X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • Helenka_mała Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc wyniki nie są złe, niezła ilość, ładna morfologia; ciut za mała objętość nasienia i ta aglutynacja.. Polega ona na tym, że ruchome plemniki się do siebie nawzajem lepią i uniemożliwiają poruszanie się. Stąd też zapewne obniżona ruchliwość.
    Na Twoim miejscu zaczęłabym podawać jeszcze oprócz wit. C, cynk, selen, koenzymq10, witaminę E i L-karnitynę oraz Macę (poprawia ruchliwość właśnie), witaminy z grupy B. I niech małżonek pije dużo wody! min. 2,5 litra dziennie. Sporo napisałam o właściwości supli w swoich pamiętniku.
    Za 3 miesiące zróbcie ponowne badanie by sprawdzić, czy coś się zmieniło.

rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - poród SN, dziewczynka <3
    18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2 :(
    18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
    23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
    24.08.2023 - bHCG- 63,90
    28.08.2023 - bHCG - 571,00 <3
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 18:35

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc, co do wyników to niestety za bardzo nie pomogę, ale rzeczywiście aglutynacja może być efektem przeciwciał przeciplemnikowych, choć mój mąż ma przeciciała obu klas prawie 100% a aglutynacji nie miał. Na przeciwciała u niego stosowaliśmy sterydy, niestety nie pomogły i zdecydowaliśmy się na in vitro.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 18:36

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    a jaką dawkę sterydu brał Twój mąż?

Max 15 mg dziennie,3 tabletki. Lekarz mówił,że powinny być jeszcze większe ale zw względu na stan zdrowia męża nie chciał szaleć

mbnotr8.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 18:36

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , gratuluje ciezarnym, kciukam nieustannie za starajace sie :)

Wczoraj otrzymalismy ostateczna kwalifikacje i oczekujemy na dzieci <3
    Teraz przed nami ponoc najciezszy okres oczekiwania
    Mam nadzieje ze Panie szybko znajda nasze dzieci i nas polacza w rodzine :-)

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu strasznie się cieszę i trzymam kciuki, aby szybko Maluszki były u Was w domku :). Dwójka dzieci?
    Morganaa i Asik, w którym tygodniu ciąży jesteście? Nie zakładacie suwaczków? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 09:31

• morganaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Czesc dziewczyny , gratuluje ciezarnym, kciukam nieustannie za starajace sie :)

Wczoraj otrzymalismy ostateczna kwalifikacje i oczekujemy na dzieci <3
    Teraz przed nami ponoc najciezszy okres oczekiwania
    Mam nadzieje ze Panie szybko znajda nasze dzieci i nas polacza w rodzine :-)

Opu cudowna wiadomość,trzymam kciuki żeby Maluchy szybko do was trafily, będziecie cudownymi rodzicami :) zdecydowaliscie się na 2?

Ewa ja jestem w 10 tyg. Ale niestety nie wiem jak zrobić suwaczek :(

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze rwz gratuluje ciaz !

Tak, zdecydowalismy sie na dwojke z racji wieku i zamieszania w zwiazku z projektwm ustawy. Tak tak politycy biora sie za adopcje mianowicie chca ja wykosic .... moze za kilka lat nie byc takiej opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Panie powiedzialy ze jak beda mialy propozycje jednego dziecka tez zadwonia :)

• szatynkowato Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Jeszcze rwz gratuluje ciaz !

Tak, zdecydowalismy sie na dwojke z racji wieku i zamieszania w zwiazku z projektwm ustawy. Tak tak politycy biora sie za adopcje mianowicie chca ja wykosic .... moze za kilka lat nie byc takiej opcji

Ale konkretnie co będą kosić...? ;/

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No maja byc doaty i pomoc dla rodzin biologicznych - dzieci maja pozostawiac w rodzinach biolo czyli np jak rodzice leza schlani to dziecko ma miec nie wiem np dostarczona kanapke zeby z glodu nie umarlo ale w rodzinie ma zostac. To prowadzi do tago ze chca wykazac ze rodziny biologiczne sa super i w zasadzie piecza zastepcza jest niepotrzebna bo rodziny "swietnie sobie radza"

Kasa z finansowania pieczy zastepczej ma byc przekazana na pomoc rodzinom biol... tak to zrozumialam - samq musze poczytac o tym

• szatynkowato Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No maja byc doaty i pomoc dla rodzin biologicznych - dzieci maja pozostawiac w rodzinach biolo czyli np jak rodzice leza schlani to dziecko ma miec nie wiem np dostarczona kanapke zeby z glodu nie umarlo ale w rodzinie ma zostac. To prowadzi do tago ze chca wykazac ze rodziny biologiczne sa super i w zasadzie piecza zastepcza jest niepotrzebna bo rodziny "swietnie sobie radza"

Kasa z finansowania pieczy zastepczej ma byc przekazana na pomoc rodzinom biol... tak to zrozumialam - samq musze poczytac o tym

Nie będę tego komentować. I nawet nie próbuje tego zrozumieć...

