X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    hej dziewczyny czy myślicie że niska morfologia może być spowodowana ureoplazmą???? wczoraj dostałam wyniki i mamy to dziadostwo plus jeszcze paciorkowca...
    Kochana różnie to może być u każdego, ale jest to prawdopodobne....

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Kochana różnie to może być u każdego, ale jest to prawdopodobne....
    dzięki za odpowiedz dziś ide do gina zobaczymy co przepisze- i będę na bieżąco relacjonować jak tam z wynikami będzie u M

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 bardzo prawdopodobne. My też walczymy z paciorowcem, ale nabyliśmy go przed samą ciążą, wcześniej posiew wyszedł ok i mi i mężowi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczyny ;) u mnie dalej nic.. daje sobie czas do poniedzialku i wtedy ewentualnie pojde na bete, bo @ pewnie i tak przyjdzie, a w naturze dziwne rzeczy sie przytrafiaja..

Jeszcze mam nadzieję
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    gg88 bardzo prawdopodobne. My też walczymy z paciorowcem, ale nabyliśmy go przed samą ciążą, wcześniej posiew wyszedł ok i mi i mężowi.
    a dostałąś jakiś antybiotyk??? jaki paciorkowiec ? u nas streptococcus b-hem. gr. B

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 u mnie zaczęło się od infekcji intymnej, zrobili mi wymaz (ale nie widziałam wyniku, bo pojechałam tylko odebrać receptę;/), dostaliśmy z mężem antybiotyk Biseptol i ja dopochwowo Nystatynę. Potem pojechałam na wymaz kontrolny, okazało się, że paciorkowiec Streptococcus agalacitae, szczep MLSB (to chybato samo co Twój, też z gr B) rozhulał się na całego. Miałam dostać znowu antybiobtyk, ale okazało się, że jestem w ciąży dlatego nie mogłam wziąć. Wprawdzie one mogę być w ciąży bardzo niebezpieczne, ale raczej nie bierze się nic, min. do 3. miesiąca, a niektórzy lekarze w ogóle całą ciąże z tym nie walczą, bo podobno lubi się odnawiać. Dopiero przy porodzie będzie mi podawany antybiotyk, żeby dziecko się nie zaraziło. Niestety antybiotyku i tak nie uniknęłam, bo wyszła mi świeża toxoplazmoza no i na to już musiałam wziąć;/ Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Dziś wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 10:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    gg88 u mnie zaczęło się od infekcji intymnej, zrobili mi wymaz (ale nie widziałam wyniku, bo pojechałam tylko odebrać receptę;/), dostaliśmy z mężem antybiotyk Biseptol i ja dopochwowo Nystatynę. Potem pojechałam na wymaz kontrolny, okazało się, że paciorkowiec Streptococcus agalacitae, szczep MLSB (to chybato samo co Twój, też z gr B) rozhulał się na całego. Miałam dostać znowu antybiobtyk, ale okazało się, że jestem w ciąży dlatego nie mogłam wziąć. Wprawdzie one mogę być w ciąży bardzo niebezpieczne, ale raczej nie bierze się nic, min. do 3. miesiąca, a niektórzy lekarze w ogóle całą ciąże z tym nie walczą, bo podobno lubi się odnawiać. Dopiero przy porodzie będzie mi podawany antybiotyk, żeby dziecko się nie zaraziło. Niestety antybiotyku i tak nie uniknęłam, bo wyszła mi świeża toxoplazmoza no i na to już musiałam wziąć;/ Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Dziś wizyta.
    jeśli chodzi o toxo to cię pocieszę moja bratowa miała w ciązy i wszystko szczęśliwie się skończyło mała ma już 4 lata i jest wszystko ok :) Trzymam za was mocno kciuki :* wyślij później zdjęcie fasolki :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 dzięki wielkie, to bardzo pocieszające:) A pamiętasz może kiedy bratowa złapała toxo? Ja zaraz na początku, jeśli nie już przed samą ciążą;/ Z jedenj str. mniejsze ryzyko zarażenia dziecka na tym etapie, z drugiej najcięższe konsekwencje jeśli już do tego dojdzie;/ Pociesza mnie, że została wykryta zaraz po zarażeniu (igg ujemne, igm zaledwie 1,03), dlatego mam nadzieję, że dzięki temu uda się ją "zdusić w zarodku" (byle nie moim O.o). Jak tylko okaże się dziś, że wszystko ok, to wrzucę zdjątko:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    melba moze nie przyjdzie:) a kiedy powinine byc @?

