Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
No helooooołł!! Odezwala sie w koncu! Powinnas najpierw dostac opierdziel ze sie nie odzywalas!
No to juz masz z gorki, termin poczatek grudnia? U nas jak widzisz sie udalo, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. Dobijamy do polowy ☺️Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość
Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alimak wrote:hej Veni, rozgość się
Domiszka doktor dobrze mówi nie ma co panikować samym gdybaniem. Będziecie to jakoś sprawdzać żeby rozwiać Twoje wątpliwości?
Edziunia fajnie, że u Was wsio okej, jeszcze trochę i będziecie razem po tej stronie
Antonna trzymam kciuki, że jak zwalczycie dziadostwo to wszystko się poprawi, do andro teraz z tym idziecie?
w styczniu mam laparo i histero wiec wtedy sie sprawdzi.. robie na nfz w prywatnej klinice i dlatego musze tyle czekac.. noie chce robic w innych miejscach bo zalezy mi aby ten zabieg wykonała Pani dr ktorej ufam...
ale na bank mam endo skoro mam juz torbiel endometrialna a po ostatnim zblizeniu juz 3 dzien mnie bol iw srodku, poprzedni otak bbylo w ubiegłym cyklu ale bolało mniej.. wiec nie licze na cuda👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:Mamy wyniki posiewu nasienia męża i wyszła mu jakaś bakteria o nazwie "Peptoniphilus asaccharolyticus". Może któraś z Was wie czy to jest dobra bakteria, czy to są te złe które mogą niszczyć morfologię?
Antonna, u nas w posiewie też wyszła bakteria (100000/ml), ale enterococcus species. Mąż skończył brać antybiotyk właśnie i za ok. 1 - 1,5 miesiąca mamy powtórzyć posiew i badanie nasienia. Pani z pracowni andrologicznej powiedziała, że bakterie zawsze wpływają negatywnie i mogą pogarszać wyniki. Często chodzi o to, że pojawia się śluz w nasieniu, który powoduje, że plemniki są wolniejsze, zlepiają się itd.
A kiedy Wy powtarzacie badania? Musicie jeszcze coś szczególnego z tym robić?Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Lanta, moje gratulacje! Niedługo połówkowe trzymam kciuki!
Pewnie zaraz się dowiesz jaka płeć
Kochane moje myślę o Was ciepło i trzymam za was kciuki! :* :* :*
Nie poddawajcie się :* nigdy!
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
u nas byly 2 bakterie,w tym gronkowiec baaardzo liczny i niestety wyeliminowanie morfologii nie poprawiło👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyDziewczyny, a "robiłyście" fragmentację DNA? Ja ostatnio byłam na wizycie u nowej dr i ona usilnie namawiała mnie, żeby mąż zrobił to badanie (koniecznie w ich klinice). Zastanawiam się czy faktycznie jest takie niezbędne, bo to jednak koszt (znalazłam w jednym miejscu za 350 zł i w innym za 520 zł).
-
Buko wrote:Dziewczyny, a "robiłyście" fragmentację DNA? Ja ostatnio byłam na wizycie u nowej dr i ona usilnie namawiała mnie, żeby mąż zrobił to badanie (koniecznie w ich klinice). Zastanawiam się czy faktycznie jest takie niezbędne, bo to jednak koszt (znalazłam w jednym miejscu za 350 zł i w innym za 520 zł).
robilismy
u nas 350 zł, fragmentacja wyszła bardzo dobrze wiec nadal nie wiadomo o co chodzi z ta morfologia,
natomiast moja Pani Dr powiedziała ze jesli rozwazamy inseminacje lub w przyszłosci in vitro to warto fragmentacje zrobic.
Przy uszkodzeniu wyższym niż 30 % nie przeprowadza się inseminacji👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Buko my robilismy przy drugim lub trzecim bad morfo, nam powiedziano ze jak fragm dna wyjdzie dobrze to ze morfo powinna sie poprawic. Wyszlo nam dobrze., robilismy w invimed w wawie i to kosztowalo jakos duzo mniej. Widze w cenniku ze jest 350 ale musiala byc jakas promo bo nie placilismy tyle.Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
nick nieaktualny
-
co to za opłatę za to badanie to tak jak pisałam wczesniej udało nam sie załapać na bezpłatne badanie w ramach projektu badawczego na Akademii Medycznej w Szczecinie nasz androlog nas tam zapisał i zrobili nam chromatynę i ogolne badanie nasienia
-
a ostatnio to mam wrażenie ze tylko mi zależy na poprawie wyników jakoś moj maz uważa ze ja wszystko ogarnę i jakbym była jego mamą i ciagle nad nim stała i przypominała to o witaminkach to o diecie aaaaa jakos łapie doła mam juz czasami dosyć tego