zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem jak mikrochirurgia, ale mąż mial usuwane żylaki laparoskopowo.
Wcześniej największym problem była ruchliwość. Miał ruchu A0%, ruchu B w najlepszym przypadku 6%. Obecnie 1 rok po operacji, ruchu A + B ma 50%, a morfologię 8%. Oczywiście witaminy były stosowane cały czas, odpowiednie odżywianie, ruch.
Z uwagi na przeciwciała MAR podchodzimy do IVF na jesień
Igaiga, MOJE lubią tę wiadomość
starania od 08.2020
👩🏻 30
👦🏻 34
Czynnik męski MAR 95%
1 transfer FET 4AA 16.12.2023 r.
Beta 🤗
5 dpt - 26,
7 dpt 101,
11 dpt 433,
13 dpt 780,
17 dpt 3748
20 dpt USG pęcherzyk 10 mm
25 dpt CRL 0,51 cm i ❤️
9+1 2,5 cm ❤️
11+6 5,66 cm ❤️
12+1 6,28 cm, USG prenatalne ok 🍀 ryzyka niskie ✊🏻
15+0 110 g 🥰
18+1 210 g 🌸
20+6 połówkowe ✊🏻 391 g dziewczynki 🌸
22+0 467g
26+0 910 g
29+0 1210 g
32+3 1974 g
37+6 3070 g
39+3 poród SN Zuzanna 3600 g, 54 cm 🥰 -
Igaiga wrote:Czy u kogoś po operacji żpn metodą mikrochirurgiczną było pogorszenie nasienia?
U mnie po operacji nasienie się pogorszyło. Spadły wszystkie parametry łącznie z koncentracją. Pierwsze badanie po operacji to były „pojedyncze plemniki” i ze względu na brak wystarczającej ilości plemników reszty nie badano. To był najkrótszy wydruk jaki widziałem w życiu. Myślałem, że to jakaś pomyłka.
Pytałem o to doktora. Kazał zrobić powtórne badanie za 3 miesiące. Wynik był ten sam. Pojedyncze plemniki. Wtedy doktor stwierdził, że jak się nie poprawiło to już się nie poprawi.
Nie była to prawda. Zrobiłem kolejne badanie za kolejne 3 miesiące i wynik był zdecydowanie lepszy. Co prawda koncentracja nie była lepsza niż przed operacją ale inne parametry się poprawiły takie jak ruchliwość i budowa.
Później już nie sprawdzałem, bo robiliśmy in vitro. I udało się za pierwszym razem. A nasz maluszek jest najpiękniejszy na świecie.
Yahu, MOJE lubią tę wiadomość
-
Hej, zwracam się do Was z prośbą o wsparcie mojej pracy magisterskiej poprzez udział w badaniu. Jest ono częścią projektu naukowego, zostało zatwierdzone przez Komisję Etyki przy UAM, stąd posiadamy bony do Empiku na kwotę 25PLN w ramach rekompensaty. Najbardziej zależy nam obecnie na odpowiedziach od panów, są one bardzo ważne dla wyników badania. Szczegóły i link poniżej:
Szanowni Państwo,
w ramach projektu badawczego pod tytułem „Altruizm krewniaczy wśród osób niedobrowolnie bezdzietnych” prowadzonego przez Koło Naukowe Psychologii Rodziny Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, serdecznie zapraszamy do udziału w badaniu poświęconemu wyżej wymienionym zagadnieniom. Warunkiem przystąpienia do niego jest pełnoletność uczestnika.
Badanie jest poufne, a zebrane wyniki będą opracowywane zbiorczo i wykorzystywane wyłącznie do celów naukowych. Badanie składa się z 2 kwestionariuszy w wersji dla rodziców, osoby bezdzietne zostaną poproszone o wypełnienie jednego dodatkowego kwestionariusza. Przed ich wypełnieniem zostaną Państwo poproszeni o podanie podstawowych danych socjo-demograficznych (wieku, płci, wykształcenia). Badanie prawdopodobnie zajmie ok. 15 minut.
