Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlimak wrote:Elf będzie dobrze :* a progesteron jakiś bierzesz?
Ponawiam pytanie o to gdzie robiliście iui? Chyba, że wolisz to dla siebie zachować z jakiegoś powoduWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 19:38
-
Lucek ja równiez w tym samym dniu co ty robiłam test i negatywny. Więc kochana witaj w klubie. Głowa do góry w końcu się nam uda. Ja od jutra zaczynam luteinę żazywac bo nie mam okresu już ponad dwa tygodnie. Znów mi się cykl rozregulował i wszystko pod górkę ale jak to mówią dziadowi nawet okres się rozreguluje....
elf będzie dobrze rośnijcie zdrowo ty i twój maluszek
Domiszka kochana ja bym na twoim miejscu porobiła badania co jest przyczyną łysienia? zazywasz jakieś leki? moze po lekach?Elf lubi tę wiadomość
-
ciekawa87 wrote:Lucek ja równiez w tym samym dniu co ty robiłam test i negatywny. Więc kochana witaj w klubie. Głowa do góry w końcu się nam uda. Ja od jutra zaczynam luteinę żazywac bo nie mam okresu już ponad dwa tygodnie. Znów mi się cykl rozregulował i wszystko pod górkę ale jak to mówią dziadowi nawet okres się rozreguluje....
elf będzie dobrze rośnijcie zdrowo ty i twój maluszek
Domiszka kochana ja bym na twoim miejscu porobiła badania co jest przyczyną łysienia? zazywasz jakieś leki? moze po lekach?
Wydaje mi sie winna wypadaniu wlosow skrajnie niska ferrytyna + stres.. Ale jak podniesc ferrytyne ?;(👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Alimak wrote:Co tam u Was słychać?
U nas średnio, męskie wyniki bez zmian a nawet ciut gorzej... Zobaczymy co teraz doktorek powie.
Do tego moja tarczyca znowu poszybowała w górę.
Chyba nigdy nie będzie dobrze
ja odpuszczam poki co dziewczyny, musze ratowac siebie .
obsesja na punkcie tej ciazy i dziecka mnie wyniszczyla, łysieje bo to nie jest zwykle wypadanie włosów po prostu łysieje przy kazdym czesaniu wypada ich minimum 100 a ja włosów mialam zawsze bardzo mało na tyle ze mało kiedy moglam miec rozpuszczone bo nie wygladało to ładnie..
waga spadła mi drastycznie bo ze styczniowych 59 kg zostało mnie 10 kg mniej...
stres na punkcie mojego odkrytego PCOS, eMkowych wyników, wykrecaniu sobie kolejnych dolegliwosci i uznaniu ze nam nie pomoze pewnie nawet in vitro...
dzis ide na pierwsza wizyte do psychoterapeuty...
trzymajcie za mnie kciuki proszę !👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domiszka kochana trzymam mocno kciuki daj znać jak po wizycie. Kochana moim zdaniem odpuść na jakis czas starania odpocznij psychicznie od tego a potem uderz z grubej rury. Nie możesz tak sie zadręczać może jakis wyjazd we dwoje? A i koniecznie porób badania może masz jakas anemie? I na koniec jeszcze jedno Glowa do góry ułoży sie tylko trzeba wam więcej czasu
-
dziewczyny, u mnie nieudane starania to nie jest jedyny powód mojego stanu, to się ciagnie już trzeci rok a po prostu teraz się przelało...
psycholog powiedziała mi dziś bardzo mądra rzec:
na wojnie dzieci się nie rodzą.
oczywiście jest to przenosnia i wiecie jak było natomiast to przedstawia tylko sytuacje ze stres, nerwy, schizy staraniowe, wkrecanie sobie róznych opcji jest najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym.
przy takim stanie rzeczy nawet najlepsze invitro się nie uda.
wiec musze najpierw naprawic swoja głowe a potem jestem pewna ze sie uda, nawet z wynikami małzowymi
trzymam za was kciuki, bede nadal zagladac i wspierac !
a poki co pakuje walizke bo wreszcie wyjezdzamy na urlop
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alimak wreszcie jakas diagnoza i pozytywne wieści teraz tylko dobra odpowiednie leki i niech die plemniczki poprawiają. Trzymam kciuki za was
Kochana wykaz badan znajdziesz na stronie kliniki w której die leczyć i musisz porównać bo nie wiem czy we wszystkich wymagają te same badania. Moja koleżanka nie robił nigdy czystości pochwy a ja musiałam. Oto badania które musiałam wykonać?
Anty hiv
Anty hcv-ab
Hbs Ag
Anty hbc
Vdrl
Cmv IgM
Toxoplazmoza
Różyczka
Czystość pochwy
Cytologia
Wymazy w kierunku bakterii: Chlamydia, u, m
Kochana tyle badan a i tak nie Malo kosztują -
antonna wrote:Domiszka uważam, że to dobra decyzja z tym psychologiem Zbierz siły i potem wrócisz ze zdwojoną siłą Ja też mam obsesję na punkcie dziecka. Codziennie o tym myślę i jest to męczące. My staramy się na luzie jeszcze dwa miesiące, a potem w październiku idziemy do kliniki leczenia niepłodności. Tylko jeszcze nie jestem na 100% przekonana do której. Muszę się zorientować w której robią najlepiej in vitro, bo to chyba nasza jedyna szansa będzie z tak słabą morfologią.
-
Dziewczyny,
robiłam badania:
TSH 1,951 ulU/ml (0,270 - 4,700)
FT-3 2,78 pg/ml (2,600 - 5,400)
FT-4 1,27 ng/dl (0,820 - 1,500)
co o nich sadzicie ?Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Dziewczyny dawno mnie nie bylo ale zajelam sie malym szczeniakiem, ktorego mamy w domu od 1,5 miesiaca.
Elf gratulacje!!!
Wszyscy mowili, kupcie sobie psa, wylaczmy glowe. Dzis odebralam bete po 2 tyg opoznionej miesiaczki, wiem pozno ale mega balam sie wyniku. Zylam nadzieja bo okresu brak i cycki czuc. 12355! Najprawdopodobniej 6tc. Jestem mega szczesliwa i przerazona. We wtorek ide do gina! Po tylu cyklach, stymulacjach, badania, leki, hsg, IUI.... A wystarczyl pies, ktory zajal mi czas, myslenie, cala glowe. Trzymam kciuki za Was! Ja jestem pewna, ze w 99% przypadkow to glowa!ciekawa87, Alimak, Holly, kasza, domiszka lubią tę wiadomość
Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
nick nieaktualny
-
Lanta gratulacje
ja odebrałam dziś wyniki męża AsthenoTeratozoospermia
pocieszające jest to ze morfologia skoczyła z 1 na 3
1 badani / 2 badanie
Objętość 2,7ml / 3,8ml
Aglutynacja brak / brak
Lepkość w normie / 2(++)
Upłynnienie zupełne / zupełne
pH 7,6 / 7,5
Komórki okrągłe 0,8x10/mL 1x10/mL
Leukocyty 0,4x10/mL / 0,8x10/ml
Koncentracja 40,4x10/mL / 35,5x10/ml
Całkowita liczba w ejakulacie 109,1x10 / 135,1x10
żywotność 73 / 67
Ruch postępowy a+b 35% / 19 %
Ruch niepostepowy c 14% / 6 %
Nieruchome 51% / 75%
Plemniki prawidłowe 1% / 3%
sama nie wiem co o tym myślećStarania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI