X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • MikaSue Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kontynujemy leczenie u dr Wolskiego. Po zastrzykach przed mtese, u męża testosteron podniósł się nie znacznie i lekarz przepisał inne leki doustne. Także nie wiemy co z samą mtese. Staram się nastawiać pozytywnie, ale chyba przygotowuje się na najgorszę. Oprócz tego lekarz zalecił brać antyoksydanty. Jest to bardzo ciężka walka dla nas wszystkich tutaj. Trzymajcie się!

Resztka nadziei
    Starania o dziecko od 2019 r.
    ▼Azoospermia, Dna Moczanowa
    4 badania nasienia: "0" / pojedyncze plemniki nieruchome /martwe
    Grudzień 2022 > Operacja ŻPN
    Sierpień 2023 > Biopsja mapująca
    genetyka+kariotyp ok
    Suplementacja :Tenfertil on, Tran, Maca, Czarnuszka
    Aktualizacja:kwas foliowy, magnez,czarnuszka, wit.d, lycopen
    Przygotowania do mtese: Bemfola, CLO
    *Walczymy*
  • Wyobraźnia87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie było mnie kilka dni i forum troszkę ożyło :) my polecieliśmy na urlop żeby odpocząć od diet, badań, wizyt lekarskich. Po powrocie zadzwonimy do dr. W co z wynikiem histopatologicznym i pewnie podejdziemy do mtese. Ale ja godzę się na tylko jedno podejście, bo psychicznie nie dam rady tego ciągnąć w nieskończoność. Piszcie proszę, niech ten wątek zacznie żyć. Razem łatwiej przez to wszystko przechodzić.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    O widzę że nie było mnie kilka dni i forum troszkę ożyło :) my polecieliśmy na urlop żeby odpocząć od diet, badań, wizyt lekarskich. Po powrocie zadzwonimy do dr. W co z wynikiem histopatologicznym i pewnie podejdziemy do mtese. Ale ja godzę się na tylko jedno podejście, bo psychicznie nie dam rady tego ciągnąć w nieskończoność. Piszcie proszę, niech ten wątek zacznie żyć. Razem łatwiej przez to wszystko przechodzić.
    Nie ma sensu dzwonić sam się odezwie 🙂 my się pytaliśmy to i tak nie było odpowiedzi czekać na doktor się odezwie była odpowiedź 🙂

• utd Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co prawda, to już było jakiś czas temu, ale chyba wynik z lab, był szybciej dostępny niż odpowiedź doktora, nawet szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy miałem z nim już po zabiegu kontakt. Tylko u mnie była taka sytuacja, że juz po biopsji mtese, wiedzieliśmy że są plemniki.

👩33, 🧔 33
    08.2020 - azospermia
    10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
    11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
    02.2022 - punkcja torbieli
    04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
    06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
    09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
    10.2022 - puste jajo ❌
    01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
    03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
    04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
    ~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
    06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
    27.12.2023 - synek na świecie ❤️

Wysłany: 10 grudnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Nie ma sensu dzwonić sam się odezwie 🙂 my się pytaliśmy to i tak nie było odpowiedzi czekać na doktor się odezwie była odpowiedź 🙂
    On sam mówił żeby dzwonić 🤔

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF

Wysłany: 10 grudnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    utd wrote:
    U mnie co prawda, to już było jakiś czas temu, ale chyba wynik z lab, był szybciej dostępny niż odpowiedź doktora, nawet szczerze powiedziawszy nie pamiętam czy miałem z nim już po zabiegu kontakt. Tylko u mnie była taka sytuacja, że juz po biopsji mtese, wiedzieliśmy że są plemniki.
    U nas igłowa bo taką rekomendował patrząc na wszystkie wyniki. Dlatego jeszcze się łudzę że Ty na ślepo kłucie to mógł nie trafić a w mtese coś będzie. Ale tak jak mówię ja nie chcę w nieskończoność się leczyć, moje AMH jest niskie, nie jestem najmłodsza.

