Brak Ruchliwosci plemnikow
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
nie mamy jeszcze wyniku posiewu, czekamy na maila z wynikami.
Mamy jeszcze zaleconą fragmentację DNA oraz MSOME, nie wiem kiedy będziemy się za to brali boje się tych badań.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
U mojego meza dwa razy w życiu widziałam łzy w oczach ... raz ze wzruszenia jak mówił przysięgę przed ołtarzem , drugi raz po pierwszym badaniu nasienia. Teraz jest dobrze, bo wierzymy że leczenie zadziała co będzie jak zabiorą nam znowu ta wiaręOkoło 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Kasia, mój tez jest załamany sytuacja.
Odebraliśmy wyniki posiewu, zero bakterii.
Nie wiem co robić dalej. Jedyne to zrobić jeszcze raz badanie nasienia plus test Mar i fragmentację DNA.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Bardzo duży pakiecik mu przygotowałam: witamina C 1000, Parenton 1x2, Witamina B12 1000, B complex, E, D3 4000, kwas foliowy 800 mcg, Q 10.
Codziennie orzechy brazylijskie.sylwia80 lubi tę wiadomość
11 cykl starań -
Przy obniżonej ruchliwosci dziewczyny pchajjcie im dużo vitamin i suplementów ja już pisałam co dawalam, i warto chodzić na monitoring cyklu, lekarz powie kiedy jest jajeczko i zwiększamy swoje szanse no i nogi do góry też mogą pomóc im tam zajść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 20:48
11 cykl starań -
Uparciuszek wrote:Sylwia napisz wynik twojego męża jak możesz, chciałabym do mojego porównać , a jak ta tarczyca męża ? Jakie ma warunki pracy ? Biurowa ? Albo jakieś gorąco , uprawia sport ? Ciasne spodnie ? Bielizna ?
Dużo jest w ruchu, taką ma prace, luźne gatki.
W wolnej chwili jak będę miała dostępne wyniki to napiszę, w przyszłym tygodniu robimy nowe.
Z tarczycą ok, z hormonów to tylko SHBG wyszło ponad normę,nie wiem co to znaczy, wizyta u androloga za tydzień.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Uparciuszek wrote:Przy obniżonej ruchliwosci dziewczyny pchajjcie im dużo vitamin i suplementów ja już pisałam co dawalam, i warto chodzić na monitoring cyklu, lekarz powie kiedy jest jajeczko i zwiększamy swoje szanse no i nogi do góry też mogą pomóc im tam zajść
Nogi do góry mam po każdym sexie:)))
Dziś zaczął nowe tabletki Profertil, a wcześniej 3 miesiące brał Parenton, Q 10, kwas foliowy, C, E, D3. Teraz też Macę bierze.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Sylwia wróciłam tu do naszego wątku bo jakieś niepokojące posty czytam na innym . DNA zrobiliście tak ? Przykro mi bardzo .mam nadzieję ze leczenie przyniesie efekty. Tule...Około 2,5 roku staran
Niestety Kasia, załamka calkowita, nic na to nie wskazywało ze będzie taki wynik tym bardziej ze morfologia zawsze była w normie.
Trochę przypadkowo to badanie zrobiliśmy.
A Wy jakie macie dalsze kroki ? Hormonów jeszcze nie robiliście, prawda ? U nas w pierwszej kolejności androlog zalecił badanie hormonów a później właśnie fragmentację DNA. Wyć mi się chce, bo płakać to mało powiedziane.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Aż mi łzy w oczach stanęły . Wlasnie przed nami jeszcze dużo badań tak naprawdę , przecież my tylko podstawowe i posiew. Nie wiadomo co tam siedzi dalej . Czekam na @ do jutra , jak przyjdzie a już czuję że tak będZie to zapisuje męża na 9.03 na ogólne to wynik będzie 10.03
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 11:51
Około 2,5 roku staran
Dzięki Kasia za wsparcie.
Za 2 tygodnie dopiero takie są niestety terminy. Zobaczymy jak ten lek podziała, po 3 tyg ma powtórzyć hormony.
Naszego androloga właśnie ta niska ruchliwosc zaniepokoiła i dlatego kazał zrobić fragmentację.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Czytałam że w invicie się leczycie a u jakiego androloga ? My też w invicie tylko ze w Gdańsku . Łukaszuk przyjmuje też w Wawie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:33
Około 2,5 roku staran
Do Invicty będziemy szli pierwszy raz. Androlog do którego chodzimy nazywa się Jarema, pracuje w Invimedzie ale my chodzimy do jego prywatnego gabinetu.Myslalam żeby skonsultować się jeszcze z dr Wolskim.
Ale ogólnie to na ten tydzień mam dość wrażeń, bo psychika siada.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.