Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
posiew odebrany...
1) wyhodowano bardzo liczne staphylococcus aureus ( Gronkowiec złocisty)
2) liczne : pseudomonas fluorescens
czy to może mieć wpływ na morfologię ?
kolejny ciosWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:11
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
daktylek wrote:Domiszka u nas też jest gronkowiec. Wiem że bakterie mają wplyw na lepkosc i uplynnienie. Też zastanawiam sie co dalej z tym mamy robic i czy ja też mam sie leczyć....
u nas nie ma problemu z lepkoscią i upłynnieniem
wiec juz sama ne wiem
dobrze ze dzis do lekarza mąz idzie może tam sie czegoś dowiemy👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Edziuuuuuuuunia wrote:Lanta, malsandi fajnie, że takie poprawy! Gratulacje, bardzo się cieszę. Czekamy na dobre wieści o waszych fasolkach
to pewnie już niebawem
Lanta mój nie ma stresującej pracy aż za nadto, raczej też normalnie jak każdy, ale za to ma żylaki i podwyższoną prolaktyne.
Jutro idziemy do androloga, zobaczymy jak kolejne badanie wyjdzie i co on powie. Aż się boje
Dodka, Domi u nas też się tak poprawi, zobaczycie! Jeszcze w tym roku zaciążymy wszystkieale będzie przyrost naturalny
ja mogę nawet z bliźniakami
Buko, a u Frąckiego jak robimy jutro badania też to od razu będzie wynik?
niooo u mnie tez moglyby byc blizniaki nie mam nic przeciwko :p wlasnie szwagierka jest w ciazy blizniaczej... to jej druga ciaza maja juz córkę. Kiedy sie dowiedzialam pamiętam jak płakałam. ..(( siostra ostatnio tez byla w ciąży
ale niestety stała się tragedia i serduszko przestalo bić w 3 miesiacu
((
Lanta lubi tę wiadomość
PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!!udało się
jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Dziewczyny, byłam z mężem rano. Trochę dziwny ten lekarz, pytaliśmy o wszystko i odpowiadał ale faktycznie tak trzeba było wyciągać. Ale różnica między klinika prywatną a w szpitalu. ale cóż, lekarz jest bardzo cenionym specjalistą.
Co do tych 7 dni abstynencji to wyjaśnił nam, że między 5 a 7 dni większej różnicy nie ma i chodzi o to , że wtedy jest więcej plemników a po 7 dniach się rozkładają i badania nie mają sensu. Natomiast wcześniej niż 5 dni jest ich o wiele mniej. A do owulacji lepiej je trzymać.
Mąż zrobił badanie, wynik w poniedziałek i wtedy da zalecenia. Póki co ma brać Bromergon na obniżenie prolaktyny. całą tabletkę. Powiedział też, że przyczyną niepłodności jest tutaj ta prl. oby tak było i oby udało się obniżyć!
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Buko mojego tez badał i stwierdził, że żylaków nie ma co robić... teraz sami juz nie wiemy co robić!
Tak bym chciała do maja być w ciąży. Wtedy nie trzeba będzie robić tych żylaków.
Dziękuję za wszystkie kciuki, ale musicie trzymać do poniedziałkuhaha
oby nasienie było już tylko lepsze
Lanta, to życzę Ci dwóch ślicznych bobasków bliźniaczków
Domi, Daktylek nic nie wiem o tym gronkowcu, zapytajcie Ani 84 na wątku Badanie nasienia, ona się zna. Oby to dało się wyleczyć szybko!
Ciekawa jak z @?Lanta, domiszka, Dodka91 lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Dodka, ja też obracam się wśród samych ciąż, jest mi przykro, że ja nie mam brzuszka ale cóż, musimy poczekać na swoje bobaski jeszcze troszkę
04.12.2015 [*] 7tc
-
daktylek wrote:Domiszka daj znac jakie info po wizycie. Zapytaj moze czy Ty też masz leczyć gronkowca. U nas wizyta w srode ale ja zapytam też na pewno czy ja mam brac antybiotyk
heja,
tak zapytam urologa co mysli, ginekolog powiedział ze oczywiscie musimy leczyc się oboje, zaraz po otrzymaniu wyników wysłałam mu ( na fejsie hyhy)
i powiedział ze to sie leczy, da sie wyleczyc i bez paniki
mam tylko nadzieje ze to jest to cholerstwo co nam psuje wyniki👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Edziuuuuuuuunia wrote:Dodka, ja też obracam się wśród samych ciąż, jest mi przykro, że ja nie mam brzuszka ale cóż, musimy poczekać na swoje bobaski jeszcze troszkę
Ja mam same baby shower juz kolejny rok, i tak latamy z tymi pampersami do ludzi. W sobote tez idziemy....masakra! Przynajmniej wino bedzie
Dziewczyny tlumacze sobie ze przynajmniej pozniej dostane fajne gadzety po maluszkach znajomychWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:17
Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
Do tego co Buko czyli Frącki
ale w poniedziałek ma być Dziadecki a on jest młodszy i tez ma dużo opinii pozytywnych. Zobaczymy jak będzie. Zawsze jest alternatywa na Novum i Wolskiego, mówię teoretycznie gdyby tu w szpitalu nam się nie podobało.
