Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za Was wszystkie kochane!!szczególnie Babyboom za mtese!!! Jeżu wiem co to za stres....
Ja w niedziele wracam z urlopu,w poniedziałek pierwsze podglądanie i za jakieś 2 tygodnie odbieram moje 2 mrozaczki... Dziewczyny wierze,ze za niedługo Wy będziecie odbierać swoje cudeńka i oglądać wypasne testy,ten rok 2015 obfituje w ciąże,wiec nie może być inaczej!!zyzka -
nick nieaktualny
-
Ale żaden urolog czy androlog nie jest w stanie stwierdzić czy nasieniowody są drożne,tylko specjalistyczne badanie z wprowadzeniem kontrastu jest w stanie coś powiedzieć,aczkolwiek w Polsce ciężko o to,raczej takich zabiegów nie wykonują...zyzka
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś rozmawiałam z mamą i poprosiła, żebym nie rezygnowala z emkiem z konsultacji za granicą w sprawie tego udrazniania..jak nam nie wyjdzie po tym transferze,to chyba zacznę coś działać w tym kierunku,może uda się dokonać jakiejś konsultacji z klinika w Berlinie, gdzie podobno się tym zajmują... Ona się boi,że stymulacje i punkcje rozwala mi jajniki,leki wątrobę itd...a nawet jak się uda teraz to i tak w planie przecież nie jedno...zawsze marzyła mi się trójka,a taki plan z ivf to dluuuga droga.. Może warto podczas prób zobaczyć czy coś u emka się nie da zrobić..już sama nie wiem.. smutne to,że chłop zdrowy,wszystko ok,a tu taki dramat...
Joaszo lubi tę wiadomość
zyzka -
nick nieaktualnyZyzka myślę że mama ma dużo racji trzeba by próbować, zwłaszcza że jak mówisz marzy Wam się trójeczka
ja marzyłam o dwójce, ale dziś już błagam los choć o możliwość jednego i na tym poprzestanę pewnie - ale świadomość że nie można mieć nawet jednego jest bezlitosna ;/ -
Maka Wy tez myślicie o tym ?? Ja słyszałam, że u nas w Polsce mikrochirurgia bardzo kuleje i chyba taki zabieg wolałabym wykonać za granicą, gdzie robią je codziennie. Ja mam znajomą ginekolog w Szwajcarii i już dowiedziała się o prywatnej klinice w Zurychu, gdzie jakiejś światowej sławy urolog chirurg wykonuje takie operacje. Tylko kosztuje to kupe pieniędzy...ok.20 tys zł... W berlinie Gessen też robią,ale tam nikogo nie mamy, kto by nam pomógl... Narazie będę wysyłać skany badań emka i jeżeli będzie chciał wziąść nasz przypadek to umówimy się na konsultację i wycieczkę do Zurychu Zobaczymy,jakby nam dał chociaż 50% szans, że plemniki się pojawią i będzie szansa wtedy na naturalsa to wchodzimy w to bez gadania i robimy zabieg na zimę a IVF narazie odłożymy.Nawet jak byśmy musieli czekać na dobre parametry nasienia rok lub więcej, chyba się opłaca...idealnie by było jakbym zaszla w ciąże teraz z ivf... kto wie może teraz z mrozakami się uda, trzymajcie kciuki !!!!!!!!!!
Ania_84 lubi tę wiadomość
zyzka -
nick nieaktualny
-
Maka nie wiem ile miał po biopsji,lekarz tylko powiedział,że dużo i ze ruchliwe i zamrożone mieliśmy 4 slomki,jedną wykorzystaliśmy juz na to podejście. Wszystko pięknie nam mówi,że możliwa rzeczywiście ta niedroznosc,bo cała reszta jest ok.tylko,żeby ta niedroznosc była w takim miejscu,żeby dało się udroznic i uwolnić chłopaków..eh narazie czekamy na odpowiedź znajomej bo wysłałam jej wyniki badań.
Babyboom lubi tę wiadomość
zyzka -
Hej kochane ..ja ostatnio malo bo nic sie nie dzieje u nas
zrobilismy badania szczeka mi opadla ..
w czwartek mezu mial miec zastrzyk ale stwierdzilismy ze sprobujemy w sobote zrobic badania i nie bralismy zeby nie falszowac wynikow..
no i Tsetsosteron..masakra spadl do 228 .. a bylo juz tak pieknie.. 400-500
alee..( 08.04.2015 -486)
FSH spadlo do 15,50 najnizszy wynik jaki mial (08.04.2015 - 38,39)
LH 5,80 (08.04.2015 - 11,98 )