X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Odzywam się bo dostaliśmy wyniki biopsji niecałe 2 tyg po. Mamy plemniki 😀wiem że jeszcze długa droga przed nami, ale mój mąż jest dziś tak szczęśliwy że ja też nie umiem myśleć inaczej niż optymistycznie .
    Gratulacje!!! I powodzenia z dalsza procedura 😃

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Gratulacje! macie wynik histopatologii z podziałem na skalę johnsen? ile macie 8 i 9 jeśli można spytać ?
    Dzięki! Jeszcze nie mamy w systemie a dr się tak nie zagłębiał przez telefon. Jutro zadzwonimy żeby wrzucili to napisze.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    Gratulacje!!! I powodzenia z dalsza procedura 😃
    Dzięki ! :)

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Odzywam się bo dostaliśmy wyniki biopsji niecałe 2 tyg po. Mamy plemniki 😀wiem że jeszcze długa droga przed nami, ale mój mąż jest dziś tak szczęśliwy że ja też nie umiem myśleć inaczej niż optymistycznie .
    Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie 😊

• classy Znajoma

Wysłany: 13 czerwca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:

Mega super 🤩 taka wiadomość daje ten przysłowiowy wiatr w żagle i chce się działać 🤗 od razu ruszacie z procedurą?

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Mega super 🤩 taka wiadomość daje ten przysłowiowy wiatr w żagle i chce się działać 🤗 od razu ruszacie z procedurą?
    Tak. Tzn ostatnio jak byliśmy u ginekologa to powiedział że jak mtese wyjdzie pozytywna to ruszamy w sierpniu bo jeszcze kwestia przetransportowania materiału między klinikami a też wiadomo że musi się to wpasować w moj cykl itp. Więc teraz badania itp a w sierpniu ruszamy i mam nadzieję że po drodze już żadnych niespodzianek nie będzie tylko wszystko pójdzie gładko! Powiem szczerze że ja tu też zawsze chciałam czytać pozytywne historie, bo to dawało mi nadzieję że może się to wszystko jeszcze pozytywnie zakończyć.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Ememm Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Tak. Tzn ostatnio jak byliśmy u ginekologa to powiedział że jak mtese wyjdzie pozytywna to ruszamy w sierpniu bo jeszcze kwestia przetransportowania materiału między klinikami a też wiadomo że musi się to wpasować w moj cykl itp. Więc teraz badania itp a w sierpniu ruszamy i mam nadzieję że po drodze już żadnych niespodzianek nie będzie tylko wszystko pójdzie gładko! Powiem szczerze że ja tu też zawsze chciałam czytać pozytywne historie, bo to dawało mi nadzieję że może się to wszystko jeszcze pozytywnie zakończyć.

Trzymam kciuki, my też walczymy!!!:)

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Trzymam kciuki, my też walczymy!!!:)
    Dzięki, na jakim jesteście etapie ? 🙂

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Co tu taka cisza ? Piszcie co u Was. My na razie czekamy na środki bo kliniki nie maja kasy, mam nadzieje ze nie bedzie to trwało długo. Tym samym planujemy urlop żeby odpocząć od tego wszystkiego.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Hej hej! Co tu taka cisza ? Piszcie co u Was. My na razie czekamy na środki bo kliniki nie maja kasy, mam nadzieje ze nie bedzie to trwało długo. Tym samym planujemy urlop żeby odpocząć od tego wszystkiego.
    U mnie bez zmiany hehe, ostatni zastrzyk w niedzielę a we wtorek ciecie.
    Jak szybko mąż wrócił do pracy? Tydzień starczył po zabiegu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 11:40

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crash wrote:
    U mnie bez zmiany hehe, ostatni zastrzyk w niedzielę a we wtorek ciecie.
    Jak szybko mąż wrócił do pracy? Tydzień starczył po zabiegu?
    To trzymam mocno kciuki!!! Co do męża to tydzień go w pracy nie było. Pracował trochę zdalnie, ale fizycznie bez szans było. Rana goiła się jakieś 12 dni w sensie ze przestało się sączyć. Dr mówił że naprawdę nie wolno się spieszyć z aktywnościami zeby sobie nie narobić problemów. On to myślał że na drugi dzień już pójdzie do pracy 😉

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Crash Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)
    Właśnie sie zastanawiałem czy tydzien starczy... pracę mam siedzaca przed komputerem ale mimo wszystko zdalnie w moim przypadku ciężko a jeszcze trzeba sie do biura dostać, gdzie oprócz dojazdu to też ok kilometrowy spacerek.

