Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
My kontynujemy leczenie u dr Wolskiego. Po zastrzykach przed mtese, u męża testosteron podniósł się nie znacznie i lekarz przepisał inne leki doustne. Także nie wiemy co z samą mtese. Staram się nastawiać pozytywnie, ale chyba przygotowuje się na najgorszę. Oprócz tego lekarz zalecił brać antyoksydanty. Jest to bardzo ciężka walka dla nas wszystkich tutaj. Trzymajcie się!Resztka nadziei
Starania o dziecko od 2019 r.
▼Azoospermia, Dna Moczanowa
4 badania nasienia: "0" / pojedyncze plemniki nieruchome /martwe
Grudzień 2022 > Operacja ŻPN
Sierpień 2023 > Biopsja mapująca
genetyka+kariotyp ok
Suplementacja :Tenfertil on, Tran, Maca, Czarnuszka
Aktualizacja:kwas foliowy, magnez,czarnuszka, wit.d, lycopen
Przygotowania do mtese: Bemfola, CLO
*Walczymy* -
O widzę że nie było mnie kilka dni i forum troszkę ożyło my polecieliśmy na urlop żeby odpocząć od diet, badań, wizyt lekarskich. Po powrocie zadzwonimy do dr. W co z wynikiem histopatologicznym i pewnie podejdziemy do mtese. Ale ja godzę się na tylko jedno podejście, bo psychicznie nie dam rady tego ciągnąć w nieskończoność. Piszcie proszę, niech ten wątek zacznie żyć. Razem łatwiej przez to wszystko przechodzić.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:O widzę że nie było mnie kilka dni i forum troszkę ożyło my polecieliśmy na urlop żeby odpocząć od diet, badań, wizyt lekarskich. Po powrocie zadzwonimy do dr. W co z wynikiem histopatologicznym i pewnie podejdziemy do mtese. Ale ja godzę się na tylko jedno podejście, bo psychicznie nie dam rady tego ciągnąć w nieskończoność. Piszcie proszę, niech ten wątek zacznie żyć. Razem łatwiej przez to wszystko przechodzić.
-
U mnie co prawda, to już było jakiś czas temu, ale chyba wynik z lab, był szybciej dostępny niż odpowiedź doktora, nawet szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy miałem z nim już po zabiegu kontakt. Tylko u mnie była taka sytuacja, że juz po biopsji mtese, wiedzieliśmy że są plemniki.👩33, 🧔 33
08.2020 - azospermia
10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
02.2022 - punkcja torbieli
04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
10.2022 - puste jajo ❌
01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
27.12.2023 - synek na świecie ❤️ -
Walczędokońca wrote:Nie ma sensu dzwonić sam się odezwie 🙂 my się pytaliśmy to i tak nie było odpowiedzi czekać na doktor się odezwie była odpowiedź 🙂👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
utd wrote:U mnie co prawda, to już było jakiś czas temu, ale chyba wynik z lab, był szybciej dostępny niż odpowiedź doktora, nawet szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy miałem z nim już po zabiegu kontakt. Tylko u mnie była taka sytuacja, że juz po biopsji mtese, wiedzieliśmy że są plemniki.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
A czy myślicie, że waga ma duży wpływ na plemniki w nasieniu?
Mój partner, nie ukrywam, ma co zrzucać i czasem zastanawiam się, czy jeśli udałoby mu się schudnać to może plemniki magicznie pojawiły by się w nasieniu?
Zapytałam o to dzisiaj swoja Pania endokrynolog, ona twierdzi, że nie, że waga oczywiście nie sprzyja, ale problem musi być gdzieś indziej. Pewnie tak jest, a ja na siłę szukam nadziei, jakiejkolwiek -
Weronika_93 wrote:A czy myślicie, że waga ma duży wpływ na plemniki w nasieniu?
Mój partner, nie ukrywam, ma co zrzucać i czasem zastanawiam się, czy jeśli udałoby mu się schudnać to może plemniki magicznie pojawiły by się w nasieniu?
Zapytałam o to dzisiaj swoja Pania endokrynolog, ona twierdzi, że nie, że waga oczywiście nie sprzyja, ale problem musi być gdzieś indziej. Pewnie tak jest, a ja na siłę szukam nadziei, jakiejkolwiek -
Weronika_93 wrote:A czy myślicie, że waga ma duży wpływ na plemniki w nasieniu?
Zapytałam o to dzisiaj swoja Pania endokrynolog, ona twierdzi, że nie, że waga oczywiście nie sprzyja, ale problem musi być gdzieś indziej. Pewnie tak jest, a ja na siłę szukam nadziei, jakiejkolwiek👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Każdy przypadek jest zapewne indywidualny, ale tez myślę że prędzej ma wpływ na jakość, a nie ilość.👩33, 🧔 33
08.2020 - azospermia
10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
02.2022 - punkcja torbieli
04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
10.2022 - puste jajo ❌
01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
27.12.2023 - synek na świecie ❤️ -
Jak tam u Was
? My dostaliśmy wyniki histopatu z biopsji igłowej. Plemników nie znaleziono. Teraz ponad 2 miesiące odpoczynku i 3 miesiące stymulacja i mtese. Ten czas jest najgorszy…👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Walczędokońca wrote:Dokładnie mam to samo👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:I co dalej ? Mtese ? My liczymy na to, że ta stymulacja coś pomoże i za pół roku okaże się że są ładne plemniczki. Bo my już dalej nie będziemy walczyć bo nie mamy czasu. Czemu to musi być takie trudne….
-
Walczędokońca wrote:Będzie ovitrelle i bemfola ale i tak to nic nie daje w moim przypadku chociaż same z siebie raz są raz nie ma mi osobiście Wolski powiedział że nie ma na to leczenia i żeby mrozić jak się trafiło👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:No u Ciebie to rzeczywiście zagadka. Trzymam kciuki za pozytywne efekty.
-
Walczędokońca wrote:U was też na pewno się pojawiają tylko pech chce ze na badaniu akurat się nie trafiają a co jest ciekawostka że przy mrożeniu a w pierwszej porcji jest 0 a za 15 minut są w drugiej👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Wyobraźnia87 wrote:My robiliśmy 3 badania i w każdym 0. Ale może za jakiś miesiąc powtórzymy. Obyście w końcu trafili żeby udało im się zamrozić. Bez sensu że za każdym razem kiedy badacie to nie mogą być przygotowani do zamrożenia 😕