Pewnie przyjdzie. Z lekka się spóźnia. Ale byłam na becie 13dpo (na bank 13dpo) i była ujemna. Więc nie mam złudzeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 11:06

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melba no ja dalej nie mam , a testy negatywne wiec pewnie tez przyjdzie

Jeszcze mam nadzieję
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    gg88 dzięki wielkie, to bardzo pocieszające:) A pamiętasz może kiedy bratowa złapała toxo? Ja zaraz na początku, jeśli nie już przed samą ciążą;/ Z jedenj str. mniejsze ryzyko zarażenia dziecka na tym etapie, z drugiej najcięższe konsekwencje jeśli już do tego dojdzie;/ Pociesza mnie, że została wykryta zaraz po zarażeniu (igg ujemne, igm zaledwie 1,03), dlatego mam nadzieję, że dzięki temu uda się ją "zdusić w zarodku" (byle nie moim O.o). Jak tylko okaże się dziś, że wszystko ok, to wrzucę zdjątko:)
    jej wyniki były dwuznaczne i nie było pewności czy w ciązy czy zaraz przed ciążą się zaraziła ale cały czas brała antybiotyk.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakaś masakra.. chodzimy sobie, współżyjemy, staramy się o dziecko, a tu nagle dowiadujesz się że masz takie gówno jak jakaś chlamydia , urea czy myco alebo ta cytomegalia i szok....

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    W ogóle jakaś masakra.. chodzimy sobie, współżyjemy, staramy się o dziecko, a tu nagle dowiadujesz się że masz takie gówno jak jakaś chlamydia , urea czy myco alebo ta cytomegalia i szok....

też się zdziwiłam ze to mam bo ja i M nie mieliśmy wcześniej innych partnerów więc w ogóle skąd to się przywlokło to nie wiemy

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie dowiedziałam że mam wirusa HPV i moja siostra także. A najlepsze że moja siostra i jej mąż " pierwszy raz" przeżyli własnie ze sobą

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 to mnie teraz szczególnie pocieszyłaś :D u mnie dokładnie taka sama sytuacja - wg. wielu stron internetowych mój wynik jest niejednoznaczny - właśnie przez to igg ujemne a igm minimalnie przekraczające granicę normy. No ale mój lekarz stwierdził, że wyszło toxo czyli jest toxo i ładujemy antybiotyk. Gdybym nie była w ciąży to odczekałabym 3 tygodnie, powtórzyła badanie i dopiero jeśli wyniki by wzrosły wzięłabym antybiotyk, no ale w tym wypadku nie mogę ryzykować, trzeba działać szybciutko.
    Czytałam też w paru miejscach, że taki wynik to może być reakcja immunologiczna organizmu na jakąś inną infekcję, a ja mam tego paciorkowca w komplecie, więc pomyślałam, że może to stąd...;/ No ale tak jak pisałam, lekarz powiedział, że wyszło toxo to jest toxo.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Saja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja się przy okazji dowiedziałam, że toxo już miałam. Kiedy i od czego- nie mam pojęcia...

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • melba Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona dr mówi,że tego rodzaju dziadostwo może nas złapać wszędzie- od toalet przez baseny po-uwaga- gabinety lekarskie itp. Trzeba uważać,czy aby osoba, która nas bada przestrzega podstawowe zasady higieny. Jak mi to wprost powiedziała to aż mi ciarki przeszły :/

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie często panikują jeśli chodzi o posiadanie kota, wiele razy słyszałam, żeby się pozbyć kota jeśli chcę mieć dziecko, a tymczasem ja całe życie z kotami i nie miałam nigdy toxo, a tu ledwie zaszłam i hop. Mogłaś mieć od niedomytego owoca, niedogotowanego mięsa... Mnie np. zdarzało się spróbować na ryneczku jakiegoś owoca, bo mnie poczęstował sprzedawca, żeby mi pokazać jakie słodkie itd... już wystarczy;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Saja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, kota nie mam, nigdy nie miałam, w rodzinie też nie ma, a toxo i tak przyszła;) w sumie to chyba nawet dobrze, drugi raz chora nie bede

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kota , moj gin mowi, ze nie musze sie badac na toxo bo kot z domu nie wychodzi i to podobno paradoks , ze ci co maja kota to raczej nie choruja, ale i tak wiem, ze trzeba sie badac itd

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