• classy Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było podobnie jak u Wyobraźnia87. Maż przez tydzień nie pracował i też mu trochę z tej rany się sączyło. Tydzien po biopsji juz pracował, ale pracuje 100% zdalnie, więc to na pewno było ułatwienie. Prowadził raczej oszczędzający tryb życia w tym czasie, ale wiaodmo, że to wszytsko zalezy od organizmu. U jednych bedzie to trwało krócej u innych troche dłuzej :)

Trzymam kciuki za biopsję :)

Wyobraźnia87 - a wiesz coś więcej odnośnie środków? ponoć praktycznie wszędzie się pokończyły... maja niby być, ale ciekawe ile i na jak długo starczą. Ja jestem w trakcie drugiej procedury, więc zobaczymy jak tym razem będzie :)

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    U nas było podobnie jak u Wyobraźnia87. Maż przez tydzień nie pracował i też mu trochę z tej rany się sączyło. Tydzien po biopsji juz pracował, ale pracuje 100% zdalnie, więc to na pewno było ułatwienie. Prowadził raczej oszczędzający tryb życia w tym czasie, ale wiaodmo, że to wszytsko zalezy od organizmu. U jednych bedzie to trwało krócej u innych troche dłuzej :)

Trzymam kciuki za biopsję :)

Wyobraźnia87 - a wiesz coś więcej odnośnie środków? ponoć praktycznie wszędzie się pokończyły... maja niby być, ale ciekawe ile i na jak długo starczą. Ja jestem w trakcie drugiej procedury, więc zobaczymy jak tym razem będzie :)
    Mają być w lipcu ale w czerwcu też miały być 🫣 my jesteśmy już w programie więc muszą w niedługim czasie dać nam zielone światło ale na razie nie chce się wykłócać tylko cierpliwie czekamy. Mam nadzieję że w sierpniu już nam się uda bo ja mam 38 lat i moje AMH spada bardzo i boję się że niedługo się okaże że ze mną jest większy problem 🫣

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • classy Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Mają być w lipcu ale w czerwcu też miały być 🫣 my jesteśmy już w programie więc muszą w niedługim czasie dać nam zielone światło ale na razie nie chce się wykłócać tylko cierpliwie czekamy. Mam nadzieję że w sierpniu już nam się uda bo ja mam 38 lat i moje AMH spada bardzo i boję się że niedługo się okaże że ze mną jest większy problem 🫣

Jeszcze dodatkowy stres z tym czy będą środki 😔 a jeśli jesteście zakwalifikowani do programu to nie powinno być tak, że dla Was środki niejako były zarezerwowane i powinniście móc normalnie podejść do procedury?

Widzę w stopce Twoje AMH, to jakoś ostatnio badane? Powiem Ci, ze jak ja zbadałam AMH to byłam bardzo podłamana, a wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o azoospermii 😌 z tego co widziałam na tym forum, to dziewczyny bardzo różnie reagują na stymulację. Czasami te, które mają niższe AMH mają lepsze wyniki stymulacji lub porównywalne do tych co mają 1-2 razy wyższe. Więc wszystko zależy ☺️ plus tak naprawdę najważniejsza jest jakość! Widzę, że suplementujesz q10, a w jakiej dawce?

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Jeszcze dodatkowy stres z tym czy będą środki 😔 a jeśli jesteście zakwalifikowani do programu to nie powinno być tak, że dla Was środki niejako były zarezerwowane i powinniście móc normalnie podejść do procedury?