• Weronika_93 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy myślicie, że waga ma duży wpływ na plemniki w nasieniu?
    Mój partner, nie ukrywam, ma co zrzucać i czasem zastanawiam się, czy jeśli udałoby mu się schudnać to może plemniki magicznie pojawiły by się w nasieniu?
    Zapytałam o to dzisiaj swoja Pania endokrynolog, ona twierdzi, że nie, że waga oczywiście nie sprzyja, ale problem musi być gdzieś indziej. Pewnie tak jest, a ja na siłę szukam nadziei, jakiejkolwiek :(

Wysłany: 16 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Mój partner, nie ukrywam, ma co zrzucać i czasem zastanawiam się, czy jeśli udałoby mu się schudnać to może plemniki magicznie pojawiły by się w nasieniu?
    Zapytałam o to dzisiaj swoja Pania endokrynolog, ona twierdzi, że nie, że waga oczywiście nie sprzyja, ale problem musi być gdzieś indziej. Pewnie tak jest, a ja na siłę szukam nadziei, jakiejkolwiek :(
    Raczej nic nie daje ja tak uczyniłem i się żadne nie pojawiły

Wysłany: 17 grudnia, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Myślę, że zrzucenie kg bardziej mogłoby poprawić jakość plemników, a nie wpływać na sam fakt czy one są czy ich nie ma. Każdy się czegoś doszukuje, bo to normalne, że chcemy znać przyczynę i mieć wpływ na sytuacje.

• utd Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy przypadek jest zapewne indywidualny, ale tez myślę że prędzej ma wpływ na jakość, a nie ilość.

👩33, 🧔 33
    08.2020 - azospermia
    10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
    11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
    02.2022 - punkcja torbieli
    04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
    06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
    09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
    10.2022 - puste jajo ❌
    01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
    03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
    04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
    ~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
    06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
    27.12.2023 - synek na świecie ❤️

Wysłany: 21 grudnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was
    ? My dostaliśmy wyniki histopatu z biopsji igłowej. Plemników nie znaleziono. Teraz ponad 2 miesiące odpoczynku i 3 miesiące stymulacja i mtese. Ten czas jest najgorszy…

Wysłany: 22 grudnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Jak tam u Was
    ? My dostaliśmy wyniki histopatu z biopsji igłowej. Plemników nie znaleziono. Teraz ponad 2 miesiące odpoczynku i 3 miesiące stymulacja i mtese. Ten czas jest najgorszy…
    A co wam wyszło w jakiej skali

Wysłany: 23 grudnia, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    A co wam wyszło w jakiej skali
    Najdalej do 7 dochodzą.

Wysłany: 23 grudnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Najdalej do 7 dochodzą.
    Dokładnie mam to samo

Wysłany: 23 grudnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Dokładnie mam to samo
    I co dalej ? Mtese ? My liczymy na to, że ta stymulacja coś pomoże i za pół roku okaże się że są ładne plemniczki. Bo my już dalej nie będziemy walczyć bo nie mamy czasu. Czemu to musi być takie trudne….

Wysłany: 23 grudnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    I co dalej ? Mtese ? My liczymy na to, że ta stymulacja coś pomoże i za pół roku okaże się że są ładne plemniczki. Bo my już dalej nie będziemy walczyć bo nie mamy czasu. Czemu to musi być takie trudne….
    Będzie ovitrelle i bemfola ale i tak to nic nie daje w moim przypadku chociaż same z siebie raz są raz nie ma mi osobiście Wolski powiedział że nie ma na to leczenia i żeby mrozić jak się trafiło

Wysłany: 23 grudnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Będzie ovitrelle i bemfola ale i tak to nic nie daje w moim przypadku chociaż same z siebie raz są raz nie ma mi osobiście Wolski powiedział że nie ma na to leczenia i żeby mrozić jak się trafiło
    No u Ciebie to rzeczywiście zagadka. Trzymam kciuki za pozytywne efekty.

Wysłany: 23 grudnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    No u Ciebie to rzeczywiście zagadka. Trzymam kciuki za pozytywne efekty.
    U was też na pewno się pojawiają tylko pech chce ze na badaniu akurat się nie trafiają a co jest ciekawostka że przy mrożeniu a w pierwszej porcji jest 0 a za 15 minut są w drugiej

Wysłany: 23 grudnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    U was też na pewno się pojawiają tylko pech chce ze na badaniu akurat się nie trafiają a co jest ciekawostka że przy mrożeniu a w pierwszej porcji jest 0 a za 15 minut są w drugiej
    My robiliśmy 3 badania i w każdym 0. Ale może za jakiś miesiąc powtórzymy. Obyście w końcu trafili żeby udało im się zamrozić. Bez sensu że za każdym razem kiedy badacie to nie mogą być przygotowani do zamrożenia 😕

Wysłany: 23 grudnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    My robiliśmy 3 badania i w każdym 0. Ale może za jakiś miesiąc powtórzymy. Obyście w końcu trafili żeby udało im się zamrozić. Bez sensu że za każdym razem kiedy badacie to nie mogą być przygotowani do zamrożenia 😕
    Na 7 badań 3 razy wyszła azoospermia i jeden w normlanie wynik a za tydzień od normy azoospermia

‹‹ 671 672 673 674 675
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