Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet
    Postów: 813 346

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytałam ten wątek. W piątek mam drugą wizytę w prywatnej klinice. Będziemy omawiać wyniki moich badań potrzebnych do inseminacji, bo tak nam zalecila juz po pierwszej wizycie

    asik13 lubi tę wiadomość

    25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • ewa81 Autorytet
    Postów: 5308 7946

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa powodzenia :)

    Sylwiaa992, asik13 lubią tę wiadomość

    IMSI - szczęśliwy transfer 15.07.2016

    tb73px9il7ny3lb9.png
  • asik13 Autorytet
    Postów: 438 112

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 04:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę... daj znać co lekarz powiedział...

  • asik13 Autorytet
    Postów: 438 112

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 04:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... święta, święta i po świętach... i tu na końcu napisze i całe szczęście...

    Były to moje najtrudniejsze święta... do tego w zasadzie przeleżałam je w łóżku z mega krwotokiem... nie potrafiłam sobie poradzić z krwawieniem... :( :( :(

    Mam nadzieję, że przyszły rok choć odrobinę podniesie mnie na duchu...

    :) życzę Wam i Sobie na nadchodzący Nowy Rok - dużo zdrowia (bo to najważniejsze) i spełnienia tych najskrytszych marzeń...

    Maugo lubi tę wiadomość

  • Maugo Przyjaciółka
    Postów: 329 41

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asik13 wrote:
    Dziewczyny... święta, święta i po świętach... i tu na końcu napisze i całe szczęście...

    Były to moje najtrudniejsze święta... do tego w zasadzie przeleżałam je w łóżku z mega krwotokiem... nie potrafiłam sobie poradzić z krwawieniem... :( :( :(

    Mam nadzieję, że przyszły rok choć odrobinę podniesie mnie na duchu...

    :) życzę Wam i Sobie na nadchodzący Nowy Rok - dużo zdrowia (bo to najważniejsze) i spełnienia tych najskrytszych marzeń...

    Dziękujemy. Tobie również już teraz szczęśliwego Nowego Roku. Oby nam się wszystkim to najważniejsze marzenie spełniło! ;)

    04.2016 morfologia - 0%, 09.2016 - 12%, 03.2017 - 6%
    HSG 04.2016 - drożne
    05.2017 - Hiperprolaktynemia czynnościowa,
    MTHFR 1298A-C i PAI-1 4G - układy heterozygoryczne,
    02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
    Metyle, Acard
    Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
  • Sylwiaa992 Autorytet
    Postów: 813 346

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik13 jestem już po wizycie. Wymazy, wirusologia, prolaktyna i takie inne sa w porzadku. Jest znów jedno ALE. Mam podwyższone przeciwciała tarczycy. TSH mam w normie bo wynosi 2,06. Anty TG wynisi 61.7 a norma to 0-40, anty TPO wynosi 861.8 a normy to 28-60.
    Jest ryzyko Hashimoto, musze udać się z moimi wynikami do endokrynologa, aby on zrobił USG tarczycy i stwierdził czy go mam. Także muszę po nowym roku umowic sie na wizyte. Hashimoto nie zawsze musi ingerowac na tarczyce i zmieniac jej prawidlowe dzialanie, ale to trzeba miec pod kontrola. Byc moze to jest tez problemem ze przez te przeciwciala moj ogranizm zarodek traktuje jako cialo obce i go niszczy. Zobaczymy. Na szczęście da sie to zniwelować lekami. Nie to co pozytywny test MAR z którym sie da sie praktycznie nic zrobić

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:03

    25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • asik13 Autorytet
    Postów: 438 112

    Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no i kończy się nam 2017 rok...

    ja osobiście żegnam ten rok z żalem w serduszku... ale i z wielką nadzieją na spełnienie najskrytszych marzeń w 2018 roku...

    A Wam życzę wszystkiego dobrego... zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń...

    :) :) :)

  • melba Autorytet
    Postów: 541 131

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, nie krzyczcie tylko na mnie, ale temat dla mnie mało zgłębiony. Mój mąż miał poszerzone badania, w tym ‚MAR’ IgA i IgG i oba wyniki 0%. To znaczy, że dobrze?

    Dodam,że u męża koncentracja w 7-8 badaniach nie przekroczyła 3mln/ml, ruch do 10% a morfologia max 1% (w poszerzonym badaniu jakoś 55% to wada główki- mały akrosom, jeszcze nie wiem czy to coś oznacza i nie wiem gdzie szukać odpowiedz :( ).

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    KIR AA,brak KIR implantacyjnych; hla męża c1c1



    I ciężki OAT/krypto (skąd? Nie ustalono).

