X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Cześć tak nie do końca Pani z recepcja wiedziała co dalej, trochę dziwna sytuacja. W każdym razie stanęło na tym że w połowie czerwca jedziemy na wizytę do ginekologa i będziemy się starać do kwalifikacji do programu in vitro. Ta wizyta będzie płatna. Z tego co się dowiedziałem na recepcji do sierpnia już nie ma możliwość dołączyć do programu jedynie od sierpnia może się uda. Może na miejscu się dowiemy więcej i czy musimy jeszcze do dr Wolskiego się zapisać.
    Szczerze mówiąc to jest nie do pomyślenia! Taka klinika, biorą kupę kasy i powinni zapewnić całościową opiekę w takiej sytuacji, sami powinni poinformować co dalej, podpowiedzieć a nie zostawić człowieka niech sobie radzi. My już jesteśmy w programie w innej klinice i tam już wszystko nam wyjaśniono co dalej jak się znajda plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 07:15

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Szczerze mówiąc to jest nie do pomyślenia! Taka klinika, biorą kupę kasy i powinni zapewnić całościową opiekę w takiej sytuacji, sami powinni poinformować co dalej, podpowiedzieć a nie zostawić człowieka niech sobie radzi. My już jesteśmy w programie w innej klinice i tam już wszystko nam wyjaśniono co dalej jak się znajda plemniki.
    Kurcze u nas tez mimo, ze oboje z żoną sie kwalifikowalismy do programu ja bo azo, zona bo niska rezerwa to powiedzieli, ze najpierw szukamy plemników (w tym stymulacja homronalna) jak będą to korzystamy z nich jak nie to inne opcje ale, ze przy przystąpieniu trzeba juz określić z jakiego materiału sie korzysta. Więc oficjalnie przystępować będziemy dopiero jak będą znane wyniki biopsji i podejmiemy decyzję co robimy w przypadku braku.

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Kurcze u nas tez mimo, ze oboje z żoną sie kwalifikowalismy do programu ja bo azo, zona bo niska rezerwa to powiedzieli, ze najpierw szukamy plemników (w tym stymulacja homronalna) jak będą to korzystamy z nich jak nie to inne opcje ale, ze przy przystąpieniu trzeba juz określić z jakiego materiału sie korzysta. Więc oficjalnie przystępować będziemy dopiero jak będą znane wyniki biopsji i podejmiemy decyzję co robimy w przypadku braku.
    Każda klinika inaczej do tego podchodzi niestety. Teraz ogólnie podobno znów brakuje kasy i czekają.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Każda klinika inaczej do tego podchodzi niestety. Teraz ogólnie podobno znów brakuje kasy i czekają.
    Jak tam sytuacja u was? Byliście juz dr? I co tam wymyslil po tej zmianie Ovi na Bemfole i tych wynikach?
    U nas odliczanie dni (20 zostalo hehe xD), konsultacje anestezjologiczne za mną no i czekam kłując sie dalej.

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Jak tam sytuacja u was? Byliście juz dr? I co tam wymyslil po tej zmianie Ovi na Bemfole i tych wynikach?
    U nas odliczanie dni (20 zostalo hehe xD), konsultacje anestezjologiczne za mną no i czekam kłując sie dalej.
    Tak byliśmy i u nas już poszło szybko. Powiedział że dalsza stymulacja nie ma sensu, dla niego najważniejsze że Inhibina poszła do góry. Jesteśmy po mtese, niestety nie znaleziono plemników, ale „ obiecujące kanaliki „ wyniki za 3 tygodnie, czekamy, ale jakoś trudno mi być dobrej myśli :(

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Tak byliśmy i u nas już poszło szybko. Powiedział że dalsza stymulacja nie ma sensu, dla niego najważniejsze że Inhibina poszła do góry. Jesteśmy po mtese, niestety nie znaleziono plemników, ale „ obiecujące kanaliki „ wyniki za 3 tygodnie, czekamy, ale jakoś trudno mi być dobrej myśli :(
    O jaaa 😞 ehhh tego właśnie sie najbardziej obawiam... chociaż wiadomo od początku, ze tak moze byc
    Żona juz chyba mniej to wszystko przeżywa niż ja
    A jak mąż po zabiegu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 08:35

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    O jaaa 😞 ehhh tego właśnie sie najbardziej obawiam... chociaż wiadomo od początku, ze tak moze byc
    Żona juz chyba mniej to wszystko przeżywa niż ja
    A jak mąż po zabiegu?
    Dr mówi że szanse jakieś są bo kanaliki były obiecujące ale liczyliśmy na to że jak otworzy to od razu coś pobierze. No nic, nie mamy na to wpływu, będzie co ma być :( mąż ogólnie dobrze, chociaż trochę obolały, leży w większości czasu . Dr kazał nie chodzić za dużo. Bierze leki przeciwbólowe ale mówi że do przeżycia.

