Brak Ruchliwosci plemnikow
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Dzięki za dokładne informacje.
Tak jak pisałam wyżej testosteron ma wysoki. Jakie masz na myśli hormony ? Robił dziś TSH,LH,FSH wszystko w normie.
Nie mam już pomysłów.
Ruchliwość jest gorsza niż w 2 drugim badaniu niewiele lepsza niż w pierwszym. Teraz ruch postępowy 11 %,ruch niepostępowy 7 %, w drugim badaniu ruch postępowy 21 %, ruch w miejscu 14 %.
Martwi mnie też w tym ostatnim badaniu wynik żywych plemników tylko 14 % a w pierwszym badaniu we wrześniu 2016 67 % oraz test HOS obecnie 10,1 % a wcześniej 65 %.11 cykl starań -
Gartuluje uparciuszku i dziękuję za wróciłaś dac nam trochę nadziei chociaż ruchliwosc mojego męża i tak się nie umywa do Waszej ale trzeba wierzyc w cuda
Uparciuszek lubi tę wiadomość
Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
nick nieaktualnyUparciuszku gratuluję! Dziś się dowiedziałaś? Zrobiłaś test czy betę?
Figa uda się Mój ma ruchliwość na poziomie też kilkunastu %, ogólnie niezbyt kolorowo, ale lekarz powiedział, że możliwość zajścia jest.
Tak czy naczej bierze Salfazin 2x1 i Macę 2x2, kolejne badanie może w marcu
Figa8787 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Uparciuszku gratuluję! Dziś się dowiedziałaś? Zrobiłaś test czy betę?
Figa uda się Mój ma ruchliwość na poziomie też kilkunastu %, ogólnie niezbyt kolorowo, ale lekarz powiedział, że możliwość zajścia jest.
Tak czy naczej bierze Salfazin 2x1 i Macę 2x2, kolejne badanie może w marcuSelina, Figa8787 lubią tę wiadomość
11 cykl starań -
Uparciuszek wrote:Ewidentnie coś na to źle wpływa, a jakie warunki męża ? Czy jest narażony na ciepło gdzieś wysokie ? Może jakiś stres ? Żylaki tam ? Albo bakterie ,
Przede wszystkim gratuluje:))) i trzymam kciuki.
Na ciepło nie jest narażony, żylaki wykluczone, usg robiliśmy, posiew też.Wczoraj byliśmy u urologa zlecił kolejne hormony i posiew w kierunku ureaplasmy i mycoplasmy.Uparciuszek lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej dziewczyny . Selina widze ze w tym samym wieku jestesmy Nie było mnie cały weekend . Pewnie że się uda , i Wam i mi. Za bardzo jesteśmy zdeterminowane żeby się nie udało. Sylwia to dobrze że zlecił kolejne badania i nie rozłożył rak, że nie wie co może być przyczyną. Jak Twój to znosi ? ( moj kiepsko... ) Kiedy kolejna wizyta ?Około 2,5 roku staran
No dokładnie. Jak hormony i posiew wyjdzie OK to trzeba będzie zrobić MSOME i SCD tak zalecił lekarz. Mnie tez już psychoza ogarnia bo myślałam ze mamy tylko problem z ruchliwością to on mimo ze morfologia wyszła na poziomie: 10%, 4%, 5,66% w 3 badaniach które robiliśmy to jemu coś nie pasuje.
I zaczął się martwić testosteronem ponad normę bo to tez nic dobrego, powtórzymy raz jeszcze badanie.
Dorzucił jeszcze Ft3 i Ft4.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Uparciuszek jak tam sie czujesz? Sylwia kiedy jakies nowe wyniki, wizyty u lekarzy ? U mnie dzisiaj przyszła @ więc zaczynamy na nowo. Ale jutro jest ostatni dzień brania leków przez męża więc może ten cykl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:23
Około 2,5 roku staran
Dzięki Uparciuszku za podtrzymanie na duchu:)))
Kasia dziś dopiero robił hormony, kazałam mu tez zrobić przeciwciała przeciw plemnikowe z krwi, lekarz nic nie mówił, ale ja kiedyś czytałam ze jak są pozytywne to może być problem z ruchliwością i żywotnością plemnikow. Wiem, ze u facetów robi się tez test MER właśnie na to, ale do tego jeszcze nie doszliśmy.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
hej Dziewczyny!
mam do sprzedania suplementy dla mężczyzny poprawiające nasienie. Suplementy były przepisane przez lekarza naprotechnologa, pomogły Mąż miał ogolne słabe wyniki nasienia, brał to wszystko ok 3msce i pomogło, bo obecnie jestem w połowie ciąży. Sprzedaje wszystko za 50zł z wysyłką.
Swanson - kwas alfa liponowy 300mg 79 tabletek
L-Carnitine 1000mg 60 tabletek
Salfazin 45 tabletek firma OstroVit
Addyzoa charak 33tabletek
wiadomość na prvPaula., Marta29 lubią tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Witam, czy któryś z Waszych Panów brał FertilMan? Mój był na ProFertilu teraz czekamy na powtórzenie badań, ale szukam jakiegoś tańszego zamiennika i spodobał mi się ten FertilMan, ale jestem ciekawa opinii o nim.
akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Kasia, co tam u Was ? Skończyliście leczenie, powtarzacie badanie nasienia ? My robiliśmy hormony wszystkie ponad norme ma SHBG nie wiem co to znaczy, czekamy na wyniki powiewu i umawiamy kolejna wizytę u androloga.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
Hej . Przez weekend mnie zawsze nie ma na forum. Tak skończyliśmy leki . Teraz na początku marca powtarzamy badanie nasienia,zobaczymy czy leki pomogly . Ale przed nami właśnie owulacja więc kolejna nadzieja... nie wiem też co może znaczyć podwyższenie SHBG. A macie już posiew ?Około 2,5 roku staran
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym