Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Alimak wrote:Lucek a drugie badanie robiliście po jakim czasie od pierwszego? Mieliście też posiew?
Bo jak tak patrze to leukocyty podskoczyły, lepkość wzrosła przez co ruch poszedł w dół, może się jakaś infekcja/bakteria rozwija i ona tak psuje? Fajnie, że dobrą koncentracje macie.Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lanta wrote:Dziewczyny dawno mnie nie bylo ale zajelam sie malym szczeniakiem, ktorego mamy w domu od 1,5 miesiaca.
Elf gratulacje!!!
Wszyscy mowili, kupcie sobie psa, wylaczmy glowe. Dzis odebralam bete po 2 tyg opoznionej miesiaczki, wiem pozno ale mega balam sie wyniku. Zylam nadzieja bo okresu brak i cycki czuc. 12355! Najprawdopodobniej 6tc. Jestem mega szczesliwa i przerazona. We wtorek ide do gina! Po tylu cyklach, stymulacjach, badania, leki, hsg, IUI.... A wystarczyl pies, ktory zajal mi czas, myslenie, cala glowe. Trzymam kciuki za Was! Ja jestem pewna, ze w 99% przypadkow to glowa!
Lanta gratulacje !!
mowilam ze to glowa psuje :*Lanta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyDla poprawienia wam nastrojów powiem wam że podczas mojej pierwszej stymulacji clistilbegytem lekarka kazała zrobić badania nasienia. Wyszło tylko3% plemników o prawidłowej budowie .
Byłam załamana bo nie dość że Pcos, brak owulacji to jeszcze teratozoospermia :'(
A tu proszę w 32dc dwie kreseczki.
Teraz wasza kolej trzymam za was kciuki -
nick nieaktualnyChodzi o badania nasienia? Nie przytoczę ci ich teraz bo jestem na wakacjach w Chorwacji a wyniki zostały w domu. Ale pamiętam że pozostałe wyniki mieściły się w normie chociaż wszystkie były w pobliżu dolnej granicy oraz była zwiększona lepkość.
-
Hej dziewczyny , jestem nowa a ty wątku. Już dłuższą chwile staramy się o dziecko, a od lutego tego roku leczymy się w invimedzie...
po wstępnych badaniach okazało się, że mąż ma tylko 1,98 prawidłowych plemników jest już po 3 miesięcznej kuracji profertilem. Czekamy na wyniki, czy jest coś lepiej.
W międzyczasie mieliśmy jeden cykl stymulowany i próbowaliśmy naturalnie, nie udało się...
Kolejny cykl tez stymulowany, a tym razem z inseminacją - to było 4 sierpnia, teraz czekam na efekty, ale jakoś sceptycznie jestem nastawiona.
Jak czytam podobne histerie z happy endem to mi lepiej, dlatego tu jestem:) Liczę, że będzie się udawało każdej po koleiGosia1989, Lanta, ciekawa87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jutro mam wizytę u gin i po rozmowach z mężem, wiem, że chcemy zrobić iui możliwie najszybciej, więc jutro to powiem i zobaczę co dalej, a mąż jutro ma kolejne badanie nasienia, tym razem po 3 miesiącach brania clo i w czwartek przekonamy się czy u niego jest jakaś zmiana. To tak w skrócie co u mnie
ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapiszę mam nadzieję, że dostanę jeszcze jakieś badania do zrobienia i może znajdziemy prawdziwą przyczynę tego, że się nie udaje, bo ja czuję, że poza nasieniem to jeszcze coś jest. I planujemy pierwsze iui, jak się uda to we wrześniu, część potrzebnych badań mamy już zrobione,bo moja gin stwierdziła, że jak za jakiś czas zechcemy zrobić iui, to żeby nie tracić czasu na robienie badań, bo to trochę trwa. Ja o tym myślę już od jakiegoś czasu, a widzę, że teraz mój mąż zapoznał się z tematem i jest pewny, że chce podejść do iui, bo powoli tracimy nadzieję, że naturalnie się nam uda
ciekawa87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Niestety dopisuję się do wątku morfo 2%, 102% wada główki do tego 2mln/ml...
Nie wiem co się stało, w listopadzie wyniki miał dobre i koncentrację 17mln/ml...
Lekarz też jest zaskoczony tak drastyczną zmianą. Nie wiemy co się dzieje
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
dziewczyny, dołączam, niestety
Tydzień temu mąż odebrał wyniki - morfologia 0%... w całym ejakulacie 40ml plemników, reszta parametrów ok.
Lekarz zalecił wizytę u androloga-urologa. Kazał też łykać profertil, na razie 1 tabletkę dziennie.
Dwa lata temu mąż miał więcej plemników- 170ml, ale badanie było starego typu i wg lekarza z kliniki obarczone błędem.
Za 3 msce mamy zrobić badanie nasienia z różnymi testami, m.in. z testem dna, żeby sprawdzić czy nasienie nadaje się do uiu/invitro.
Dostał też polecenia zrobienia badań z krwi, lekarz mówił, że najłatwiej by było gdyby coś z krwi wyszło.
I wyszła podwyższona prolaktyna, norma do 18,3 mąż ma 19,4. Może to ta prolaktyna uszkadza plemniki? zobaczymy co powie androlog, wizyta dopiero za 2 tyg. -
Luzia u nas też było 0% prawidłowych plemników przez blisko pół roku. Zrobiliśmy niedawno kontrolny spermiogram i wyniki sa w normie! Morfologia 5% a pozostałe parametry poszły dwukrotnie w górę.
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
Kochane jestem juz po. Pęcherzyk właśnie będzie pekal za chwile. Oto wyniki do iui:
Koncentracja: 16,0x10*6
Ruchliwość: 51%
Ilość a+b: 4,1 x10
Co sadzicie?
Buko Alimak co u was? jakie wieści po wizytach?
Xaxa i Luiza witajcie na forum. Na pewno hormony poza normą psują nasienie ale jest jeszcze kilka innych przyczyn mogą być zylaki, bakterie itp. Na początek powinien mąż zazywać suplementy na nasienie i powtórzyć badania. Trzymam mocno kciuki -
Moj suple bierze już ładnych parę mies... usg będzie robił i zobaczymy co wyjdzie. Co do bakterii to wychodzą one w zwykłym badaniu nasienia? tzn jak pozycja "komórki okrągłe" jest w normie to znaczy, że jest ok? czy to nie to?
Luzia poza morfologią ilość plemników jest ok, mój ma tylko 4mln...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw