X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Mate Debiutantka

Wysłany: 26 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:

aha i nie wiem jakie mieliście badania, ale polecam rozszerzyc diagnostykę. ja zaczęłam rozszerzać po 1 nieudanym transferze i żaluję, że nie zrobiłam tego wcześniej... bo być może już do 1 transferu dostałabym mocniejszą obstawę. ogólnie nigdy nie miałam problemów ze zdrowie, cykle książkowe, owulacja też, wszystkie wyniki zawsze książkowe.. a wzięłam sie za immunologię i w co drugim badaniu coś wychodzi ;/

Dzięki za odpowiedzi a jakie konkretnie badania polecasz zrobić?

• Terten Znajoma

Wysłany: 27 maja, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Terten też się odzywaj po zabiegu. Trzymam kciuki!
    Jestem po. Ogólnie sam zabieg bez większych problemów. Około 5h w klinice (w tym 1h zabieg). Ból znikomy, bardziej dyskomfort przez opatrunek. Na drugi dzień do Dr. na wyjęcie sączków.
    Z zaleceń: 3 miesiące tryb oszczędny (sport itp)

W badaniu doraźnym plemników nie znaleziono - to ponoć nagminne - chwilę trwa taki 'przeglad'.
    Z JL i JP pobrano "liczne obiecujące kanaliki". Materiału ponoć sporo mają. Teraz czekanie 3tyg. na wyniki. Oby było ok!

Crash, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate po jakim czasie od zabiegu dzwonili z wynikami? I jak to jest po zabiegu, pacjent leży ok 6 h czy wtedy ja jako żona mogę tam siedzieć z nim czy raczej zaplanować sobie coś na ten czas ?

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Mate Debiutantka

Wysłany: 27 maja, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie doktor dzwonili po ponad 3 tygodniach, ale z tego co
    widziałem na protokole z histopatologii to był on dostępny już wcześniej w klinice.

Niestety na sali po zabiegu nie może być osób towarzyszących. Ja miałem jeszcze duży problem z oddaniem moczu po zabiegu (zakładam że przez stres). Wchodziłem na zabieg jako drugi a wychodziłem jako ostatni z NOVUM.

Orientuje się ktoś w skali Johnsen na protokole z histopatologii mam 2 kanaliki ocenione na 9 tylko 3 na 8 czy to dobry wynik? Lekarz tego nie wyjaśnił do końca podczas rozmowy.

• Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Do mnie doktor dzwonili po ponad 3 tygodniach, ale z tego co
    widziałem na protokole z histopatologii to był on dostępny już wcześniej w klinice.

Niestety na sali po zabiegu nie może być osób towarzyszących. Ja miałem jeszcze duży problem z oddaniem moczu po zabiegu (zakładam że przez stres). Wchodziłem na zabieg jako drugi a wychodziłem jako ostatni z NOVUM.

Orientuje się ktoś w skali Johnsen na protokole z histopatologii mam 2 kanaliki ocenione na 9 tylko 3 na 8 czy to dobry wynik? Lekarz tego nie wyjaśnił do końca podczas rozmowy.
    Dzięki za odpowiedź! Co do tych kanalików to myślę, że w ogóle fajnie że są 9 przy azoospermii to cokolwiek jest to jest na plus! Dr raczej nie jest z tych rozmownych niestety.

👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terten wrote:
    Jestem po. Ogólnie sam zabieg bez większych problemów. Około 5h w klinice (w tym 1h zabieg). Ból znikomy, bardziej dyskomfort przez opatrunek. Na drugi dzień do Dr. na wyjęcie sączków.

W badaniu doraźnym plemników nie znaleziono - to ponoć nagminne - chwilę trwa taki 'przeglad'.
    Z JL i JP pobrano "liczne obiecujące kanaliki". Materiału ponoć sporo mają. Teraz czekanie 3tyg. na wyniki. Oby było ok!
    Więc teraz trzymam kciuki za dalsze dobre wieści! My za kilka dni się szykujemy.

• Crash Znajoma

Wysłany: 27 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    To chyba oznacza, ze nie znaleziono plemników ale jest potencjal do dalszej stymulacji i poszukiwania w kolejnej biopsji. Bo spermatogenezy zatrzymała sie na przedostatnim stadium.

• Crash Znajoma

Wysłany: 27 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terten wrote:

Szybkiego dojścia do siebie i stadka "zawodników" 🤞💪

Terten lubi tę wiadomość

‹‹ 680 681 682 683 684
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