Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
na poprawę nasienia zapodałam mężowi maca , salfazin androvit plus nei wiem czy to to pomogło ale poprawa jest
udało nam sie załapać na darmowe badania w ramach badań naukowych na akademii medycznej - podpowiedział nam o tym nasz androlog
kolejne badania niestety juz z własnej kieszeni no ale trzeba sprawdzić co jest przyczyną takiego stanu -
Dziewczyby , tak tyle ze ciekawa miala ruch 60% a u nas ponizej nirmy... zle wydane 700 zl..👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
Alimak wrote:eh tak to jest jak się doda posta bez odświeżania strony
Domiszka nie skreślaj niczego na starcie, chociaż może po ostatnich doświadczeniach Ciekawej - może to jest właśnie droga do sukcesu
a tak na Marginesie, Domiszka od zawsze miałaś "Domiszka"? ja chyba wczoraj czy przedwczoraj dostałam olśnienia jak kolejny raz pisałam do Ciebie DomNiszka heheh, chyba od samego początku tak zawsze do Ciebie pisałam
zawszenawet nie zauwazyłam zebyspisała inaczej
kiepski dzis dzien
nie wierze w sukces inseminacji przy takim ruchu...
dodatkowo Ren znowu poroniła, nie napisała jeszcze tego oficjalnie tylko na fb pisałysmy i serio wyje z tej niesprawiedliwosci ....👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Alimak wrote:Witamy Mikuśka, rozgość się. Ja nie jestem.
Buko mojemu mężowi zabrakło skali w laboratorium prze antyTPO
Domniszka ale przecież iui też jest zalecane min właśnie przy obniżonej ruchliwości - u nas też jest poniżej normy.
u nas zawsze byla powyzej, niewiele ale powyzej a dzis 24 %...
podali mi 5mln plemniorów ktore pobrali ze swim upu czyli tych najlepszej jakosci...
zobaczymy ale watpie, mezowi powiedzialam ze jestem z niego dumna i ciesze sie zebył, a jak juz pojechał do pracy to sie poryczałam..👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyDomiszka, dobrze powiedziałaś, nic gorzej nie działa na faceta jak to, że czuje się winny. Nawet jakbyś tego ie powiedziała i nie miała na myśli to on by zrozumiał swoje.
I pamiętaj, to już Ciekawej pisałam kiedyś, los jest przewrotny i przekornyi właśnie wtedy kiedy my myślimy, że coś jest niemożliwe okazuje się, że właśnie jest możliwe.
Alimak, mi w innym laboratorium też kiedyś zabraklo skali i napisali wynik >3000, a tu tak dokładnie zmierzyli -
Buko wrote:Domiszka, dobrze powiedziałaś, nic gorzej nie działa na faceta jak to, że czuje się winny. Nawet jakbyś tego ie powiedziała i nie miała na myśli to on by zrozumiał swoje.
I pamiętaj, to już Ciekawej pisałam kiedyś, los jest przewrotny i przekornyi właśnie wtedy kiedy my myślimy, że coś jest niemożliwe okazuje się, że właśnie jest możliwe.
Alimak, mi w innym laboratorium też kiedyś zabraklo skali i napisali wynik >3000, a tu tak dokładnie zmierzyli
dr powiedziała ze nasienie nadaje sie do inseminacji, wiec jej wierze..i tak sobie mysle ze skoro do iui sie nadaje to do inf tez wiec nadal mam nadzieje
mowie jej ze z takim ruchem to chyba autostopem beda musialy jechac, na co ona smiala sie ze przeciez i tak je już troche podwieźlismy
kocham mojego meza baaardzo, chociaz czasem mnie wkurza, nie dam mu odczuc jak sie zle czuje z tymi wynikami itp, juz raz dałam ciała i nigdy tego nie powtórze
jesli chodzi o Twoje Hashi - czy Ty stosujesz specjalna diete ? mozna nia mooooocno zbic te przeciwciała👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Mój mąż bardzo to dusi w sobie nie chce o tym rozmawiać , raz na imprezie tylko jak sobie popił to sie żalił
Staram sie go mobilizować do tego aby lepiej zadbał o siebie (rzucił palenie, zmienił dietę ) czasami mnie to wkurza bo zapomina brać witamin i ja musze go pilnować ahhh
Najgorszę jest to , ż e teraz akurat tak sie złożyło ze 3 jego najbliższych kumpli zostanie tatusiami i widze ze jest mu przykro ze on nie może -
nick nieaktualnyDomiszka, specjalnej diety nie stosuje, staram się teraz ograniczyć gluten i powoli będę zmieniać dietę. Nie chcę tak rygorystycznie zmieniać, bo niestety wszystkie zmiany silnie się odbijają na mnie:/
Mikuśka, niestety faceci tak mająmój na początku też się buntował jak małe dziecko przeciwko nowej sytuacji, ale chyba się z tym pogodził i sam pilnuje leków i wizyt u androloga (na początku ja to musiałam robić). Aczkolwiek teraz twierdzi, że nie mogę się go o nic czepiać, bo on faszeruje się lekami od tylu miesięcy, więc jego plemniki są na niezłym dopingu i teraz sama muszę dojść co u mnie jest problemem.
