X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy zylaki powrozka nasiennego
Odpowiedz

zylaki powrozka nasiennego

Oceń ten wątek:
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma mieć wykonany zabieg na żylaki powrózka nasiennego. Czy polecacie wcześniej mrozić nasienie? Boję się pogorszenia wyników 🙈

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u kogoś po operacji żpn metodą mikrochirurgiczną było pogorszenie nasienia?

• zakręcona93 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mikrochirurgia, ale mąż mial usuwane żylaki laparoskopowo.
    Wcześniej największym problem była ruchliwość. Miał ruchu A0%, ruchu B w najlepszym przypadku 6%. Obecnie 1 rok po operacji, ruchu A + B ma 50%, a morfologię 8%. Oczywiście witaminy były stosowane cały czas, odpowiednie odżywianie, ruch.
    Z uwagi na przeciwciała MAR podchodzimy do IVF na jesień :)

Igaiga, MOJE lubią tę wiadomość

starania od 08.2020
    👩🏻 30
    👦🏻 34

Czynnik męski MAR 95%
    1 transfer FET 4AA 16.12.2023 r.
    Beta 🤗
    5 dpt - 26,
    7 dpt 101,
    11 dpt 433,
    13 dpt 780,
    17 dpt 3748
    20 dpt USG pęcherzyk 10 mm
    25 dpt CRL 0,51 cm i ❤️
    9+1 2,5 cm ❤️
    11+6 5,66 cm ❤️
    12+1 6,28 cm, USG prenatalne ok 🍀 ryzyka niskie ✊🏻
    15+0 110 g 🥰
    18+1 210 g 🌸
    20+6 połówkowe ✊🏻 391 g dziewczynki 🌸
    22+0 467g
    26+0 910 g
    29+0 1210 g
    32+3 1974 g
    37+6 3070 g
    39+3 poród SN Zuzanna 3600 g, 54 cm 🥰
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź 😊 u nas też RUCHLIWOŚCI TYP A była 0 % później 5% ale morfologii nie da się zrobić bo za mała koncentracja :( mam nadzieje ze zabieg pomoże takie odpowiedzi pomagaja 😊 dziekuje

• m-c Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Czy u kogoś po operacji żpn metodą mikrochirurgiczną było pogorszenie nasienia?

U mnie po operacji nasienie się pogorszyło. Spadły wszystkie parametry łącznie z koncentracją. Pierwsze badanie po operacji to były „pojedyncze plemniki” i ze względu na brak wystarczającej ilości plemników reszty nie badano. To był najkrótszy wydruk jaki widziałem w życiu. Myślałem, że to jakaś pomyłka.

Pytałem o to doktora. Kazał zrobić powtórne badanie za 3 miesiące. Wynik był ten sam. Pojedyncze plemniki. Wtedy doktor stwierdził, że jak się nie poprawiło to już się nie poprawi.

Nie była to prawda. Zrobiłem kolejne badanie za kolejne 3 miesiące i wynik był zdecydowanie lepszy. Co prawda koncentracja nie była lepsza niż przed operacją ale inne parametry się poprawiły takie jak ruchliwość i budowa.

Później już nie sprawdzałem, bo robiliśmy in vitro. I udało się za pierwszym razem. A nasz maluszek jest najpiękniejszy na świecie.

Yahu, MOJE lubią tę wiadomość

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź :) a jaką metodą robił Pan zabieg?

• m-c Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrochirurgia czyli ta najbardziej zaawansowana opcja z zastosowaniem mikroskopu. Zaletą jest na pewno to, że blizna po operacji jest bardzo mała i dochodziłem do siebie bardzo szybko.

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie też czekamy na taką. A u kogo miał Pan wykonamy zabieg?

• m-c Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U doktora Wolskiego w Warszawie

• Bijou Nowa

Wysłany: 4 września 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zwracam się do Was z prośbą o wsparcie mojej pracy magisterskiej poprzez udział w badaniu. Jest ono częścią projektu naukowego, zostało zatwierdzone przez Komisję Etyki przy UAM, stąd posiadamy bony do Empiku na kwotę 25PLN w ramach rekompensaty. Najbardziej zależy nam obecnie na odpowiedziach od panów, są one bardzo ważne dla wyników badania. Szczegóły i link poniżej:

Szanowni Państwo,
    w ramach projektu badawczego pod tytułem „Altruizm krewniaczy wśród osób niedobrowolnie bezdzietnych” prowadzonego przez Koło Naukowe Psychologii Rodziny Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, serdecznie zapraszamy do udziału w badaniu poświęconemu wyżej wymienionym zagadnieniom. Warunkiem przystąpienia do niego jest pełnoletność uczestnika.

Badanie jest poufne, a zebrane wyniki będą opracowywane zbiorczo i wykorzystywane wyłącznie do celów naukowych. Badanie składa się z 2 kwestionariuszy w wersji dla rodziców, osoby bezdzietne zostaną poproszone o wypełnienie jednego dodatkowego kwestionariusza. Przed ich wypełnieniem zostaną Państwo poproszeni o podanie podstawowych danych socjo-demograficznych (wieku, płci, wykształcenia). Badanie prawdopodobnie zajmie ok. 15 minut.

