i dopadło Cię to gowno?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Ojej, masakra :( Trzymam kciuki za maleństwo.. Szczepiłas sie i dopadło Cię to gowno?:(

Tak, szczepiłam się, ciężkie te początki .

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, trzymaj się mocno, ja rodziłam z covidem I maluszkowi nic nie jest. Też jestem szczepiona. Pij dużo płynów, dużo cytryn i miodu. Będzie dobrze ! Zapytaj lekarza ile paracetamolu możesz wziąć i czy masz brać na zbicie gorączki.

Baniusia, blastka jest z piątej doby ? A co z Twoja druga stymulacją?

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Baniusia, blastka jest z piątej doby ? A co z Twoja druga stymulacją?

Dzisiaj zadzwonili do mnie. Generalnie to tak. Z 6 pobranych 🥚 tylko 3 były dojrzałe. Zapłodnili wszystkie 3. 2 się nie zaplodnily. 1 się zapłodniła i dotrwała do 5 doby jako blastka 2BB. Pani powiedziała, że jest ładna i pewnie za kilka godzin byłaby już 3BB. No wiecie, niedziela. Nikt po pracy nie będzie zostawał dłużej niż trzeba. Sama bym nie została 🙂

Niemniej jednak cieszę się bardzo na tego jednego jedynego mocarza, jaki się zaplodnił i dotrwał do tej 5 doby. Muszę przyznać szczerze, że chociaż mamy tylko jedna blastkę, to to jest najlepszy wynik z dotychczasowych procedur.

@Lindalia, nie robię superstymulacji. Jeśli teraz się nie uda to odpoczniemy. Podkoksujemy plemniki i jajniki i podejdziemy do kolejnej próby za 2 cykle. Koszt ten sam byłby czy teraz czy później. A jak u Ciebie? Wysypiasz się ? 😊

@Gmagda, współczuję. W styczniu to przeżywałam. Ciężko przeszłam sam covid a u Ciebie do tego objawy ciążowe. To masz teraz hardkor. Ale jak napisala Lindlia "Boże, warto" 🙂. Trzymaj się ciepło.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Gmagda, trzymaj się mocno, ja rodziłam z covidem I maluszkowi nic nie jest. Też jestem szczepiona. Pij dużo płynów, dużo cytryn i miodu. Będzie dobrze ! Zapytaj lekarza ile paracetamolu możesz wziąć i czy masz brać na zbicie gorączki.

Mam brać paracetamol co 8h .
    Temperaturę udaje mi się zbić nawet, w nocy dochodziło do 39, ale teraz przez dzień spadła gorączka, ale im bliżej wieczora czuje, ze rozpala mnie mocniej, ale o 17 biorę kolejny paracetamol, bronię się mocno, herbatka wchodzi litrami, imbir miodek, sok malinowy.

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