Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Kilka stówek rocznie w zależności od klinikistarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Dziewczyny A badalyscie u swoich panów kwas cytrynowy ? Z tego co wyczytałam mówi on o zapaleniu prostaty A co za tym idzie morfologia plemników
sunshine26 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Pierwsze slysze o tym kwasie- jak się nazywa to badanie?. Moj miał badane tsh, FSH, LH, Testosteron, PRL, ASA i PSA. Właśnie jutro PSA będzie do odbioru, ASA dopiero za ok. 2tyg.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie załamujcie się!!! kibicuje Wam wszystkim! tak jak pisałam, my zaszliśmy przy morfologi 0%, ilość plemników 37 mln w ejakulacie i się udało (badanie robione w tym samym tyg co doszło do zapłodnienia). ale tak patrząc że gdyby mąż miał np 0,5% prawidłowych czego na badaniu nie było widać to jest 18500 zdrowych plemników a przecież potrzeba tylko 1! Co do diety, widziałam że któraś z Was pisała o orzechach brazylijskich, my stosowaliśmy orzechy, macę, mleczko pszczele (gorąco polecam również dla kobiet! jest drogie ale ma mega moc, poczytajcie w necie), soki warzywne, a zrezygnowaliśmy z glutenu, wieprzowiny i cytrusów --> wszystkie te rzeczy zakwaszają organizm i rozwalają hormony. No i się udało oczywiście na każdego działa co innego, ale wiem, że w tej bezsilności człowiek łapie się wszystkiego. Nam nie dawali żadnych szans na naturalną ciążę, w 2 miejscach lekarz nawet powiedział że nie zrobi invitro tylko żeby pomyśleć o dawcy. A jednak się udało 3mam za Was wszystkie kciuki!!!!!!ponad 40 miesięcy starań
morfologia 0% -
nick nieaktualnyZalamanaBabka
Cieszę się, że wam się udało!!
Od zawsze mieliście 0% czy tylko jedno badanie robiliście?
Widzę, że mieliście 37 mln, niby poniżej normy ale się udało. My mamy po ostatnim badaniu 12 mln a 3 miesiące temu 90 mln i 3% morfo.
Jak już wspominiasz o diecie to mój od ponad tygodnia ma taką diete:
- codziennie papryka czarwona (ponoc dobra na płodność)
- codzieninie lub co 2 dzień seler
- codziennie mieszanka orzechów (ziemne, słonecznik, pestki dyni i brazylijskie)
- codziennie świeżo wyciskany sok z pomarańczy i cytryny
- przynajmniej 2 razy w tyg ryba
- kasza, ryż zamiast ziemniaków
- brokuły i inne ważywa
- staram się wiecej ciemnego pieczywa kupować
- codziennie ma iść na spacer przynajmniej 25 min
- zero piwa i alkoholu
- nie jada słodyczy ( tydzień ponad już, zobaczymy jak długo)
- wątróbka
Wzięłam się za niego, bo on przy okazji się okazałao przed zabiegiem usunięcia znamiona że ma anemie trochę. Zobacyzmy co to wszysko da ale powiedzieliśmy sobie że do końca lutego spróbujemy w tej diecie wytrwać tak żeby sprawdzić czy to coś pomoże- chciałabym spróbować żeby potem nie mieć do siebie pretensji, że mogłliśmy coś więcej zrobić.
Co do invitro, to my obecnie też mamy 0% tak jak pisałam a w desperacji mąż kilka dni po tym 0 poszedł zrobić jeszcze raz bo wszystko poleciało w dół i wtedy to tylko pojedyńcze plemniki wyszły także w ogóle ciężko, ale lekarz widział wyniki i móił że mamy 30 % szans przy nich przy invitro. Ciekawe czy tak tylko mówił czy tak jest, bo tobie co innego powiedzieli tak jak piszesz.
