test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę poczytałam ten wątek. W piątek mam drugą wizytę w prywatnej klinice. Będziemy omawiać wyniki moich badań potrzebnych do inseminacji, bo tak nam zalecila juz po pierwszej wizycie
asik13 lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny... święta, święta i po świętach... i tu na końcu napisze i całe szczęście...
Były to moje najtrudniejsze święta... do tego w zasadzie przeleżałam je w łóżku z mega krwotokiem... nie potrafiłam sobie poradzić z krwawieniem...
Mam nadzieję, że przyszły rok choć odrobinę podniesie mnie na duchu...
życzę Wam i Sobie na nadchodzący Nowy Rok - dużo zdrowia (bo to najważniejsze) i spełnienia tych najskrytszych marzeń...
Maugo lubi tę wiadomość
-
asik13 wrote:Dziewczyny... święta, święta i po świętach... i tu na końcu napisze i całe szczęście...
Były to moje najtrudniejsze święta... do tego w zasadzie przeleżałam je w łóżku z mega krwotokiem... nie potrafiłam sobie poradzić z krwawieniem...
Mam nadzieję, że przyszły rok choć odrobinę podniesie mnie na duchu...
życzę Wam i Sobie na nadchodzący Nowy Rok - dużo zdrowia (bo to najważniejsze) i spełnienia tych najskrytszych marzeń...
Dziękujemy. Tobie również już teraz szczęśliwego Nowego Roku. Oby nam się wszystkim to najważniejsze marzenie spełniło!Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Asik13 jestem już po wizycie. Wymazy, wirusologia, prolaktyna i takie inne sa w porzadku. Jest znów jedno ALE. Mam podwyższone przeciwciała tarczycy. TSH mam w normie bo wynosi 2,06. Anty TG wynisi 61.7 a norma to 0-40, anty TPO wynosi 861.8 a normy to 28-60.
Jest ryzyko Hashimoto, musze udać się z moimi wynikami do endokrynologa, aby on zrobił USG tarczycy i stwierdził czy go mam. Także muszę po nowym roku umowic sie na wizyte. Hashimoto nie zawsze musi ingerowac na tarczyce i zmieniac jej prawidlowe dzialanie, ale to trzeba miec pod kontrola. Byc moze to jest tez problemem ze przez te przeciwciala moj ogranizm zarodek traktuje jako cialo obce i go niszczy. Zobaczymy. Na szczęście da sie to zniwelować lekami. Nie to co pozytywny test MAR z którym sie da sie praktycznie nic zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:03
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Witam się, nie krzyczcie tylko na mnie, ale temat dla mnie mało zgłębiony. Mój mąż miał poszerzone badania, w tym ‚MAR’ IgA i IgG i oba wyniki 0%. To znaczy, że dobrze?
Dodam,że u męża koncentracja w 7-8 badaniach nie przekroczyła 3mln/ml, ruch do 10% a morfologia max 1% (w poszerzonym badaniu jakoś 55% to wada główki- mały akrosom, jeszcze nie wiem czy to coś oznacza i nie wiem gdzie szukać odpowiedz ). -
Tak wnioskuję ale nie niem czy to dobrze... bo trudno nam ustalić przyczynę słabych wyników.
Bakterii brak, żylaków brak, hormony w miarę ok, suple niewiele wnoszą.
A, fragmentacja 31% (z tego co czytałam to słabo, ale nie tragicznie...). -
Oj melba bardzo dobrze... Chyba ze wszystkich męskich przypadłości jedynie na przeciwciała nie ma sposobu, a na resztę z reguły jest jakieś wyjście
Ja jestem po wizycie u dr Paligi. Odczucia pozytywne, choć nastawiłam się na coś więcej, może przez to, że miałam jej obraz jako cudotwórcy, a przecież to "zwykły" lekarz. Zalecenia są takie, że mąż ma zrobić fragmentacje i HBA, a ja kariotypy, toxoplazmoze igg, insulinę na czczo i wit. D3. Pani doktor uważa, że jeśli raz się udało ze sterydami, to trzeba spróbować raz jeszcze. Jeśli wyniki zaleconych badań będą w normie, to mamy jechać do dr. Paśnika do Łodzi. Jeśli będą kiepskie - ona zaleca in vitro. O inseminacji, wg. niej, nie ma mowy. Na mutacje dostałam zalecenie całkowitego odstawienia kwasu foliowego (miałam 3 razy powyżej normy), po miesiącu mam zbadać i jeśli będzie w normie, to zacząć suplementacje metylami.
Dziś mam plamienia, pewnie jeszcze dziś, może jutro rozkręci się okres... takie życie
Powodzenia w Nowym Roku - każdej z nas życzę sił i wytrwałości, bo mamy o co walczyć!asik13 lubi tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
W dniu swoich kolejnych urodzin (niestety), wracam do Was z dobrymi wiadomościami. Mam pracę, zaczynam w Poniedziałek . A to znaczy że za chwilę możemy wrócić do starań. Mam nadzieje że ten nowy rok będzie dla nas wszystkich lepszy od poprzedniego
asik13 lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
co tak cicho ?
u nas cykl stracony, pomimo książkowych wyników na początku cyklu nie urósł żaden pęcherzyk... za tydzień skończę 33 lata, mój mąż w lutym 38 - masakra jakaś - powoli przygotowujemy się do in vitro.
A co u Was? Ewa jak tam mały Leoś ?