Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alimak w piątek mam wizytę u ginekolog - mam nadzieję, że da jakieś leki na poprawę. Ja dodatkowo mam prolaktynę trochę wyskoką 21 przy normie 24. Mam 33 lata dlatego mnie martwią te słabe wyniki bo czas ucieka. Cały czas żałuję, że wcześniej się nie staraliśmy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Buko Alimak dziękuję za kciuki. kochane dziesiejsza beta <1,20. Czekam więc na @ i podchodzimy do 2 IUI.
koleżanka mi mówiżeby bete powtórzyć ze mogło się coś dziać skoro taki wynik wyszedł ze może doszło do zapłodnienia ale potem do mikroporonienia? a wy co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:45
-
nick nieaktualnyCiekawa w ogóle nie lubię tego co napisałaś a naprawdę wierzyłam w to, że Ci się udało. A kiedy teraz podchodzicie? może uda się i mi w tym czasie przygotować do iui
a co do bety, to ja bym chyba nie doszukiwała się teorii o poronieniu. Może po prostu laboratorium tak podaje wynik jeśli beta jest negatywna, a nie piszą po prostu 0,0, albo jeśli miałaś zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, to może jakaś pozostałość po zastrzyku. Tak czy siak, nie lubię Twojego wyniku. -
buko kochana dzięki hehe trudno sie mówi i trzeba przełnać to rozczarowanie. Myślałam ze bardziej będę przeżywac ten wynik ale nawet jestem silna. Nawet nie uroniłam jednej łzy co rzadko sie zdarza ale to pewnie i zasługa męża bo strasznie mnie wspiera. wieczorem już dupka nie bedę zazywac i czekam na @ pewnie będzie za 5 dni i znów stumulacja.
A TY KOCHANA KIEDY ZAMIERZASZ DO IUI PODEJŚĆ? POROBIŁAS JUŻ WSZYSTKIE BADANIA? -
nick nieaktualnyCzekam teraz na @ i powinnam pójść na badania do szpitala od 3 dc. Jeśli wszystko będzie ok, to @ w niedzielę i od wtorku szpital. A jednak moja głowa jest po prostu głupia i bardzo się stresuję tym żeby @ przyszła w terminie, a przez to boli mnie brzuch (i znów mam jakieś plamienia) i obawiam się że będzie wcześniej, a jak coś się przesunie to nie wiem jak ze szpitalem wtedy a po szpitalu jak będę miała wszystkie badania zrobione, to się okaże czy muszę brać jakieś leki czy już mogę się umawiać na iui. Więc jak dobrze pójdzie to w październiku robię IUI, ale jak znam życie to zawsze coś skomplikuje plany.
-
nick nieaktualnyW szpitalu mam mieć zrobione badania hormonalne (przez to, że w tym cyklu na usg wyszło, że akurat ten cykl jest bezowulacyjny, a gin mówiła, że musze mieć w każdym cyklu owu, żeby mnie skierowała na iui). Tak więc od 3 do 5 dc pierwszy pobyt i później ok. 21 dc drugi też taki trzydniowy. Z tego co wyczytałam w necie to robią biopsję macicy przy drugim pobycie, a tak to pobrania krwi. Więc jak już mam dostać @, a i tak dostanę, to niech to będzie chociaż w niedzielę niech chociaż tyle mój organizm współpracuje ze mną.
-
ciekawa87 to podziwiam Twoją siłę. Ja mam 2 znajome, które poroniły i obydwie potem zaszły znowu naturalnie niedługo po poronieniu. Cieszą się teraz zdrowymi dzieciakami.
Dziewczyny trzymam kciuki za Was!! Ja za to muszę się nauczyć, żeby ze spokojem do tego wszystkiego podchodzić bo póki co jestem w rozsypce po tym badaniu...ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
Buko Alimak wiosna ja bardzo mocno wierze w to ze sie nam uda. Ja teraz nie odpuszczam tylko działam cykl po cyklu. Ale powiem wam ze czasem tez dawałam sobie czas na odpoczynek od tych wszystkich badan i lekarzy. Pozdrawiam wszystkie!!!
Alimak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z krótkiej perspektywy czasu, ale jednak myślę że takie odpuszczenie sobie nie jest złe. Miałam ostatnio cykl, w którym mój mąż odpuścił starania i teraz ten bez owu i powiem szczerze że jak wiedziałam że jedyne na co mogę czekać to @ dało mi takie poczucie luzu i jakiegoś dystansu, w końcu i tak wielkiego wpływu nie mam. Wiem że szkoda każdego cyklu, ale czasem taka, nawet przymusowa, przerwa może zrobić dobrze.
ciekawa87, Alimak lubią tę wiadomość