Dla uczestników, którzy wypełnią ankietę w całości, przewidziana jest gratyfikacja w postaci bonów do Empiku o wartości 25 PLN, dlatego konieczne będzie podanie adresu email, na który prześlemy kupony. Dostęp do Państwa danych będzie odpowiednio zabezpieczony, a po zebraniu odpowiedzi i przesłaniu bonów, dane zostaną natychmiast usunięte.

Do badania można dołączyć poprzez link zamieszczony pod postem.

https://www.surveylab.com/pageTag/SurveyCampaign/cId/050c1222e21aa47beac5675d6490531470fbb1aaa6/

Z góry dziękujemy za poświęcony czas.
    Opiekun naukowy projektu: prof. UAM dr. hab. Lucyna Bakiera

Zespół: Aneta Pełka, Martyna Grabowska, Małgorzata Kłak, Valeryia Sianko

• Pacjent Nowa

Wysłany: 17 września 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim szpitalu na terenie miast: Kraków, Tarnów, Rzeszów, Mielec można wykonać operację żylaków powrózka nasiennego metodą mikrochirurgiczną na NFZ?

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 września 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że w okolicach Krakowa jest lekarz, który tą metodą wykonuje zabiegi na NFZ, ale niestety ta metoda w większości placówek jest wykonywana komercyjnie

• Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 września 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Pietrusa wykonuje tą metodą zabieg, ale myślę że najlepiej umówić się u Niego na wizytę i dopytać o szczegóły

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 cm żylaki to jaki to stopień? Mąż miał badanie śle lekarz nie powiedział…

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 18 września 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to już III stopień. Też powinien mieć sprawdzoną próbę Valsalvy czy ta krew się cofa

• MOJE Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Mój mąż ma mieć wykonany zabieg na żylaki powrózka nasiennego. Czy polecacie wcześniej mrozić nasienie? Boję się pogorszenia wyników 🙈
    Czy jesteście już po zabiegu? Mroziliście nasienie? Mąż ma za miesiąc i też mocno się zastanawiam nad tym🙏
    Myślę tylko czy jest sens mrozić nasienie o takich parametrach... co myślicie. Chyba jeszcze raz zrobimy badanie nasienia zaraz przed zabiegiem ale już nie w Bocianie, bo kompletnie nie potrafię czytać tych wyników.... zawsze mieliśmy wynik a obok normy, żeby dało się odnieść. A tu nic.

686eaa89f1f9e.jpghttps://zapodaj.net/plik-wMH9ifxd6u[/url]]

d3478c4441c26.jpghttps://zapodaj.net/plik-pMAAevGbVq[/url]

fa50a850ccbf4.jpghttps://zapodaj.net/plik-ZmSOMrji0b[/url]

23a5767b67b52.jpghttps://zapodaj.net/plik-XWKAnu0Rj6[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 13:54

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Dr Pietrusa wykonuje tą metodą zabieg, ale myślę że najlepiej umówić się u Niego na wizytę i dopytać o szczegóły

Czy myślisz, że po umówieniu wizyty prywatnie skierowałby na zabieg na NFZ? Mamy umówiony za miesiąc zabieg , ale przeraża mnie suma 6 tys za jednostronne żylaki 🙄 kombinuję jeszcze jak to ominąć.

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:

Znalazłam taką informację jak wpisałam na google.
    096bea8b601ee.jpghttps://zapodaj.net/plik-rxlwpdZkKS

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 28 września 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też lekarz powiedział że nie wykonują tego na NFZ, ale gdzieś czytałam że Dr Pietrusa to wykonuje w ramach NFZ. My wykonywalismy zabieg prywatnie za 5 tys w Jeleniej Górze :) zawsze to trochę mniej niż 6 :)

• MOJE Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Nam też lekarz powiedział że nie wykonują tego na NFZ, ale gdzieś czytałam że Dr Pietrusa to wykonuje w ramach NFZ. My wykonywalismy zabieg prywatnie za 5 tys w Jeleniej Górze :) zawsze to trochę mniej niż 6 :)

Mąż trafił do tego lekarza. Jest bardzo bezpośredni. Okazało się że wybił nam z głowy zabieg za 6 tys. Powiedziała że z takimi wynikami to nie ma szans na naturalne zapłodnienie. Zabieg może a nie musi cokolwiek zmienić. Okazało się że mąż ma żylaki 3 go stopnia , czego wcześniejszy urolog nie powiedział. Do tego starając się od 8 lat mąż nie ma głównych badań w celu diagnostyki takiego stanu. Polecił nam zostawienie tych 6 tys po części na badania męża ( ponad 2 tys) , a resztę na invitro.
    Musimy przestać się nakręcać i mieć nadzieję i zacząć z ostatnią deską ratunku. Zabieg za to zrobi ten lekarz na NFZ. Tylko nie metoda mikrochirurgii. Stwierdził że szkoda kasy na tamtą metodę, bo on mikroskopu i tak nie potrzebuje żeby zrobić ten zabieg. No cóż... może dobrze , że pozbył nas złudzeń , bo ileż można rozczarowywać się co miesiąc ... wiadomo że normalnie będziemy się starać , bo cuda się zdarzają, ale zaczynamy konkretnie myśleć o in vitro :(

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