Widzę w stopce Twoje AMH, to jakoś ostatnio badane? Powiem Ci, ze jak ja zbadałam AMH to byłam bardzo podłamana, a wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o azoospermii 😌 z tego co widziałam na tym forum, to dziewczyny bardzo różnie reagują na stymulację. Czasami te, które mają niższe AMH mają lepsze wyniki stymulacji lub porównywalne do tych co mają 1-2 razy wyższe. Więc wszystko zależy ☺️ plus tak naprawdę najważniejsza jest jakość! Widzę, że suplementujesz q10, a w jakiej dawce?
    Badałam jakoś na początku roku AMH. A Ty jakie masz? Oczywiście że klinika powinna zabezpieczyć środki, ale w każdej klinice jest tak że liczą ze dostaną szybko nowe. Q10 biorę 200 mg dziennie.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • classy Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Badałam jakoś na początku roku AMH. A Ty jakie masz? Oczywiście że klinika powinna zabezpieczyć środki, ale w każdej klinice jest tak że liczą ze dostaną szybko nowe. Q10 biorę 200 mg dziennie.

Ja pierwszy raz badałam rok temu i wtedy miałam w okolicy 1,7. Potem badadałam w marcu przed przystąpieniem do programu i miałam 1,48. Wiem, że to nie jest tragiczny wynik ale niektórzy lekarze dość sceptycznie patrzyli plus miałam obawę, że mi mocno spadnie jak leczenie męża się będzie wydłużać. Jak przystępowałam do 1 procedury to lekarz mówił, że z moim AMH dobrze będzie jak tych dojrzałych komórek będzie 7-8, okazało się, że było chyba 11. Niestety jednak słabo się zapładniają (tutaj nie wiadomo czy wina komórek czy plemników..) i uzyskalismy tylko 1 zarodek 5 dniowy (w naszej klinicie hoduje się do 5 dnia, nie podaje się 3 dniowych zarodków, z czego w sumię się cieszę).

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Ja pierwszy raz badałam rok temu i wtedy miałam w okolicy 1,7. Potem badadałam w marcu przed przystąpieniem do programu i miałam 1,48. Wiem, że to nie jest tragiczny wynik ale niektórzy lekarze dość sceptycznie patrzyli plus miałam obawę, że mi mocno spadnie jak leczenie męża się będzie wydłużać. Jak przystępowałam do 1 procedury to lekarz mówił, że z moim AMH dobrze będzie jak tych dojrzałych komórek będzie 7-8, okazało się, że było chyba 11. Niestety jednak słabo się zapładniają (tutaj nie wiadomo czy wina komórek czy plemników..) i uzyskalismy tylko 1 zarodek 5 dniowy (w naszej klinicie hoduje się do 5 dnia, nie podaje się 3 dniowych zarodków, z czego w sumię się cieszę).
    Rozumiem. Ja miałam AMH 1 w październiku zeszłego roku, a później badałam po 3 miesiącach i już taki spadek. Mam zbadać za 2 tygodnie jeszcze raz. Ja właśnie się obawiam że w połączeniu ze słabymi plemnikami może być trudno, dlatego chcę zacząć jak najszybciej.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • classy Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Rozumiem. Ja miałam AMH 1 w październiku zeszłego roku, a później badałam po 3 miesiącach i już taki spadek. Mam zbadać za 2 tygodnie jeszcze raz. Ja właśnie się obawiam że w połączeniu ze słabymi plemnikami może być trudno, dlatego chcę zacząć jak najszybciej.
    Będzie dobrze, musi być 🤞
    Ja początkowo też brałam q10 w dawce 200mg ale gdzieś to na forum wyczytałam, że dziewczyny polecają brac jednak więcej, więc zwiększyłam dawkę przed drugą stymulacją

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Będzie dobrze, musi być 🤞
    Ja początkowo też brałam q10 w dawce 200mg ale gdzieś to na forum wyczytałam, że dziewczyny polecają brac jednak więcej, więc zwiększyłam dawkę przed drugą stymulacją
    Ja biorę 200 mg wg zaleceń lekarza. Zobaczymy co powie jak będzie rozpisywał stymulację. Na razie to liczę na to że zaczniemy już niedługo.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