test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
Morganaa jeśli chodzi o zespół antyfosfolipidowy to z tego co się kiedyś orientowałam to warto wykonać badania na:
1. Antykoagulant tocznia (95zł/110zł)
2. Przeciwciała antykardiolipinowe w klasach IGG i IGM (49zł/35zł - cena za jedną klasę)
3. Przeciwciała Ana (35zł/40zł)
4. Przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie (nie znam cen)
Cennik z początku 2016r. Możliwe, że ceny poszły w górę - cena pierwsza to Śląskie Laboratoria Analityczne, cena druga to laboratorium przyszpitalne KORLAB
Ajka a jakie leczenie zalecają lekarze przy zespole antyfosfolipidowym?asik13 lubi tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
Lili87, ciągle czekamy na wynik, powinien przyjść po niedzieli razem z posiewem. Za to wyszedl u męża jeszcze helicobacter pylori, więc musi to wyleczyć. Ja zdecydowałam, że też zrobię wszystkie posiewy jakie się ds chyba. Tylko nie wiem czy z krwi, czy wymazu z szyjki itp. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Sponti wrote:Hej,
Nawiązując do temau, mamy ten sam problem. W skrócie:
8 lat starań o dziecko mąż ma przeciwciała na poziomie 99% a teraz 100%. Jestem po podejściu do IVF - dwa nieudane transfery - brak zagnieżdżenia.
Mąż po leczeniu sterydami - pół roku bez większych efektów. A wiecie co było najlepsze? Mąż w leczył się w Poznaniu u profesora Kurpisza, po leczeniu i zrobieniu MAR testu u niego przeciwciała niby spadł do 60 paru %, ale z acji tego, że mało ufam lekarzom to zrobiliśmy w przeciągu półtora tygodnia jeszcze dwa inne badania nasienia w innych laboratoriach i tak: Provita 96% laboratorium w Bytomiu 87%....... więc tyle warte było leczenie u sławnego profesorka...... gdzie mieszkamy niedaleko katowic wiec kwestia dojazdu, wizyty i badań tam na miejscu koszt około 600 zł za każdym razem.
Teraz mąż jest na lekach immunosupresyjnych, leczenie prowadzi dr. Paśnik z Łodzi. kończymy 24 grudnia. Mam nadzieję , że może w końcu nam wyjdzie
-
nick nieaktualnyKu*wa, cholera jasna....no nie mogę....Asik13..., normalnie się załamałam....tak mi cholernie przykro, brak mi słów i nie wiem co powiedzieć . Jakie to niesprawiedliwe!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 20:02
asik13 lubi tę wiadomość
-
Asik kochana tak mi strasznie przykro, sercem jestem z Tobą. Nie rozumiem tego życia czemu takie rzeczy się dzieją, może kiedyś to cierpienie nam zostanie wynagrodzone jak nie na tym to na tamtym świecie. Pisz do nas jesteśmy tu żeby się wspierać.
asik13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:No właśnie Asik jak się czujesz? I jak Maluszek?
Ajka pamiętam Cię , co u Ciebie?
U mnie śrdnio, mozna powiedzieć, że własnie przechodze coś podobnego do tego co przytrafiło się Lili87 w zeszłym roku...
wszystko się ciągnie tak nimiłosiernia i wciąż nie wiem co będzie...2020
2023 -
Tak, ale mam nieprawidłowe przyrosty beta hcg... czas podwojenia w 5 tygodniu był 600 godzin... teraz tylko juz na usg chodzę... i wciąz nie wiemy co bedzie.
PS ja miłam ICSI na cyklu naturalnym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 11:23
2020
2023 -
Lili87 wrote:Morganaa jeśli chodzi o zespół antyfosfolipidowy to z tego co się kiedyś orientowałam to warto wykonać badania na:
1. Antykoagulant tocznia (95zł/110zł)
2. Przeciwciała antykardiolipinowe w klasach IGG i IGM (49zł/35zł - cena za jedną klasę)
3. Przeciwciała Ana (35zł/40zł)
4. Przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie (nie znam cen)
Cennik z początku 2016r. Możliwe, że ceny poszły w górę - cena pierwsza to Śląskie Laboratoria Analityczne, cena druga to laboratorium przyszpitalne KORLAB
Ajka a jakie leczenie zalecają lekarze przy zespole antyfosfolipidowym?
Jestem na accard 75 + 0,4 fraxiparine
2020
2023