Crash lubi tę wiadomość

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że w tym wszystkim najgorszy jest czas…ciągle trzeba czekać. Gdyby człowiek od razu wiedział na czym stoi to byłoby łatwiej. A tak od wizyty do wizyty. Od badań do badań od zabiegu do zabiegu. A teraz jeszcze od zabiegu do wyników 🫣dla nas to już koniec …. Ostatnia wizyta u dr i albo coś się znajdzie albo nie.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Powiem Wam, że w tym wszystkim najgorszy jest czas…ciągle trzeba czekać. Gdyby człowiek od razu wiedział na czym stoi to byłoby łatwiej. A tak od wizyty do wizyty. Od badań do badań od zabiegu do zabiegu. A teraz jeszcze od zabiegu do wyników 🫣dla nas to już koniec …. Ostatnia wizyta u dr i albo coś się znajdzie albo nie.
    Życzymy jak najlepszych wieści od dr. 🤗
    Mnie to czekanie na zabieg tez juz męczy. Jak wspomniałem żona juz chyba bardziej pogodzony z tym, ze moze z tego wszysykiego nic nie wyjść... a ja z każdym dniem bardziej zestresowany ale przeciwnie do żony raczej pełen nadzieii.

• classy Znajoma

Wysłany: 5 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:

Przykro mi, że nie udało się znaleźć od razu. Ale trzymam mocno kciuki by był w badaniu histopatologicznym ✊✊

I masz rację, czas w tym wszystkim jest najgorszy. Czekanie na wyniki, czekanie na zabieg, czekanie znowu na wyniki a potem jeszcze ewentualne procedury 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 17:03

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Życzymy jak najlepszych wieści od dr. 🤗
    Mnie to czekanie na zabieg tez juz męczy. Jak wspomniałem żona juz chyba bardziej pogodzony z tym, ze moze z tego wszysykiego nic nie wyjść... a ja z każdym dniem bardziej zestresowany ale przeciwnie do żony raczej pełen nadzieii.
    nie dziękuję, żeby nie zapeszyć 🙂 Ja też cały czas byłam pełna nadziei, teraz jakoś trudniej, ale nie pokazuje tego. Zostaniemy rodzicami nie w ten sposób to w inny…. i ta myśl też nas trzyma.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Przykro mi, że nie udało się znaleźć od razu. Ale trzymam mocno kciuki by był w badaniu histopatologicznym ✊✊

I masz rację, czas w tym wszystkim jest najgorszy. Czekanie na wyniki, czekanie na zabieg, czekanie znowu na wyniki a potem jeszcze ewentualne procedury 😔
    Trzymaj! 🙂 niestety to jest długa droga…my możemy podejść do całej procedury w sierpniu i mam nadzieję że tak będzie

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Weronika_93 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestrzegam wszystkich przed Novum.
    Rok temu mieliśmy tam robiona biopsję. Niestety plemników brak.
    Zgodnie z podpisana przez nas deklaracja, w tej sytuacji pobrany materiał biologiczny powinien zostać zniszczony.
    Tak się jednak nie stało, o czym dowiadujemy się teraz, ponieważ przysłali nam monit wzywajacy do zapłaty za kolejny rok przechowywania. Przechowywania czegoś, co nie powinno istnieć.
    Uważajcie na nich, uważam te praktyki za obrzydliwe, żerowanie na chorych ludziach jest bardzo słabe z ich strony.

Jakby nie dość nam było smutków, musimy się teraz jeszcze z nimi barować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 16:47

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Przestrzegam wszystkich przed Novum.
    Rok temu mieliśmy tam robiona biopsję. Niestety plemników brak.
    Zgodnie z podpisana przez nas deklaracja, w tej sytuacji pobrany materiał biologiczny powinien zostać zniszczony.
    Tak się jednak nie stało, o czym dowiadujemy się teraz, ponieważ przysłali nam monit wzywajacy do zapłaty za kolejny rok przechowywania. Przechowywania czegoś, co nie powinno istnieć.
    Uważajcie na nich, uważam te praktyki za obrzydliwe, żerowanie na chorych ludziach jest bardzo słabe z ich strony.