Edit: przeczytałam Twoje posty więc już wiele wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 10:33
-
ZalamanaBabka wrote:Dziewczyny nie załamujcie się!!! kibicuje Wam wszystkim! tak jak pisałam, my zaszliśmy przy morfologi 0%, ilość plemników 37 mln w ejakulacie i się udało (badanie robione w tym samym tyg co doszło do zapłodnienia). ale tak patrząc że gdyby mąż miał np 0,5% prawidłowych czego na badaniu nie było widać to jest 18500 zdrowych plemników a przecież potrzeba tylko 1! Co do diety, widziałam że któraś z Was pisała o orzechach brazylijskich, my stosowaliśmy orzechy, macę, mleczko pszczele (gorąco polecam również dla kobiet! jest drogie ale ma mega moc, poczytajcie w necie), soki warzywne, a zrezygnowaliśmy z glutenu, wieprzowiny i cytrusów --> wszystkie te rzeczy zakwaszają organizm i rozwalają hormony. No i się udało oczywiście na każdego działa co innego, ale wiem, że w tej bezsilności człowiek łapie się wszystkiego. Nam nie dawali żadnych szans na naturalną ciążę, w 2 miejscach lekarz nawet powiedział że nie zrobi invitro tylko żeby pomyśleć o dawcy. A jednak się udało 3mam za Was wszystkie kciuki!!!!!!
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
dziewczyny czy euthyrox moze jakos wplywac na cykl ?
od kad go biore to dzien po owulacji ma plamienia/krwawienia i tak do okresu co to moze byc.....Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
nick nieaktualny
-
ZalamanaBabka jesteś objawieniem i nadzieją
Ja mam laski kłopot z dietą, kilka lat temu chorobliwie trenowałam i trzymałam bardzo konkretną dietę pod ćwiczenia siłowe, ale do tego stopni, że na widok ludzi jedzących cukier i inne syfy czułam odrazę, w końću dotarło do mnie, że tak nei da się żyć i od tamtej pory nie jestem w stanie pilnować diety bo wpadam w skrajności ....
Generalnie my też staramy się jeść dość zdrowo, zostało sporo przyzwyczajeń z tamtego czasu, ale nie umiem odstawić słodkiego i glutenu, a to by wypadało wywalić teraz z diety totalnie....
Zaczęłam ćwiczyć jogę dla relaksu
Misia, no włąśnie tak z tą cholerną morfologią jest, że czasem to co ma pomóc pogarsza sprawę
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Lucek475 wrote:dziewczyny czy euthyrox moze jakos wplywac na cykl ?
od kad go biore to dzien po owulacji ma plamienia/krwawienia i tak do okresu co to moze byc.....
Dziewczyny zycze Wam radosnych, zdrowych swiat, bez smutnych mysli! I zycze Wam zeby spadajaca gwiazdka na nowy rok przyniosla Wam jeden ale tak bardzo wymarzony prezent!Lucek475, Miśkowa lubią tę wiadomość
Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
Melduje sie ttlko ze od dzis zaczelam dlugi protokol. Iui idpuscilismy bo teraz i ja leze chora wiec nie ma sensu.
wesolych moje kochane👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:Domiszka to witaj w klubie! Jak ten protokol u Ciebie bedzie wygladac? Napisz mi dokladnie jesli znajdziesz czas ja juz prawie koncze antyki.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:To ja mam podobnie, ale z kilkoma roznicami. Zaczelam od calej paczki antykow (26.12 koncze). Tego dnia lub nastepnego zastrzyk z Decapeptylu (to jak gonapeptyl tylko w jednej dawce). Potem jeszcze 4 antyki z nowego opakowania i czekam na okres. W 3 dc badam estradiol i progesteron i od 4 lub 5 dc (nie pamietam) stymulacja puregonem.
To huz zaawansowana jestes 3mam
Moooocno kciuki ! ❤❤❤ ja wczoraj troche poplakalam bo to sie stalo takie realne...
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny