X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was wszystkie kochane!!szczególnie Babyboom za mtese!!! Jeżu wiem co to za stres....
    Ja w niedziele wracam z urlopu,w poniedziałek pierwsze podglądanie i za jakieś 2 tygodnie odbieram moje 2 mrozaczki... Dziewczyny wierze,ze za niedługo Wy będziecie odbierać swoje cudeńka i oglądać wypasne testy,ten rok 2015 obfituje w ciąże,wiec nie może być inaczej!!

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie u urologa było niby wszystko ok

• zyzka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żaden urolog czy androlog nie jest w stanie stwierdzić czy nasieniowody są drożne,tylko specjalistyczne badanie z wprowadzeniem kontrastu jest w stanie coś powiedzieć,aczkolwiek w Polsce ciężko o to,raczej takich zabiegów nie wykonują...:(

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz kur... to mnie pocieszyłaś zyzka.
    no nic - poczekamy na wizytę u lekarki i zobaczymy co ona nam dalej będzie radzić.

• Babyboom Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, genetyka ok to juz bardzo dużo, hormony w normie to juz całkiem fajnie,no nie ma bata tylo musi być dobrze..i będzie na pewno:)

• Maka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo u nas podobnie. Wszystko ok ale plemniora ni jednego :-(

ckaik0s3070dl07t.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z mamą i poprosiła, żebym nie rezygnowala z emkiem z konsultacji za granicą w sprawie tego udrazniania..jak nam nie wyjdzie po tym transferze,to chyba zacznę coś działać w tym kierunku,może uda się dokonać jakiejś konsultacji z klinika w Berlinie, gdzie podobno się tym zajmują... Ona się boi,że stymulacje i punkcje rozwala mi jajniki,leki wątrobę itd...a nawet jak się uda teraz to i tak w planie przecież nie jedno...zawsze marzyła mi się trójka,a taki plan z ivf to dluuuga droga.. Może warto podczas prób zobaczyć czy coś u emka się nie da zrobić..już sama nie wiem..:( smutne to,że chłop zdrowy,wszystko ok,a tu taki dramat...:(

Joaszo lubi tę wiadomość

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka myślę że mama ma dużo racji :) trzeba by próbować, zwłaszcza że jak mówisz marzy Wam się trójeczka ;)
    ja marzyłam o dwójce, ale dziś już błagam los choć o możliwość jednego :( i na tym poprzestanę pewnie - ale świadomość że nie można mieć nawet jednego jest bezlitosna ;/

• Maka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka a czy Ty słyszałaś o dr Dobronskim, który w Warszawie udraznia? Bo my się zastanawiamy czy by pierw do niego nie uderzyć..

ckaik0s3070dl07t.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka Wy tez myślicie o tym ?? Ja słyszałam, że u nas w Polsce mikrochirurgia bardzo kuleje i chyba taki zabieg wolałabym wykonać za granicą, gdzie robią je codziennie. Ja mam znajomą ginekolog w Szwajcarii i już dowiedziała się o prywatnej klinice w Zurychu, gdzie jakiejś światowej sławy urolog chirurg wykonuje takie operacje. Tylko kosztuje to kupe pieniędzy...ok.20 tys zł... W berlinie Gessen też robią,ale tam nikogo nie mamy, kto by nam pomógl... Narazie będę wysyłać skany badań emka i jeżeli będzie chciał wziąść nasz przypadek to umówimy się na konsultację i wycieczkę do Zurychu :D Zobaczymy,jakby nam dał chociaż 50% szans, że plemniki się pojawią i będzie szansa wtedy na naturalsa to wchodzimy w to bez gadania i robimy zabieg na zimę a IVF narazie odłożymy.Nawet jak byśmy musieli czekać na dobre parametry nasienia rok lub więcej, chyba się opłaca...idealnie by było jakbym zaszla w ciąże teraz z ivf... kto wie może teraz z mrozakami się uda, trzymajcie kciuki !!!!!!!!!!

Ania_84 lubi tę wiadomość

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka trzymamy :)

• Babyboom Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka tez bym tak robiła:) jak tylko finanse nie są przeszkodą nie do przejścia to chyba warto spróbować

• Maka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka tak, też myślimy. U nas w biopsji są ale malutko... A jak u Was?

ckaik0s3070dl07t.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie wiem ile miał po biopsji,lekarz tylko powiedział,że dużo i ze ruchliwe i zamrożone mieliśmy 4 slomki,jedną wykorzystaliśmy juz na to podejście. Wszystko pięknie nam mówi,że możliwa rzeczywiście ta niedroznosc,bo cała reszta jest ok.tylko,żeby ta niedroznosc była w takim miejscu,żeby dało się udroznic i uwolnić chłopaków..eh narazie czekamy na odpowiedź znajomej bo wysłałam jej wyniki badań.

Babyboom lubi tę wiadomość

zyzka
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboom kiedy macie mieć wyniki od histopatologa?

zyzka
  • Babyboom Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zyzka, około 3 tyg od zabiegu wiec jeszcze niecałe 2 tyg.

Jednak człowiek jest tak skonstruowany ze do samego końca ma nadzieje że się uda. Nie wiem dlaczego, ale ja czuje jakoś ze coś tam musi być..

zyzka lubi tę wiadomość

• zyzka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboom jesteście bardzo dzielni a wiara czyni cuda !!! Myślę o Was i zaciskam mocno, jeszcze tydzień czekania?

zyzka
  • BETTY0703 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyboom trzymam kciuki za Was,bedzie dobrze.Napisz jak to wszystko wyglada i do czego musimy sie przygotowac psychicznie.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ..ja ostatnio malo bo nic sie nie dzieje u nas :)

zrobilismy badania szczeka mi opadla ..

w czwartek mezu mial miec zastrzyk ale stwierdzilismy ze sprobujemy w sobote zrobic badania i nie bralismy zeby nie falszowac wynikow..

no i Tsetsosteron..masakra spadl do 228 .. a bylo juz tak pieknie.. 400-500
    alee..( 08.04.2015 -486)

FSH spadlo do 15,50 najnizszy wynik jaki mial (08.04.2015 - 38,39)
    LH 5,80 (08.04.2015 - 11,98 )

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu FSH ladnie spadlo naprawde :-) a co teraz z tym testosteronem?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