Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Źle napisałam kilka postów wyżej. To nie ilość spadła tylko żywotność, a co za tym idzie, też ruchliwość.
Ilość 119,34 - norma >39
Ruch szybki postępowy 16%
Ruch wolny postępowy 5%, co daje 21, gdzie norma to >32
Lepkość ++
Reszta ok.
Lekarz mówił też, że odpowiadać za to może ta bakteria, bo wyszło aż 100000/ml w posiewie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:02
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualny
-
Wynik jest po antybiotyku, który androlog przepisał mężowi po wizycie. Natomiast po tym drugim, już lepszym badaniu, wyszła jeszcze bakteria w posiewie i teraz mąż też bierze na nią antybiotyk, tym razem inny.Endometrioza
Mam synka -
w srode mamy inseminacje booje sie👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
Boje sie rozczarowania w zasadzie tylko, i tego ze np jutro sie okaze ze jednak armia za słaba na inseminacje ...
nie robilismy juz powtornych badan morfo bo stwierdzilam ze szkoda kasy i nie ma sensu, zrobilismy fragmentacje DNA ktora wyszła super wiec nie wiadomo co nam morfo spieprzyło..
maz chodzi od jakiegos czasu na silke, dietuje, suplementuje jak 2 inseminacje nic nam nie dadza to ja w styczniu mam laparo i histeroskopie a potem inf👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualnyDomiszka, przypomnij sobie wpis Ciekawej która w dniu drugiej inseminacji pisała, że nic z tego nie będzie bo nasienie było o wiele słabsze niż przy pierwszej, a później przeczytaj wpis w wczoraj o serduszku (Ciekawa, przywołuję Twój przykład, bo wczoraj znalazłam Twój wpis po 2 iui z parametrami podanego nasienia, żeby umocnić swoją wiarę w to, że wszystko jest możliwe )
domiszka, Alimak lubią tę wiadomość
-
Buko wrote:Domiszka, przypomnij sobie wpis Ciekawej która w dniu drugiej inseminacji pisała, że nic z tego nie będzie bo nasienie było o wiele słabsze niż przy pierwszej, a później przeczytaj wpis w wczoraj o serduszku (Ciekawa, przywołuję Twój przykład, bo wczoraj znalazłam Twój wpis po 2 iui z parametrami podanego nasienia, żeby umocnić swoją wiarę w to, że wszystko jest możliwe )
no nic nie zmienie, poki co staram się o tym nie myslec, nic tym i tak nie zmienie
dziewczyny a jak wasze iui ? Kile nas mialo podejsc do tego w tym msc ;>👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domiszka Buko ka racje mąż mógłby miec super nasienie i by się nie udalo. Ja miałam przy pierwsze iui podane 4,0 nasienia a przy drugiej tylko 1,5 przy normie 1,0 i druga sie udała. Czego sama sie nie spodziewałam a jak wyszłam z gabinetu wydarlam sie na męża ze pali papierosy i gdzies wszystko ma. Glowa do góry uda się
-
antonna wrote:Domiszka ja Ci nic mądrego nie doradzę, bo sama mam ostatnio tylko i wyłącznie nastawienie, że się "nie uda". Ale wierzę w to, że u Was będzie dobrze! Tak bardzo czekam, aż w końcu jakaś moja koleżanka z ovufriend, z którą się znamy od zeszłego roku i która stara się tak długo jak ja, a nawet dłużej, zajdzie w ciążę dając mi tym samym nadzieję, że i mnie się uda! Także czekam dziewczyny i liczę na Was
Domiszka, a dobrze pamiętam, że mąż miał bakterie w nasieniu i brał antybiotyki, ale mu to morfy nie polepszyło?
Mój idzie w czwartek zrobić posiew i zobaczymy czy będzie musiał być jeszcze przeleczony czy nie ma dla nas nadziei i od razu in vitro. Na leki do in vitro już dostałam receptę i w przyszłym tygodniu pojedziemy je wykupić.
tak brał antybiotyki prawie 3 tygodnie,
potem zrobilismy badania w innym labie i pokazały niy ze morfo z 1 % weszło na 2 % ale cała reszta poleciała na łeb na szyje...
odczekalismy kolejne dwa tygodnie, zrobilismy badania znowu w pierwszej klinice i morfo było 1 % a cała reszta znowu OK...
w sierpniu robił fragmentacje i wyszła na serio super bo chyba 11 % tylko a do 15 % to jest wg norm bardzo dobre nasienie wiec czlowiek głupieje jak to widzi..
moj psycholog powiedział mi ( lekarka w zasadzie tez potwierdzila ) ze to jest w takim razie czynnik zewnętrzny ktory to nasienie uszkadza i najprawdopodobniej w naszym wypadku to bedzie cholerny stres w pracy jaki moj mąż ma każdego dnia. PRace swoja lubi chodzi do niej często ale pracuje w handlu, targety itp wiec wieczne ciśnienie...
coś w tym musi być bo mnie stres wykonczył totoalnie, wzmogł pco, wpędzil w niedoczynnosc tarczycy i pozbawił 80 % włosów.
w momencie kiedy wrzucilam na luz, przestałam myslec o tych nieszczesnych staraniach, nakrecac sie i rozpaczac - włosy przestały wypadac i zaczeły odrastac, TSH mam najlepsze jakie miałam od lat ( a nie buore leków)👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
A jak to jest z tymi papierosami? Mają w końcu wpływ na nasienie czy nie? Ja na mojego męża też krzyczę z tego powodu...
Czy któraś z Was słyszała też o wpływie przewlekłego zapalenia migdałów na płodność?Endometrioza
Mam synka