Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlimak, ja biorę już teraz pod uwagę tylko wyniki ze szpitala, ale tu też widać poprawę
Też ostatnio mówiłam gin o tym, że podejrzewam jakąś głębszą przyczynę skoro ani razu się nam nie udało, ale nie pociągnęła tego tematu, a przynajmniej nie zapamiętałam nic.
A u Was chyba poza tą nieszczęsną morfologią cała reszta jest ok? widzę, że wszystkie zmierzamy do iui, oby się nam to szybko udałociekawa87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alimak nie mam pojecia jak po euthyrox ruch plemników bo nie robiliśmy badan. Teraz zobaczymy jak po iui czy sie udala czy nie. Jak nie to mąż pewnie wróci do tamtych leków od Wolskiego. Zobaczymy na razie nic nie mysle tylko czekam cierpliwie
Wczoraj wieczorem kucie jajników miałam pozatym żadnych innych objawów. Może to jeszcze za wcześnie? Oj co ma być to będzie .... -
nick nieaktualny
-
ciekawa87 wrote:Oj jak dzisiaj się zle czuje boli mnie dol brzucha i tak jakby przeszywało cala macice i pochwę tak na wylot. Teraz leze to troche przestaloStarania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
Dziewczyny nigdzie nie dzwonilam bo jak oproznilam pęcherz i polezalam to przestawalo. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. A i wczoraj rano zapomniałam dupka wziąć może i przez to bolalo. Zobaczymy jak dziwią będzie póki co to teraz nie boli. Jak się sytuacja powrozy to zadzwonie do gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, mam kilka pytań, bo widzę, ze tu wszystkie mierzycie się z problemem jakości nasienia.
4% prawidłowej morfologii, poniżej normy ruchliwość progresywna - 24 % na normę 32 %... ogólnie ruchliwość 36,6% na normę 40%. Poza tym ilość w porządku bo 162 mln na 1 ml, a w całej próbce było ich 320 mln ponad.
Jak myślicie naturalnie się uda????
Pozostałe wskaźniki są dobre. -
Susanna pewnie ze sie uda, dajcie sobie chwile wiecej. Znam pary co przy niecalym 1% zachodzily naturalnie. Ja nie wiem ile wynosila morfologia kiedy nam sie udalo ale zaczynalismy od niecalych 2%. Mysle ze bardziej blokowala moja glowa lub tsh powyzej 2 niz morfo. Niedoczynnosc opanowana?Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
-
nick nieaktualny2,6 niestety TSH ale owulację mam naturalne żadnych wspomagaczy...(zawsze się zastanawiałam czy ma to znaczenie skoro ma się owulacje i wszystko w normie, lekarka na wynik 2,4 powiedziała, że jest idealny ) Jedynie troszkę z hormonami tzn. stosunek lh i fsh na granicy 0,59 a podobno najlepiej jak jest równe 1.
-
No to powiem tak, ja zawsze mialam 2,2-2,89. I tak przez 1,5 roku staran. jak mi tak podskoczylo na 2,89 to nowa endo zalecila mi sprobowac euthyrox 25, i powiedziala mi ze nie ma znaczenia ze mam owu co miesiac jak w zegarku ale za wysokie tsh, jej zdaniem ponad 2, moze nie dopuszczac do zaplodnienia. Po 6tyg zrobilam badanie mialam 1,99 to byl 3.06 a pod koniec czerwca byl magiczny dzien kiedy sie udalo. Ostatnio sprawdzalam, juz w ciazy mam 1,79. Caly czas biore euthyrox. Nie wiem moze to nie mialo wplywu ale moze jednak...Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
-
nick nieaktualnyLanta wrote:No to powiem tak, ja zawsze mialam 2,2-2,89. I tak przez 1,5 roku staran. jak mi tak podskoczylo na 2,89 to nowa endo zalecila mi sprobowac euthyrox 25, i powiedziala mi ze nie ma znaczenia ze mam owu co miesiac jak w zegarku ale za wysokie tsh, jej zdaniem ponad 2, moze nie dopuszczac do zaplodnienia. Po 6tyg zrobilam badanie mialam 1,99 to byl 3.06 a pod koniec czerwca byl magiczny dzien kiedy sie udalo. Ostatnio sprawdzalam, juz w ciazy mam 1,79. Caly czas biore euthyrox. Nie wiem moze to nie mialo wplywu ale moze jednak...
Ale ja biorę euthyroc 75...więc nie wiem już jak to zbić -
nick nieaktualnySusanna, ja w tej chwili biorę Euthyrox 100 (a podejrzewam, że od piątku po wizycie u endo będę brać 125), ale bez decyzji lekarza, to ja na Twoim miejscu sama bym nie zmieniała dawki. Lepiej jednak żeby lekarz miał to pod kontrolą.
Ja przy tsh 4,5 miałam ładną owulację przy każdym usg, a od marca tsh wynosi około 1,5 i owu już w drugim cyklu na usg nie widać (chociaż patrząc po temp, to możliwe, że tak po prostu trafiłam, a w pozostałych cyklach owu jest normalnie). -
nick nieaktualnyBuko wrote:Susanna, ja w tej chwili biorę Euthyrox 100 (a podejrzewam, że od piątku po wizycie u endo będę brać 125), ale bez decyzji lekarza, to ja na Twoim miejscu sama bym nie zmieniała dawki. Lepiej jednak żeby lekarz miał to pod kontrolą.
Ja przy tsh 4,5 miałam ładną owulację przy każdym usg, a od marca tsh wynosi około 1,5 i owu już w drugim cyklu na usg nie widać (chociaż patrząc po temp, to możliwe, że tak po prostu trafiłam, a w pozostałych cyklach owu jest normalnie). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja biorę 100 od kwietnia i na początku lipca tsh spadło mi z 1,59 (w kwietniu) do 0,38, a juz pod koniec lipca bez żadnej zmiany skoczyło do 1,98. kilka dni temu robiłam badania przed wizytę, więc w czwartek się okaże co teraz wyszło, a jak widać u mnie w ciągu 3 tygodni potrafi być taka zmiana z niczego.