pojedyńcze plemniki w nasieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
a jakie dokladnie macie wyniki hormonow mozesz napisac ??
jelsi tu bedzi eok to zostanie wykluczneie genetyki
no to oby byl owocny i CUDowny weekend -
Ania84 Przepraszam, przegapiłam Twoje pytanie. Juz pisze jak wyniki wyszły:
Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis
FSH FAH 8,07 mIU/ml 1,50 12,40 N
LH LH 3,98 mIU/ml 1,70 8,60 N
Estradiol Estradiol 27,59 pg/ml 25,80 60,70 N
Prolaktyna Prolaktyna 13,12 ng/ml 4,04 15,20 N
Testosteron Testosteron 687,40 ng/dl 249,00 836,00 N
AFP AFP 0,238 IU/ml
Zdrowi mężczyźni: 0-5 IU/ml
Zdrowe kobiety poza okresem ciąży: 0-5 IU/ml
Norma jak sie patrzy a i tak kazał urolog zrobic 5 roznych badan genetycznych -
Fsh troche winduje powyzej 9 moze wplywac negatywnie na proces spermatogenezy
Kontrolujcie co hakis czas estrafiol ma niski
Testosteron i lh oraz prl i afp piekne -
Proces spermatogenezy to proces tworzenia plemnika
Zaburzony proces powoduje brak produkcji lub jej ograniczenie
Jak cos wal smialo
Jaka genetyke wam zlecil?Koni3na lubi tę wiadomość
-
i w dodatku jestes blyskawica
Wujek google mi tez troche rozjasnil temat
Badania mamy takie (nie wiem czy dobrze odczytam): Chlamydia, Mycoplasma, Neisseria i jeszcze cos w stylu Urealasma, ale mam watpliwosc czy dobrze widze.
Poza tym: posiew moczu i nasienia pod kątem bakterii i grzybicy, mocz, morfologia, LDH, BHCG i trzeci raz seminogram ufff -
Kariotyp mutacjr Cftr i delatacje regionu AZF to standarty przy wynikach ponizej 2 mln plemników
-
Jesli maja kontrakt z NFZ to oni dadza jesli nie, to lekarz pierwszego kontaktu na Bezplemnikowcy opisałam cały proces i adresy poradni swiadczacych te usulugi
w skierowniu musi byc napisane ze do poradni genetycznej
i rozpoznanie u Ciebie np nieplodnosc kobieca z czynnikimem meskim
u meza moze byc podobnie lub nieplodnosc meska
z takim skierowaniem zapisujecie sie do poradni
tylko dopytajcie czy na 1 wizycie pobieraja krew od razu na badania . w Łodzi w GENEOS tak robia tyle ze na wyniki czeka sie 10-14 tyg
prywatnie zaplacicie ale macie wszystko po 2 tyg czy po 4
tu masz aktulne promocje w klinikach wlasnie jest genetyka
http://www.nasz-bocian.pl/node/53626Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 07:14
Koni3na lubi tę wiadomość
-
wiem ze w grudniu beda zapisy na styczeń w Geneos w Łodzi my tamrobilismy ale niestety czas na wynik badania od 10 tyg do nie raz nawet 14
tu masz stronke z kolejkami .. wypbierz poradnie genetyczna i np małopolskie wyjda ci plecowki ktore maja kontrakt mozesz podzwonic moze u was szybciej bedzie ..albo podzownic po okolicznych woj
http://kolejki.nfz.gov.pl/ -
No to się naczytałam Twojej/Waszej historii.. Widzę, że dłuuuuuga droga przed nami. Jesteś Ania silna babka super! Podoba mi się, że cieszysz się mężem a On Tobą Gratuluje i mam nadzieje, że wkrótce największe Wasze marzenie się spełni
Dzięki za te linki, na pewno okażą się pomocne. Póki co mojM będzie robił w najbliższych dniach badania, które kazał zrobić urolog. Ciągle mam nadzieje, że coś wyjdzie na tym usg (jakieś żylaki czy coś innego co można wyleczyć prostym zabiegiem). Z jednej strony niby przyjęłam do wiadomości, że mamy problem, pogodziłam się z tym, a jednak przerażają mnie te wszystkie wizyty, badania, jeżdżenie po lekarzach. Wolałabym żebym to ja musiała po tych lekarzach chodzić a nie mojM.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc -
Ania84, czytam co mogę na temat olgozoospermii i zespołu Klinefeltera. Zauważyłam, że niski poziom testosteronu często bywa pierwsza oznaką ZK. Dzięki Tobie wiem, że mojM musi zrobić badanie genetyczne kariotypu, ale tak mnie teraz tknęło - jeśli ja mam już jedno dziecko (z poprzedniego małżeństwa) to też powinnam zrobić ten kariotyp?
Ania_84 lubi tę wiadomość