Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
classy wrote:
aha i nie wiem jakie mieliście badania, ale polecam rozszerzyc diagnostykę. ja zaczęłam rozszerzać po 1 nieudanym transferze i żaluję, że nie zrobiłam tego wcześniej... bo być może już do 1 transferu dostałabym mocniejszą obstawę. ogólnie nigdy nie miałam problemów ze zdrowie, cykle książkowe, owulacja też, wszystkie wyniki zawsze książkowe.. a wzięłam sie za immunologię i w co drugim badaniu coś wychodzi ;/
Dzięki za odpowiedzi a jakie konkretnie badania polecasz zrobić?
-
Wyobraźnia87 wrote:Terten też się odzywaj po zabiegu. Trzymam kciuki!
Z zaleceń: 3 miesiące tryb oszczędny (sport itp)
W badaniu doraźnym plemników nie znaleziono - to ponoć nagminne - chwilę trwa taki 'przeglad'.
Z JL i JP pobrano "liczne obiecujące kanaliki". Materiału ponoć sporo mają. Teraz czekanie 3tyg. na wyniki. Oby było ok!
Crash, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość
-
Mate po jakim czasie od zabiegu dzwonili z wynikami? I jak to jest po zabiegu, pacjent leży ok 6 h czy wtedy ja jako żona mogę tam siedzieć z nim czy raczej zaplanować sobie coś na ten czas ?👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
-
Do mnie doktor dzwonili po ponad 3 tygodniach, ale z tego co
widziałem na protokole z histopatologii to był on dostępny już wcześniej w klinice.
Niestety na sali po zabiegu nie może być osób towarzyszących. Ja miałem jeszcze duży problem z oddaniem moczu po zabiegu (zakładam że przez stres). Wchodziłem na zabieg jako drugi a wychodziłem jako ostatni z NOVUM.
Orientuje się ktoś w skali Johnsen na protokole z histopatologii mam 2 kanaliki ocenione na 9 tylko 3 na 8 czy to dobry wynik? Lekarz tego nie wyjaśnił do końca podczas rozmowy. -
Mate wrote:Do mnie doktor dzwonili po ponad 3 tygodniach, ale z tego co
widziałem na protokole z histopatologii to był on dostępny już wcześniej w klinice.
Niestety na sali po zabiegu nie może być osób towarzyszących. Ja miałem jeszcze duży problem z oddaniem moczu po zabiegu (zakładam że przez stres). Wchodziłem na zabieg jako drugi a wychodziłem jako ostatni z NOVUM.
Orientuje się ktoś w skali Johnsen na protokole z histopatologii mam 2 kanaliki ocenione na 9 tylko 3 na 8 czy to dobry wynik? Lekarz tego nie wyjaśnił do końca podczas rozmowy.👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Terten wrote:Jestem po. Ogólnie sam zabieg bez większych problemów. Około 5h w klinice (w tym 1h zabieg). Ból znikomy, bardziej dyskomfort przez opatrunek. Na drugi dzień do Dr. na wyjęcie sączków.
W badaniu doraźnym plemników nie znaleziono - to ponoć nagminne - chwilę trwa taki 'przeglad'.
Z JL i JP pobrano "liczne obiecujące kanaliki". Materiału ponoć sporo mają. Teraz czekanie 3tyg. na wyniki. Oby było ok!👩🏻 37 lat 👦🩵2011 AMH 0,72 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D. 👨🏻38 lat Azoospermia. 💊TENfertil On 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF -
Mate wrote:Orientuje się ktoś w skali Johnsen na protokole z histopatologii mam 2 kanaliki ocenione na 9 tylko 3 na 8 czy to dobry wynik? Lekarz tego nie wyjaśnił do końca podczas rozmowy.
-
Terten wrote:Jestem po. Ogólnie sam zabieg bez większych problemów. Około 5h w klinice (w tym 1h zabieg). Ból znikomy, bardziej dyskomfort przez opatrunek. Na drugi dzień do Dr. na wyjęcie sączków.
Z JL i JP pobrano "liczne obiecujące kanaliki". Materiału ponoć sporo mają. Teraz czekanie 3tyg. na wyniki. Oby było ok!Terten lubi tę wiadomość
-