    XII 2015 początek starań
  • Sylwiaa992 Autorytet
    Postów: 813 346

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test MAR 0% to dobry wynik

    25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • melba Autorytet
    Postów: 541 131

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wnioskuję ;-) ale nie niem czy to dobrze... bo trudno nam ustalić przyczynę słabych wyników.
    Bakterii brak, żylaków brak, hormony w miarę ok, suple niewiele wnoszą.
    A, fragmentacja 31% (z tego co czytałam to słabo, ale nie tragicznie...).

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    KIR AA,brak KIR implantacyjnych; hla męża c1c1



    I ciężki OAT/krypto (skąd? Nie ustalono).

    XII 2015 początek starań
  • morganaa Autorytet
    Postów: 1753 1025

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny w Nowym Roku - oby dla nas wszystkich szczęśliwym :)

    u nad właśnie rozpoczął się nowy cykl - nowe nadzieje, oby nie kolejne rozczarowania. Wszystkiego dobrego dla Was :)

    mbnotr8.png
  • Lili87 Autorytet
    Postów: 616 193

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj melba bardzo dobrze... Chyba ze wszystkich męskich przypadłości jedynie na przeciwciała nie ma sposobu, a na resztę z reguły jest jakieś wyjście :)

    Ja jestem po wizycie u dr Paligi. Odczucia pozytywne, choć nastawiłam się na coś więcej, może przez to, że miałam jej obraz jako cudotwórcy, a przecież to "zwykły" lekarz. Zalecenia są takie, że mąż ma zrobić fragmentacje i HBA, a ja kariotypy, toxoplazmoze igg, insulinę na czczo i wit. D3. Pani doktor uważa, że jeśli raz się udało ze sterydami, to trzeba spróbować raz jeszcze. Jeśli wyniki zaleconych badań będą w normie, to mamy jechać do dr. Paśnika do Łodzi. Jeśli będą kiepskie - ona zaleca in vitro. O inseminacji, wg. niej, nie ma mowy. Na mutacje dostałam zalecenie całkowitego odstawienia kwasu foliowego (miałam 3 razy powyżej normy), po miesiącu mam zbadać i jeśli będzie w normie, to zacząć suplementacje metylami.

    Dziś mam plamienia, pewnie jeszcze dziś, może jutro rozkręci się okres... takie życie :(

    Powodzenia w Nowym Roku - każdej z nas życzę sił i wytrwałości, bo mamy o co walczyć! <3

    asik13 lubi tę wiadomość

    25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej



  • melba Autorytet
    Postów: 541 131

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lili za odp. Już ogarnęłam, że to jakiś pozytyw dla nas :-)
    Dołączam się do życzeń <3

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    KIR AA,brak KIR implantacyjnych; hla męża c1c1



    I ciężki OAT/krypto (skąd? Nie ustalono).

    XII 2015 początek starań
  • skórka33 Autorytet
    Postów: 700 593

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy p/ciała 78%. Po próbach leczenia zdecydowaliśmy się na wykorzystanie nasienia dawcy. Jestem po jednej nieudanej iui, w przyszłym tyg drugie podejście.

    dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Lili87 Autorytet
    Postów: 616 193

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka trzymam kciuki! A czym u Was leczyli przeciwciała?

    25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej



  • Aneczka34 Autorytet
    Postów: 396 110

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu swoich kolejnych urodzin (niestety), wracam do Was z dobrymi wiadomościami. Mam pracę, zaczynam w Poniedziałek :):). A to znaczy że za chwilę możemy wrócić do starań. Mam nadzieje że ten nowy rok będzie dla nas wszystkich lepszy od poprzedniego :)

    asik13 lubi tę wiadomość

    Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
    XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
    I IUI- 21 II 2017 :(
    II IUI- 23 III 2017 :( :(
    III IUI- 12 VIII 2017 :(:(:(
  • asik13 Autorytet
    Postów: 438 112

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, wszystkiego najlepszego... spełnienia najskrytszych marzeń...

  • morganaa Autorytet
    Postów: 1753 1025

    Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wszystkiego najlepszego :) i powodzenia :)

    mbnotr8.png
  • Aneczka34 Autorytet
    Postów: 396 110

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

    Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
    XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
    I IUI- 21 II 2017 :(
    II IUI- 23 III 2017 :( :(
    III IUI- 12 VIII 2017 :(:(:(
  • morganaa Autorytet
    Postów: 1753 1025

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tak cicho ?
    u nas cykl stracony, pomimo książkowych wyników na początku cyklu nie urósł żaden pęcherzyk... za tydzień skończę 33 lata, mój mąż w lutym 38 - masakra jakaś - powoli przygotowujemy się do in vitro.

    A co u Was? Ewa jak tam mały Leoś ?

    mbnotr8.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