-
U nas jest tez taka sytuacja , że ja mam dziecko z poprzedniego związku. W ciąże zaszła za pierwszym razem , myślałam ze teraz też bedzie tak prosto jednak ja nic nie wychodziło pojechałam do specjalisty, porobiłam wstępne badania i wyszło wszystko ok
Owulacje mam tak silną ze biorę leki przeciwbólowe z tym, że nigdy nie maiłam monitoringu ale płyn w zatoce stwierdzony kilka razy i lekarka powiedziła ze na pewno jajeczkuje. Fakt ze pierwsze dziecko rodziłam 10 lat temu , ze wiek też robi swoje no ale główna przyczyna jest po stronie M . Zobaczymy jutro kłucie za 3 tyg kolejne wyniki zobaczymy co pokażą -
Alimak wrote:Będzie mi się teraz ciężko przestawić, od olśnienia za każdym razem i tak piszę po staremu i zmieniam
U nas w ostatnim badaniu był ruch 25% a w poprzednim 23. Ja pokładam duże nadzieje w tym "podwiezieniu ich", tak się nie udaje więc może to pomoże, no nic wierzyć w coś trzeba.
Kurczę cały czas odświeżałam wykres Ren... to takie niesprawiedliwe
25 % to tylko ruch A czy wszystkie ruchome? -
ech dzieczyn
podejrzenia endometriozy nabieraja coraz wiekszego sensu... mam dosc serio
byle do stycznia do laparo i histero ...
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Lanta wrote:Domiszka a skad? Jakies nowe badania?
mam torbiel endometrialna okolo 15 mm,niby nic ale zauwazylam ze sa objawy ktore wczesniej byly albo sporadyczne albo chyba je ignorowałam. np zauwazylam 2 cykl ze po owulacji w trakcie stosunku baaaardzo boli mnie jakby szyjka albo sciana macicy, wczoraj dodatkowo ( juz 2 raz) mialam takie uklucie w szyjce jakby mi ktos szpilke wbił.
Sluz owukacyjny jest bardzo skapy, zauwazylam tez ( chociaz zwwalałam to na zła diete i hemoroidy ) ze czasem przy załatwianiu sie odczuwam bol...
moja Pani dr mowi ze mam nie panikowac, ze nawet jesli mam endo to ona nie podejrzewa wiecej niz 2 stopien ale jednak boje sie👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSIkrótki protokół
2 pICSIdługi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Witajcie dziewczyny!
Jeśli można to i ja się dołączę.
Mąż - wyniki odebrane w sierpniu - morfologia 2%, pozostałe parametry ok- pracujemy nad poprawą centrum dla mężczyzn, kwas foliowy, maca.
Ja: lewy jajowód niedrożny, hormony w normie.
Staramy się naturalnie do końca roku, a jak się nie uda to spróbujemy inseminacji.
Mikuśka - ja jestem ze Szczecina;)Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
czeeeeeeeeść dziewczynki
co tam słychać u Was kochane?
My już końcóweczka
Zgaga, ciężko chodzić bo już 14 kg na plusie, łapie ciągłe infekcje w moczu i słabo śpie bo malutka kopie szczególnie w nocya tak to nie ma co narzekać, na koniec tak musi być
ważne że Zosia zdrowa
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit