pojedyńcze plemniki w nasieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
ok, rozumiem, nie chcę tak do końca sugerować się tym jednym wynikiem nasienia, musi mój zrobić drugie ale najpierw oczywiście wizyta u androloga z wynikami, może przepisze jakaś kuracje pigułami, oczekiwanie jeszcze na kariotyp i wtedy się okaże
-
spokojnie nawet do potwierdzeniea Azoospermii jak u nas sa potrzebne 3 badania minimum
mysle ze jesli hormony ma ok wielkosc jader jest w normie to kariotyp tez wyjdzie okaipoite lubi tę wiadomość
-
a posiewy byly robione i wymazy z cewki moczowej ?? na bakterie chlamydie uroplaste i myhoplaste >> bo juz nie pamietam
-
aipoite wrote:nie, mój tego nie robił, androlog nie zalecił więc nawet o tym nie wiedzieliśmy że powinno się zrobić. zapytam lekarza w styczniu na wizycie o te badania.
te wymazy robi sie juz wtedy kiedy nie ma czego sie czepic.. coc wg mnie pwoinno sie je robic bo te bakterie moga powaznie wplynac na plodnoscaipoite lubi tę wiadomość
-
hej! mam wynik kariotypu męża, proszę o interpretacje
Profil: Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej Wynik j.m. Wartość referencyjna
Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej 46,XY
Interpretacja: Kariotyp prawidłowy męski.
Metoda hodowli
rutynowa _ _
Metoda analizy chromosomów
GTW _ _
Liczba liczonych i analizowanych metafaz
15 _ _
Rozdzielczość prążków
400-550 _ _Ania_84 lubi tę wiadomość
-
kariotyp jest ok prawidlowy facet powinien miec 46XY
czyli genetyke macie okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:48
aipoite lubi tę wiadomość
-
Mój mąż tez miał w wyniku badań "pojedyncze plemniki w polu widzenia". Śledziłam wcześniej ten wątek i zdziwiona jestem, że lekarz przy tym nie dał niektórym szans nawet na in vitro. My podchodzimy w styczniu i nikt nie mówił nam, że in vitro nie da szans. Nadmieniła lekarka, że czynnik męski może być znaczący przy zagnieżdżaniu się ale, że szanse jak najbardziej mamy Dodam, że u mnie też wszystko ok. Leczymy się w GAMECIE, Łódź (Rzgów).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 09:41
Styczeń ICSI -
Marzec - Crio
Czekamy Na Ciebie, a może na WAS?
-
Badania porobione różnego rodzaju i wszystko ok, "tylko" mało plemników. Własnie kończymy procedurę in vitro, w środę punkcja. Nie chcieliśmy czekać za długo.
Ania_84, dodinka, aipoite lubią tę wiadomość
Styczeń ICSI -
Marzec - Crio
Czekamy Na Ciebie, a może na WAS?
-
nick nieaktualnygabiqq witaj, przede wszystkim - powodzenia, mam nadzieje ze dobrze sie czujesz, mam podobny do Ciebie problem, tzn, w jednym badaniu kryptozoospermia, w drugim azoospermia, zobaczmy co będzie dalej... mam pytanie czy Wy przed in vitro mroziliście plemniki? Bo ja najbardziej obawiam sie, zeby te nasze pojedyncze plemniki przerwały do dnia ewentualnej punkcji. Dopiero rozpoczynamy nasza przygode z in vitro, stad te moje pytania, pozdrawiam:)
-
Witajcie dziewczynki, odswiezam watek...
dziś mój M odebrał wyniki badania nasienia. Niestety diagnoza się potwierdziła (tydzień temu odebraliśmy pierwszy wynik) - oligozoospermia ekstremalna. Oczywiście przyczyna jeszcze nieznana. MójM prowadzi zdrowy tryb zycia, sportowiec, nie pije, nie pali a tu takie 'cos'.
Maz jest załamany, ja staram się Go wspierać, ale wiecie jak to jest... co będę Wam mowic.
Poki co w srode idę do mojego gin i zobaczymy co powie na te wyniki.
Dostałam namiary na podobno świetnego urologa w Katowicach - Bartosz Muskała. W poniedziałek mojM będzie się umawiał.
Przed nami długa droga, a oboje jesteśmy po 30-tce... ehhh
Staram się być jednak dobrej myśli! -
przed wizyta u urologa zrobcie to co mozecie juz na wstepie czyli hormony (FSH,LH,Testosteron-te 3 koniecznie razem, estradiol, TSh , markery AFP, PSA )
jesli u urologa nie ma USG zrobcie osobno usg jader
-
podejrzewam ze bedziecie pozniej musieli zzrobic genetyke czyli :
kariotyp oraz Mutacje CFTR i delatacje AZF
nie ma sprawy -
Sytuacja wygląda następująco - wyniki: FSH, LH, Testosteron, estradiol, prolaktyna, PSA, TSh , markery AFP - w normie. Z zaplanowanych badań pozostała do zrobienia próba wątrobowa + wizyta i usg u urologa (już w środe).. Nie wiem czy się cieszyć, czy nie. Z jednej strony super, że mojM wyniki ma jak smok, ale z drugiej strony jak leczyć coś skoro nie wiadomo czym to coś jest?!
Póki co pozostajemy dobrej myśli Przed nami rocznicowo-slubowy weekend w PradzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:14
Ania_84 lubi tę wiadomość