test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWojtuś, ma półtora roczku wlasnie gotuje zupke na jutro - jak nigdy zawsze bylo tylko drugie albo kanapka albo nie jedlismy obiadu a teraz ... wszystko sie zmieni Dzis bylam ostatni dzien w pracy ... Dziwnie sie czuje, wyczyscilam swoje biurko ktoś przyjdzie na moje miejsce, czuje sie jakbym byla zwolniona z roboty ... w aucie jak siadlam zanim zapalilam silnik to sobie pomyslalam jak ja sie odnajde w domu ... nie dociera ze w poniedzialek bede w domu ... ze tak dlugo mnie w pracy nie bedzie ... Moja siostra mnie pociesza, że takie rozkminy bede miala do jutra Wojtuś przyjedzie i rozkminy pójdą w niepamięć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWojtuś mnie uleczył już mi się nie chce wracać do roboty czekam na dobrą pogodę i będziemy spacerowć Ale... zeby nie bylo tak kolorowo moj pies zachorowal .. najpierw oczko.. opadla jej dolna powieka jakby jakies porazenie - ale jest wesola je normalnie nie ma niedowladu. Dodatkow zaczela miec dusznosci ... nie zwiazane z wysilkiem .. Jestesmy zalamani bo za mloda jest na nowotwory ... Wet mowi o tomografii glowy i wizycie u okulisty... ale nie wiem chyba pojdziemy jeszcze do jakiegos weta.
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś było szczepienie,Mały był dzielny,bardzo szybko przestał płakać i reszte dnia spał,gorączki nie ma. Mam nadzieję,że to sie2 nie zmieni.
A ja czasami czuję się taka bezsilna, kiedy on płacze a ja nie wiem czemu i nie umiem mu pomóc.
Asik-wlasnie jak tam Jagodka? -
nick nieaktualnyHej, mój mąż dziś robił Mar test, mam wyniki ale nie bardzo rozumiem. Pomożecie?
Sperm Mar - Test IgG 0 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 0 %
Sperm Mar - Test IgA 3 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 3 %
KOMENTARZ
Test jest oceną jakościową i ilościową przeciwciał typu IgA i IgG, opłaszczonych na plemnikach+ADsspecyficznych dla immunologicznej niepłodności +ADs- oznaczonych zestawem firmy FertiPro N.V.
Jest dobrze czy złe? -
Tiki92 wrote:Hej, mój mąż dziś robił Mar test, mam wyniki ale nie bardzo rozumiem. Pomożecie?
Sperm Mar - Test IgG 0 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 0 %
Sperm Mar - Test IgA 3 % norma 0 - 10 %
-główki 0 %
-wstawki 0 %
-witki 3 %
KOMENTARZ
Test jest oceną jakościową i ilościową przeciwciał typu IgA i IgG, opłaszczonych na plemnikach+ADsspecyficznych dla immunologicznej niepłodności +ADs- oznaczonych zestawem firmy FertiPro N.V.
Jest dobrze czy złe?
jest dobrze nie martw się testem MARTiki92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kobietki:) mam nadzieję, że dobrze trafiłam z tematyką forum, bo dopiero rozgryzam ten temat.
u nas od rozpoczęcia starań minęło już 2 lata, 4 moje pobyty w szpitalu i nieskończone ilości badań - jednak nadal nic nie wiemy, ale się nie poddajemy.
Mój mąż był ostatnio na morfologii nasienia (wcześniej robił tylko komputerowe w Invicta). I mam pytanie odnośnie jednego parametru - wyszła mu aglutynacja 7% (norma - nieobecna). Na konsultacji wyniku powiedziano mu, że to może być przyczyna niepowodzeń i w przyszłym tyg idzie na badanie przeciwciał. Wszędzie jako wskaźnik aglutynacji podają stopnie - od I do IV, który zależy od tego jak duże grupki plemników się tworzą. Nie mam pojęcia jak interpretować ten procentowy wynik - czy to ilość ogólnych plemników, które były "związane" ? Czy 7% to dużo?
PozdrawiamStarania od maja 2017.
Hiperprolaktynemia czynnościowa.
Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
MTHFR A1298C – heterozygotyczny
PAI I 4G/5G – homozygotyczny
09.2019 poronienie samoistne (6tc)
11.2019 poronienie samoistne (5tc)
12.2019
29dc beta 147, progesteron 33
31dc beta 314
33 dc beta 714, progesteron 32,4
43 dc ❤ -
nick nieaktualny
-
Niedostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:58
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Hej dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, dawno tu nie zaglądałam. Chciałam się z wami podzielić, że wkoncu jestem w ciąży! Droga do dwóch kresek była długa i ciężka ale nareszcie się udało. Bardzo mnie ciekawi co u was i waszych pociech. Asik, Morgana, Lili i Ewa napiszcie co u was. Pozdrawiam was ciepło.
-
Judit wrote:Hej, ciężko znaleźć cokolwiek na temat testu mar w internecie.
Może będziecie w stanie powiedzieć mi czy wynik mar igg 18 to może być powód niepowodzeń?
Wklejam cały wynik
Niestety nie znam się na tym.Myślałam,że jest ok bo norma jest poniżej 50 ale potem doczytałam z tyłu,że nagatywny test to wynik od 0-10
To raczej nie jest źródło niepowodzeń... wśród znajomych z ovu spotkałam już takie wyniki przy zdrowych facetach i dobrym nasieniu... zwłaszcza jesli tylko w jednej klasie... np mąż koleżanki miał 14% iga a ciąża pojawiła się od razu jak jej usunęli ogniska edometriozy...
PS cześć w ogóle dawno nie zaglądałm... pomyślałam że się przywitam, bo stare koleżanki nadal na wątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 21:48
2020
2023 -
Niedostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:58
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
doncia82 wrote:Hej dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, dawno tu nie zaglądałam. Chciałam się z wami podzielić, że wkoncu jestem w ciąży! Droga do dwóch kresek była długa i ciężka ale nareszcie się udało. Bardzo mnie ciekawi co u was i waszych pociech. Asik, Morgana, Lili i Ewa napiszcie co u was. Pozdrawiam was ciepło.
gratuluję strasznie się cieszę też tu za często nie zaglądam, ale ciekawa jestem co u innych
u nas dobrze - Karol zdrowy, bardzo szybko rośnie, jest pogodny i w zasadzie bezproblemowy -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Doncia, wielkie gratulacje , bardzo się cieszę
Morganaa fajnie, że Karolek zdrowo się chowa
Lily jak tam??? Jesteście już po in vitro?
Asik jak tam Jagódka?
Ajka - czy dobrze rozumiem, że jesteś w ciąży?
Mój Leoś rośnie...właśnie zaczął od września chodzić do przedszkola, a ja od października wróciłam do pracy, więc duże zmiany
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 21:35