Dla uczestników, którzy wypełnią ankietę w całości, przewidziana jest gratyfikacja w postaci bonów do Empiku o wartości 25 PLN, dlatego konieczne będzie podanie adresu email, na który prześlemy kupony. Dostęp do Państwa danych będzie odpowiednio zabezpieczony, a po zebraniu odpowiedzi i przesłaniu bonów, dane zostaną natychmiast usunięte.
Do badania można dołączyć poprzez link zamieszczony pod postem.
https://www.surveylab.com/pageTag/SurveyCampaign/cId/050c1222e21aa47beac5675d6490531470fbb1aaa6/
Z góry dziękujemy za poświęcony czas.
Opiekun naukowy projektu: prof. UAM dr. hab. Lucyna Bakiera
Zespół: Aneta Pełka, Martyna Grabowska, Małgorzata Kłak, Valeryia Sianko -
Igaiga wrote:Mój mąż ma mieć wykonany zabieg na żylaki powrózka nasiennego. Czy polecacie wcześniej mrozić nasienie? Boję się pogorszenia wyników 🙈
Myślę tylko czy jest sens mrozić nasienie o takich parametrach... co myślicie. Chyba jeszcze raz zrobimy badanie nasienia zaraz przed zabiegiem ale już nie w Bocianie, bo kompletnie nie potrafię czytać tych wyników.... zawsze mieliśmy wynik a obok normy, żeby dało się odnieść. A tu nic.
https://zapodaj.net/plik-wMH9ifxd6u[/url]]
https://zapodaj.net/plik-pMAAevGbVq[/url]
https://zapodaj.net/plik-ZmSOMrji0b[/url]
https://zapodaj.net/plik-XWKAnu0Rj6[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 13:54
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Igaiga wrote:Dr Pietrusa wykonuje tą metodą zabieg, ale myślę że najlepiej umówić się u Niego na wizytę i dopytać o szczegóły
Czy myślisz, że po umówieniu wizyty prywatnie skierowałby na zabieg na NFZ? Mamy umówiony za miesiąc zabieg , ale przeraża mnie suma 6 tys za jednostronne żylaki 🙄 kombinuję jeszcze jak to ominąć.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Igaiga wrote:Dr Pietrusa wykonuje tą metodą zabieg, ale myślę że najlepiej umówić się u Niego na wizytę i dopytać o szczegóły
Znalazłam taką informację jak wpisałam na google.
https://zapodaj.net/plik-rxlwpdZkKS7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Igaiga wrote:Nam też lekarz powiedział że nie wykonują tego na NFZ, ale gdzieś czytałam że Dr Pietrusa to wykonuje w ramach NFZ. My wykonywalismy zabieg prywatnie za 5 tys w Jeleniej Górze zawsze to trochę mniej niż 6
Mąż trafił do tego lekarza. Jest bardzo bezpośredni. Okazało się że wybił nam z głowy zabieg za 6 tys. Powiedziała że z takimi wynikami to nie ma szans na naturalne zapłodnienie. Zabieg może a nie musi cokolwiek zmienić. Okazało się że mąż ma żylaki 3 go stopnia , czego wcześniejszy urolog nie powiedział. Do tego starając się od 8 lat mąż nie ma głównych badań w celu diagnostyki takiego stanu. Polecił nam zostawienie tych 6 tys po części na badania męża ( ponad 2 tys) , a resztę na invitro.
Musimy przestać się nakręcać i mieć nadzieję i zacząć z ostatnią deską ratunku. Zabieg za to zrobi ten lekarz na NFZ. Tylko nie metoda mikrochirurgii. Stwierdził że szkoda kasy na tamtą metodę, bo on mikroskopu i tak nie potrzebuje żeby zrobić ten zabieg. No cóż... może dobrze , że pozbył nas złudzeń , bo ileż można rozczarowywać się co miesiąc ... wiadomo że normalnie będziemy się starać , bo cuda się zdarzają, ale zaczynamy konkretnie myśleć o in vitro7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️