test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
morganaa wrote:Aneczka ja mam tyle szczęścia, że mam wsparcie w szefowej, sama mi mówi, że jak tylko zajdę do L4, ale może dlatego mi łatwiej, że pracuje w budżetówce:)
ale może rzeczywiście zamiana dobrze Ci zrobi, za to też trzymam kciuki moja koleżanka jak nie mogła zajść w ciąże to też zmieniła pracę, bo uznali, że to przez stres i teraz mają śliczną córeczkę
Morganaa to dobrze.
ZobaczymyNiedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam bardzo... jeszcze jestem w szoku... i nie wierzę... do tego strach jest ogromny... ale będzie dobrze, co nie?
Ojjjj bardzo chętnie Was zarażę... korzystajcie z tych pozytywnych prątków ile tylko chcecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 20:52
-
Dziewczyny dziękuję...
Dziewczyny u nas sytuacja z MAR jest do dnia dzisiejszego nie wyjaśniona...
Dwa miesiące temu przeglądałam wyniki i w pierwszym badaniu 4 lata temu MAR był olbrzymi - 97% (szczerze - nikt z tym nic nie zrobił). Zmieniłam lekarza bo nie udawała się zajść ciążę... nowy lekarz zlecił nowe badanie nasienia i tam MAR był równy 68% i obniżone parametry morfologii (ale dalej lekarz nie widział problemu)...
W styczniu 2016 r. trafiliśmy do kliniki i kolejne badanie nasienia... i tam MAR równy 13% a parametry nasienia nadal mocno obniżone... wtedy mąż dostał zalecenie brania dwóch witamin vit C 2 razy dziennie po 500 mg i vit E 2 razy dziennie po 400 mg... kolejne badanie było już rewelacyjne: MAR 3% i morfologia dużo, dużo lepsze wyniki...
-
Asik - gratuluję
To naprawdę super wiadomości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 19:50
asik13 lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
ewa jak ten czas leci - Leoś ma już prawie pół roku
Ewa, mój też brał wit. C i wit. E do tego encorton i MAR mu się jeszcze pogorszył. Może wcześniejsze badania to błędy laboratorium, a może przyczyna pierwotnie wysokiego MAR została wyeliminowana u męża Asik. Strasznie to wszystko dziwne jest - te mary nie mary - to takie czary mary
Asik może przerwał naszą złą passe na forum, oby teraz poszło lawinowoasik13, ewa81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja na początku też obstawiałam pomyłkę laboratorium ale lekarz w klinice uświadomił mnie, że nawet codzienne życie i nasze nawyki: np. zmiana pracy,zminimalizowanie stresu, zmiana stylu życia i odżywiania itp plus leki lub vitaminy a nie suplementy diety bardzo wpływają na wszystkie parametry nasienia... i faktycznie coś w tym jest bo u nas była i zmiana pracy, i mniej stresu, i zmiana odżywiania, i więcej ruchu... no i witaminki
Więc przypuszczam, że to wszystko tak zebrane w całość dało taki efekt...
Dzisiaj u mnie mało ciekawie... beta rośnie ale pojawiło się plamienio - brudzenie... no i niestety przyśpieszona wizyta u lekarza... oby tylko było wszystko dobrze...
-
nick nieaktualny