04.12.2015 [*] 7tc
-
Domi, widzisz czyli nie taki diabeł straszny
będzie wszystko dobrze! Zobaczysz i znajdź ten pozytywny punkcik
ważne ze da się leczyć
04.12.2015 [*] 7tc
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Ciekawa a masz jakieś bóle okresowe czy nic nie czujesz? Który dziś dc?
-
nick nieaktualnyEdziunia, to przynajmniej wiemy, że nie wszyscy jak leci dostają te same leki? A on podobno po prostu taki jest, czy w szpitalu, czy prywatnym gabinecie, że o wszystko trzeba dopytywać? a byłaś razem w gabinecie? bo jeśli tak to może lepiej zrobiłaś niż ja i cokolwiek wiesz
bo mój M. o nic sam nie dopytał, a mi powiedział jeszcze mniej i tyle wiem ;/
Powiedz mi jeszcze, bo nie pamiętam, a przejrzałam kilka stron i nie znalazłam. Wcześniej lekarz stwierdził żylaki? u mojego M. zwrócił uwagę, że jedno jądro jest większe od drugiego, ale mój mówi, że tak ma od zawsze, więc chyba dokładnie go obmacał i tylea mój jeszcze przez dwa dni twierdził, że czuje to ściskanie
Dodka91 lubi tę wiadomość
-
edziunia prl da sie obniżyc spokojnie. moj tez je bromka badania po swietach zobaczymy co nam endo powie.
ciekawa ty nie mozesz dostac @ a ja jak na złość co chwile dostale lub plamienia rozregulowało sie u mnie wszystko totalniezałamała sie
wczesniej miałam jak w zegarku co 24 dni a teraz zawsze w 16 dniu mam plamienia i okres dostaje róznie co 20 co 18 co 26 dni
cieszyłam sie ze choc u mnie jest wszystko ok a tu zonktrzeba bedzie hormony powtórzyć i do gina zagladnąć
Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Ciekawa ja z Warszawy jestem
Buko, byliśmy razem w gabinecie. Pytaliśmy razem, o siłownię, o zioła to witaminy i o suplementy z siłowni.
Powiedział, że profertil mógł nic nie dać bo nie był podany z odpowiednim leczeniem tylko w ciemno według niego. W sumie to miał rację bo zaczęliśmy go brać po jednym badaniu nasienia, a gdzie hormony, a gdzie kolejne badania. Przecież na podstawie jednego badania nasienia nie można nic powiedzieć, a gdybyśmy zrobili tez hormony to pewnie już dziś prolaktyna byłaby niższa. Ale człowiek w gorącej wodzie kąpany, przestraszony , posłuchał ginekologa z Novum i poleciał po profertil. Jeszcze mi ten gin kazał kupić w ich aptece! A tam najdroższe w całej Warszawie.
Cóż, mądry Polak po szkodzie.
Co do żylaków to stwierdzone były na usg w listopadzie a teraz w lutym robiliśmy kolejne, mąż ma 2,5 mm ale bez fali zwrotnej czyli źle nie jest. On nie kazał robić ale urolog kazał zrobić embolizacje to jest metoda bez inwazyjna. Bez szwów, bez narkozy. Na drugi dzień się wraca do domu i w pełni sprawny chłop
Mój też dziś był badany, i też narzekał
Zawsze mówię mu ze ja chodzę po gin i ciągle mnie tam macają i nie narzekam
04.12.2015 [*] 7tc
-
nick nieaktualnyTo ja chyba przy następnej wizycie też pójdę razem, bo mój to tylko przyjmie to co usłyszy i nic więcej nie chce wiedzieć.
Mój to dwa dni narzekał po badaniu, że go jeszcze boli, a jak mu mówiłam przed wizytą, że będzie miał takie badanie to myślał, że się z Niego nabijamcoż, nikt tak nie unika lekarzy jak moj M. więc nie wiedział czego się spodziewać
i też zawsze mówię o ginekologu, że to praktycznie to samo.
To po leki i zalecenia wracacie w poniedziałek? Ogólnie jesteście zadowoleni czy nie?
-
dziewczyny, moj tez nadal pod nosem przeklina dzisiejsze badanie
lekarz zrobił mu usg jąder, nerek, oglądal członka, sprawdzał wszystko.
mąz powiedział ze mnie nie lubi za to bo panikuje i go jeszcze na nerwy narazam👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???