Jakby nie dość nam było smutków, musimy się teraz jeszcze z nimi barować.
    A podczas rozmowy z dr też powiedział że nie było plemników w pobranym materiale? Bo to dziwne by było bez względu na zgody , przetrzymywanie fragmentów tkanki nie zawierającej plemniki 🤔u nas w zgodach przed zabiegiem było pytanie czy w przypadku kiedy nie znajdą się plemniki to czy materiał zniszczyć czy może iść na cele badawcze. Natomiast jeśli znajdą się w nim plemniki to będzie mrożony i przechowywany przez rok a później trzeba przedłużać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 17:01

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Weronika_93 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    A podczas rozmowy z dr też powiedział że nie było plemników w pobranym materiale? Bo to dziwne by było bez względu na zgody , przetrzymywanie fragmentów tkanki nie zawierającej plemniki 🤔u nas w zgodach przed zabiegiem było pytanie czy w przypadku kiedy nie znajdą się plemniki to czy materiał zniszczyć czy może iść na cele badawcze. Natomiast jeśli znajdą się w nim plemniki to będzie mrożony i przechowywany przez rok a później trzeba przedłużać.

Tak u nas w zgodach przed zabiegiem było dokładnie to samo, pytania czy w przypadku kiedy nie znajda się plemniki maja przeznaczyc materiał na cele naukowe czy zniszczyć. Wybraliśmy tę druga opcję. Niestety ten zapis nie został wykonany.

Tak, doktor omawiał z nami wyniki badania histopatologicznego, plemników zero. Nie wiem, po co mrozili bezużyteczny materiał.

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    Tak u nas w zgodach przed zabiegiem było dokładnie to samo, pytania czy w przypadku kiedy nie znajda się plemniki maja przeznaczyc materiał na cele naukowe czy zniszczyć. Wybraliśmy tę druga opcję. Niestety ten zapis nie został wykonany.

Tak, doktor omawiał z nami wyniki badania histopatologicznego, plemników zero. Nie wiem, po co mrozili bezużyteczny materiał.
    Ale nawet gdybyście zaznaczyli że wyrażacie zgodę na przeznaczenie na cele naukowe to nie musielibyście płacić. To musi się jakoś wyjaśnić, bo to wszystko dziwne . Dzwoniliscie tam ?

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Weronika_93 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Ale nawet gdybyście zaznaczyli że wyrażacie zgodę na przeznaczenie na cele naukowe to nie musielibyście płacić. To musi się jakoś wyjaśnić, bo to wszystko dziwne . Dzwoniliscie tam ?

tak, wyjaśniamy sprawę.
    Pokrętnie się tłumacza, że czasem pacjenci sobie tak życza, ale no to jest śmieszne, co mnie interesuje na co sie decyduja inni pacjenci. Nie wywiazali sie z umowy, przyznali sie w piśmie, że co prawda zadeklarowaliśmy zniszczenie, ale ich wewnetrzne procesy sa takie, że trzeba jeszcze raz notarialnie ,,zrzec się prawa do materiału"
    To jest jakiś cyrk.

• Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    tak, wyjaśniamy sprawę.
    Pokrętnie się tłumacza, że czasem pacjenci sobie tak życza, ale no to jest śmieszne, co mnie interesuje na co sie decyduja inni pacjenci. Nie wywiazali sie z umowy, przyznali sie w piśmie, że co prawda zadeklarowaliśmy zniszczenie, ale ich wewnetrzne procesy sa takie, że trzeba jeszcze raz notarialnie ,,zrzec się prawa do materiału"
    To jest jakiś cyrk.
    Przerabiałem ten temat musiałem jechać specjalnie papiery podpisać

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika_93 wrote:
    tak, wyjaśniamy sprawę.
    To jest jakiś cyrk.
    Masakra 🫣serio! To jak mają wewnętrzne procesy to niech informują o tym pacjentów przed a nie po roku wystawiając rachunek.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • gonewild Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręcicie aferę o bzdety. Skupcie się na leczeniu a nie papierologię - to nie ma wpływu na wynik leczenia. też jestem rozgoryczony brakiem sukcesów w leczeniu w Novum, ale wygląda to jak robienie dramy w TV.

To im ma zależeć na rozwiązaniu tej sprawy, jak nie zapłacicie to po prsotu go zutylizują, zgodnie z umową, którą wszyscy podpisywaliśmy,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:15

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