Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Rowniez Wesolych Swiat dziewczyny
Domiszka musimy myslec przede wszystkim po co to robimy. Jutro na 12.00 jade po zastrzyk. Troche mnie to stresuje, bo to mnie wprowadzi w menopauze na kilka miesiecy. Przykre to jest, ale staram sie na tym nie skupiac. Co zrobie jak nic nie zrobie :p
Jesli nie jestes jeszcze na grupie ivf na fejsie to polecam dolaczyc👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:Czasem podczytuje, ale tam jest za duzo osob jak dla mnie. Ja pisze w watku z mojej kliniki. Tam tez glownie o in vitro jest
A jakie badania musisz zrobic?
A ja ta grupe przed w trakcie i po lubie bo tu na ovu na grupie jest za duzy tlok i nie zagladam :p mam w domu liste ale na bank h s hiv hcf rozy zka biocenoza pochwy itp
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:A to zle przeczytalam. Widze te grupe, ale no nie wiem. Wolalabym, zeby moi znajomi i rodzina nie widzieli, ze naleze do takiej grupy👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dziewczyny, nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałam), ale mi teraz lekarz powiedział, że badaniu morfologii poddaje się wybraną grupę plemników, a nie wszystkie z ejakulatu (o ile dobrze zrozumiałam bada się tylko 100 sztuk). Czyli wynik morfologia 0% nie oznacza, że w nasieniu nie ma ani jednego sprawnego plemnika - mogą być, tylko jest ich oczywiście mało. Co za tym idzie, ciąża naturalna jest możliwa, tylko nie wiadomo kiedy nastąpi, bo to może być za miesiąc albo za 5 lat albo za 10 lat. Może nie być wcale.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Saja wrote:Dziewczyny, nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałam), ale mi teraz lekarz powiedział, że badaniu morfologii poddaje się wybraną grupę plemników, a nie wszystkie z ejakulatu (o ile dobrze zrozumiałam bada się tylko 100 sztuk). Czyli wynik morfologia 0% nie oznacza, że w nasieniu nie ma ani jednego sprawnego plemnika - mogą być, tylko jest ich oczywiście mało. Co za tym idzie, ciąża naturalna jest możliwa, tylko nie wiadomo kiedy nastąpi, bo to może być za miesiąc albo za 5 lat albo za 10 lat. Może nie być wcale.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej dziewczyny
Pisałam w innym wątku ale przenoszę się do Was ... czy możecie rzucić
Okiem na te wyniki ...?
jesteśmy załamani... jak wy to oceniacie..?
Abstynencja 2.5 dnia
Objętość 8,2 ml
Uplyniennie 15min
PH 7,7
Liczba komórek okrągłych 0,5
Liczba leukocytów 0,2
Koncentracja 87
Liczba całkowita 714,1 >39. 714 to są tysiące ..? Bo jeśli tak to kiepsko
Żywotność 58 %
Ruch postępowy 69%
Niepostepowy 11%
Nieruchome 20%
Plemniki prawidłowe 1%
Nieprawidłowe 99
Wady główki 99
Wady wstawki 29
Wady witki 14
Krople cytoplazmatyczne 6KasiaB -
nick nieaktualny
-
Budziczek, ja bym nie czekała z hormonami i zrobiła teraz. Koszty nie są duże. U męża przy morfologii 0% lekarz od razu zlecił hormony i wyszły nieprawidłowości (u nas tez są głównie wady główki).
budziczek lubi tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Saja a jaki macie dalszy plan? u nas morfo 2% ale też mamy kiepską koncentrację (2,5 mln/ml po lekach)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
antonna wrote:Zalamana Babka a jak tam u Was? Dzidzia się rozwija? kiedy wizyta jakaś?
Ja też mam postanowienie wrócić do diety od początku roku, żeby żyć zdrowiej (nie żeby się odchudzać). Oby starczyło mi determinacji
U nas wszystko ok i mam nadzieję, że tak zostanie byliśmy u lekarza, żadnych przeciwwskazań do pracy, żadnych leków na podtrzymanie. Dziesiątko rozwija się prawidłowo, za 3 tyg mamy już pierwsze badania prenatalne, których się boję z racji na straszną morfologię męża. Ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze! U Was też będzie dziewczyny! 3mam kciuki za wszystkieponad 40 miesięcy starań
morfologia 0% -
Miśkowa wrote:Saja a jaki macie dalszy plan? u nas morfo 2% ale też mamy kiepską koncentrację (2,5 mln/ml po lekach)
Plan to urolog-androlog w przyszłym tygodniu, a na razie profertil + orzechy brazylijskie + wołowina +świeże soki warzywno- owocowe co 2dzien. Nie wiem, czy próba zmiany diety ma sens, bo mój mąż kocha parówki i kiełbaski wieprzowe i niewzruszony moimi wysiłkami nadal je zajada.
Mąż ma 3krotnie podwyższona prolaktyne i za wysokie LH wiec liczę na to, ze gdzieś tu leży przyczyna kiepskiej morfologii.
Myśle jeszcze o powiewie- tego nam nie zalecili. Są jakieś konkretne wskazania do tego badania?Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
W tym to szczerze mowiac nie dopatrywalabym sie problemu morfologicznego tylko raczej powodu malej ilosci plemnikow ale moge sie mylic wiec trzymam kciuki👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:W tym to szczerze mowiac nie dopatrywalabym sie problemu morfologicznego tylko raczej powodu malej ilosci plemnikow ale moge sie mylic wiec trzymam kciuki
A ja nie wiem czego się dopatrywać. Przerylam już chyba cały Internet i nie znalazłam konkretnej odpowiedzi, jaki ma wpływ prolaktyna na męskie nasienie:/ wszędzie piszą, ze to częsty problem u niepłodnych mężczyzn, ale nie piszą co właściwie się dzieje w organizmie.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
nick nieaktualnySaja wrote:A ja nie wiem czego się dopatrywać. Przerylam już chyba cały Internet i nie znalazłam konkretnej odpowiedzi, jaki ma wpływ prolaktyna na męskie nasienie:/ wszędzie piszą, ze to częsty problem u niepłodnych mężczyzn, ale nie piszą co właściwie się dzieje w organizmie.