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka to co czytam opu...:(
    Morganna www.suwaczki.com i na tej stronie są do wyboru suwaczki i potem klikasz na ustawienia, społeczność i na dole przy Twoim podpisie na forum wklejasz linka wybranego przez Ciebie suwaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:27

• morganaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam suwaczek :) Dzięki Ewa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:57

mbnotr8.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu trzymam kciuki za dwójkę!!!! Adopcja jest piękną sprawą, ale mega trudną więc jednocześnie życzę mnóstwo siły i cierpliwości!

Jaram się tymi Waszymi dziećmi - i tymi urodzonymi, i tymi w brzuszkach! Tak w ogóle ktoś tu jeszcze został bezdzietny poza mną? ;)

U nas miały być encorton i equoral a jest klops :P Mężowi wyszło zakażenie helicobacter pylori i jutro wizyta u lekarza w sprawie wypędzenia bakterii. Tak więc immunosupresja odroczona :(
    Powodzenia i niech wszystko każdej z nas się dobrze zakończy :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja gdzieś kiedyś czytałam na jakimś forum historię dziewczyny gdzie po wyleczeniu helicobacter pylori szybko zaszła w ciążę. Może u Was to było źródłem przeciwciała - choć brzmi dziwnie, człowiek wszystkiego się chyba. Dużo zdrowia dla męża i mam nadzieję, że to tylko drobna przeszkoda i już niedługo zobaczysz dwie kreski :)

ja byłam u lekarza w poniedziałek i nasz maluch wygląda już jak mały człowiek - głowa, ręce, nogi, ma ok. 5 cm i jest strasznie ruchliwy - ciężko było zmierzyć i cały czas coś przy główce machał rączkami - widok przecudny :) a jutro prenatalne :)

mbnotr8.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa cudownie! Małe szczęście rośnie jak na drożdżach! Ja pamiętam jak jedna z moich pracownic przyszła mnie poinformować, że chyba jest w ciąży, a dziś w nocy dostałam smsa z małą Haneczką na zdjęciu! Czas leci niesamowicie... Daj znać jak wrażenia po prenatalnych :)

Asik a jak u Was?

Mąż był u gastrologa, który stwierdził, że helicobacter ma każdy i, że tego się nie leczy... i odesłał nas z kwitkiem

A przy okazji macie jakieś babcino-domowe sposoby na wywołanie miesiączki? - 7 dzień spóźnienia (sprawdzałam, w ciąży nie jestem) - jak nie urok, to ... :D Wyliczyłam sobie idealnie, żeby tak wziąć urlop, żeby być już po okresie, a tu tydzień spóźnienia i jak tak dalej będzie, to na wakacjach będę świecić pieluchami... wrrrrr jestem zła :P

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• morganaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Morganaa cudownie! Małe szczęście rośnie jak na drożdżach! Ja pamiętam jak jedna z moich pracownic przyszła mnie poinformować, że chyba jest w ciąży, a dziś w nocy dostałam smsa z małą Haneczką na zdjęciu! Czas leci niesamowicie... Daj znać jak wrażenia po prenatalnych :)

Asik a jak u Was?

Mąż był u gastrologa, który stwierdził, że helicobacter ma każdy i, że tego się nie leczy... i odesłał nas z kwitkiem

A przy okazji macie jakieś babcino-domowe sposoby na wywołanie miesiączki? - 7 dzień spóźnienia (sprawdzałam, w ciąży nie jestem) - jak nie urok, to ... :D Wyliczyłam sobie idealnie, żeby tak wziąć urlop, żeby być już po okresie, a tu tydzień spóźnienia i jak tak dalej będzie, to na wakacjach będę świecić pieluchami... wrrrrr jestem zła :P

Ja kiedyś próbowałam wywołać ciepłymi kapielami,ale średnio pomogło :(

Ale to który lekarz wstrzymał leczenie męża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 14:12

mbnotr8.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